Ιταλία. Μια χώρα που φαινομενικά τα έχει όλα. Αρχικά βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα, άρα μπορείς να πεταχτείς εύκολα για ένα τριήμερο βρε αδερφέ! Συνδυάζει επίσης τα πάντα. Κάθε γωνιά της Ιταλίας είναι και από μια μικρή πηγή έμπνευσης και ρομαντισμού. Υπάρχει η Ρώμη, στην οποία τα πλούσια κατάλοιπα του παρελθόντος έρχονται να κοντραριστούν με τον σύγχρονο πολιτισμό της. Από την άλλη στην Τοσκάνη συναντάς το πράσινο τοπίο, τα γραφικά χωριά και τις πέτρινες εξοχικές κατοικίες. Στο Cinque Terre έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις από κοντά αυτά τα πολύχρωμα σπίτια που υπάρχουν πάνω στους βράχους, δίπλα στην θάλασσα, που έχεις σίγουρα δει σε κάποια φωτογραφία στο Instagram.

Αν σε πείσαμε να επισκεφτείς την Ιταλία, τότε πρώτα θα πρέπει να δεις τις παρακάτω ταινίες. Και ύστερα ετοιμάζεις βαλίτσα.

Il Postino (1994)

Στην ταινία θα δεις την δυνατή σχέση φιλίας μεταξύ του Pablo Neruda και ενός ταχυδρόμου. Ο πρώτος λόγω μιας πολιτικής του διαφωνίας στην Χιλή, εξορίζεται και μετακομίζει σε μια μικρή νησίδα κοντά στις ακτές της Ιταλίας με την σύζυγό του. Εκεί καθημερινώς ο ταχυδρόμος έρχεται για να του παραδώσει την αλληλογραφία του. Τότε ο ταχυδρόμος δίπλα στον Neruda ανακαλύπτει την ποίηση.

The Great Beauty (2013)

Ένας ηλικιωμένος περπατάει μέσα στα στενά της Ρώμης και ξυπνάνε μέσα του αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια. Όμως, η ταινία αυτή είναι κάτι παραπάνω από μια κλασική ιστορία αγάπης.

The Talented Mr. Ripley (1999)

Σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ, βλέπουμε τον πλούσιο πατέρα του Dickie Greenleaf να στέλνει τον Tom (Matt Damon) στην Ιταλία για να “επαναφέρει” τον γιο του (Jude Law) ο οποίος όλη μέρα βρίσκεται με την πρώην κοπέλα του (Gwyneth Paltrow). Mόνο το καστ των ηθοποιών αρκεί για να την δεις.

I Am Love (2009)

Σίγουρα δεν έχεις πάει σε δείπνο σαν αυτό. Η Emma (Tilda Swinton) μια ρωσίδα μητέρα της οποίας ο άντρας κατάγεται από την αριστοκρατική οικογένεια των Recchi του Μιλάνου, δεν έχει γίνει 100% αποδεκτή από την οικογένειά του.  Ο πατριάρχης της οικογένειας στο συγκεκριμένο δείπνο ανακοινώνει πως μεταφέρει όλες τις εξουσίες του στην νεότερη γενιά της οικογενείας. Στην ταινία βλέπουμε τις συνέπειες αυτής της απόφασης και πως έχουν επηρεάσει την οικογένεια.

Letters To Juliet (2009)

 Η Sophie (Amanda Seyfried) ταξιδεύει στην Βερόνα με τον αρραβωνιαστικό της (Gael García Bernal). Εκεί γνωρίζουν μια ομάδα εθελοντών που απαντούν σε επιστολές που γράφονται στη Ιουλιέτα για συμβουλές για την αγάπη. Τότε η Sophie βρίσκει μια επιστολή 50 ετών και αποφασίζει να απαντήσει.