Ακόμα και η πιο ονειρεμένη σχέση έχει τις “στραβές” της στιγμές. Θα τσακωθείτε, θα φωνάξετε, θα “μουλαρώσετε”, αλλά αν έχετε γερές βάσεις, αργά ή γρήγορα θα τα ξαναβρείτε. Κι αν έφταιξες, είπες μια κουβέντα ή ανέβηκες μια οκτάβα παραπάνω, ή αν απλά δεν αντέχεις να είστε τσακωμένοι, ας κάνεις εσύ το πρώτο βήμα. Γι’ αυτό σου προτείνουμε μερικούς πρωτότυπους τρόπους να ζητήσεις συγγνώμη και να δείξεις χαριτωμένα για άλλη μια φορά στο ταίρι σου πόσο τον/την αγαπάς:

1. Μήνυμα στον καθρέφτη iloveyousavoirville Το βλέπεις σε ταινίες και φωτογραφίες, μήπως να το ‘κανες μια φορά κι εσύ; Γράψε τη “συγγνώμη” σου ή ένα “σ’ αγαπώ” ή άλλο μήνυμα/σύμβολο στον καθρέφτη του μπάνιου με κραγιόν ή αφρό ξυρίσματος, λίγο πριν μπει το ταίρι σου. Δεν είναι όσο εντυπωσιακό όσο το να νοικιάσεις αεροπλανάκι που να ανεμίζει μια τεράστια επιγραφή με συγγνώμη, αλλά το εφεδάκι του το έχει. 2. Πες το μ’ ένα τραγούδι singtomesavoirville Βάλε στο κινητό ή στον υπολογιστή την μουσική από ένα τραγούδι που μιλάει για “συγγνώμη” και κάνε ξαφνική εμφάνιση μπροστά του/της για καραόκε, ιδανικά με αμφίεση και ύφος που μοιάζουν με του/της ερμηνευτή/ερμηνεύτριας. Αν ξέρεις κιθάρα, απλά πάρ’ την αγκαλιά και κάνε καντάδα. 3. Μήνυμα στο ραδιόφωνο listenradiosavoirville2 Αν ξέρεις ότι ακούει ανελλιπώς κάποια συγκεκριμένη εκπομπή στο ραδιόφωνο, τηλεφώνησε και ζήτα να πουν το μήνυμά σου στον αέρα. Παλιομοδίτικο αλλά πάντα ρομαντικό και αποτελεσματικό.

4. Paper flowers

paperflowers4

Κόψε χρωματιστά χαρτιά σε σχήμα λουλουδιού σχηματίζοντας πέταλα και βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, ή σε κομμάτια με μία εγκοπή, που θα κάνεις χωνάκια και θα βάλεις επίσης το ένα πάνω στο άλλο για να πάρουν σχήμα τριαντάφυλλου/νεραγκούλας. Στη συνέχεια τρύπησε το κέντρο τους με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα καλαμάκι αναλόγως με το μέγεθος του λουλουδιού, για να φτιάξεις το “κοτσάνι” του. Μπορείς επιπλέον να γράψεις κάπου πάνω στο χάρτινο λουλούδι “συγγνώμη – σ’ αγαπώ” και να το προσφέρεις έτσι. Όσο άτσαλο κι αν είναι το σχήμα, θα εκτιμήσει πολύ τον κόπο που έκανες αντί να πάρεις κάτι έτοιμο από ανθοπωλείο, και θα το κερδίσεις το φιλί σου.

Και βέβαια μην ξεχνάς να πεις και με το στοματάκι σου την μαγική λεξούλα “συγγνώμη”. Γιατί ωραία τα εφεδάκια, όμως όταν αγαπάς, έχεις το θάρρος και τη θέληση να το λες κιόλας. Όπως και το “σ’ αγαπώ”..