Η Ιόλη Μιχαλοπούλου και η Μιρέλλα Μαντά είναι φίλες πολλά χρόνια. Αγαπούν και οι δύο το σχέδιο, τη μόδα και τα υφάσματα. Μοιράζονταν για καιρό το ίδιο ατελιέ, έναν υπέροχο, ζεστό χώρο στο Μετς και συνδύαζαν με τρομερό ταλέντο τη δημιουργία, τον επαγγελματισμό και τους φίλους που περνούσαν να τις δουν. Αργότερα, αποφάσισαν για έναν -ακόμα- πιο ανοιχτό χώρο σε ένα σημείο με καλύτερη πρόσβαση για να υποδέχονται ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους, τη μόδα, την οπτική τους και απολαμβάνουν την παρέα τους. Έτσι και άνοιξαν το Β38 πριν σχεδόν τρία χρόνια από σήμερα.

by Kostas Sfikas
by Kostas Sfikas

Πότε ξεκινήσετε και με ποιο σκεπτικό διαλέξατε να έχετε τον δικό σας χώρο στο Κολωνάκι;

Το Β38 άνοιξε τον Οκτώβριο του 2013 στην οδό Βουκουρεστίου στον αριθμό 38. Από την στιγμή που αποφασίσαμε να περάσουμε στην απευθείας πώληση και να ξεκινήσουμε σε δικό μας κατάστημα, το Κολωνάκι είναι η επιλογή που μας αντιπροσωπεύει εφόσον είναι μια εμπορική περιοχή του κέντρου με διαχρονική αξία στην οποία παρουσιάζονται μεγάλοι διεθνείς οίκοι, κλασικές μπουτίκ και το πλείστον των Ελλήνων σχεδιαστών.

Τι σημαίνει Β38;

Όπως ίσως ήδη καταλάβατε, το όνομα Β38 προέκυψε από την οδό και τον αριθμό που βρίσκετε το κατάστημα μας.

b38-iolimichalopoulou-mirellamanta4

Τι θα βρούμε σε εσάς;

Στο Β38 παρουσιάζονται οι συλλογές μας: Ioli – Mirella Manta, κοσμήματα των σχεδιαστών Sofia Vamiali, skinny legs από την Κλειώ Ξηρού, καθώς και σχεδιαστικά αντικείμενα από το Psarokokalo.

Μπορεί να έρθει και κάποιος με το δικό του σχέδιο και να σας ζητήσει να το δουλέψετε εσείς ως σχέδιο ώστε να του το ετοιμάσετε;

Όχι δεν συνηθίζουμε κάτι τέτοιο.

Πως είναι να συνυπάρχουν δύο σχεδιαστές στον ίδιο χώρο πώλησης;

Για τους επισκέπτες του καταστήματος φαίνεται πως έχει ενδιαφέρον καθώς βρίσκουν μεγαλύτερη ποικιλία, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συγκρίσεις και ο καθένας να βρει αυτό που του ταιριάζει. Σε ό,τι αφορά εμάς, η συνεργασία και η συνύπαρξη έχει ξεκινήσει χρόνια πριν με τη συστέγαση μας σε κοινό ατελιέ και ανέκαθεν υπήρξε αρμονική, δημιουργική, παραγωγική και υποστηρικτική.

e1

Ποια ιδιαιτερότητα έχει το Β38;

Εκτός από εμάς…; Επειδή λειτουργούμε βάσει έμπνευσης, καινούργια κομμάτια μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή στις κρεμάστρες μας. Επίσης, αν πετύχετε μία από τις δυο μας στο κατάστημα και δημιουργηθεί ωραία ατμόσφαιρα… ποτέ δεν ξέρετε τι έκπτωση μπορεί να κερδίσετε.

e4

Παρακολούθησε τη δουλειά τους: B38.fashiondesigners |Ioli.designs | MirellaMantaFashion