Από το σχολείο αυτό που μαθαίναμε είναι ότι τα φυτά και το φως είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Αυτό μπορείς να το επιβεβαιώσεις διαβάζοντας για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, για την αναπαραγωγή των φυτών ή βάζοντας στη ζωή σου και στο σπίτι σου ένα ή και περισσότερα φυτά.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως όλα τα φυτά δεν “επιβιώνουν” στο έντονο φως. Κάποιες κατηγορίες φυτών ευδοκιμούν σε σκιερά μέρη, σε γωνίες όπου οι ακτίνες του ήλιου είναι περιορισμένες. Αν πιστεύεις ότι στο σπίτι σου υπάρχουν σκοτεινά σημεία, τότε ένα ωραίο decoration tip είναι να βάλεις ένα φυτό, το οποίο θα καταφέρει να δώσει φωτεινότητα και να μετατρέψει ένα μουντό σημείο του σπιτιού σου σε ένα αρκετά πιο ζεστό, λαμπερό και ζωντανό.

Corn Plant

Αυτό το φυτό ίσως και να μην το είχες σε ιδιαίτερη υπόληψη για τη διακόσμηση του σπιτιού κι όμως είναι μία υπέροχη πρόταση που δίνει μία τροπική πινελιά. Το φυτό καλαμποκιού λέγεται και αλλιώς δέντρο του δράκου και ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο και εντυπωσιακό φύλλωμα του. Είναι ένα όμορφο και minimal φυτό, με έντονο ή πιο ανοιχτόχρωμα χρώμα που εναρμονίζεται υπέροχα με γωνιές, όπου η παρουσία του ήλιου δεν είναι τόσο έντονη.

ZZ plant

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Potted Thoughts (@potted_thoughts)

Τα φυτά που δεν αγαπούν το φως είναι αρκετά πιο εύκολα στη φροντίδα τους. Ένα τέτοιο φυτό είναι και το ΖΖ, το χρειάζεται λίγο φως, αγαπά να βρίσκεται σε γλάστρα και ταυτόχρονα είναι αρκετά ανθεκτικό στη ξηρασία. Ξεχωρίζει για τα ζωντανά και λαμπερά του φύλλα, τα οποία ακόμη και με ελάχιστα φροντίδα καταφέρνουν να κερδίζουν την προσοχή του καθενός και να διατηρούνται άψογα σε μέρη με λιγοστή φωτεινότητα.

Golden Pothos 

Γνωστό και ως το χρυσό φυτό ή κισσός του διαβόλου,  το golden pothos μπορεί να έχει πολλές ονομασίες αλλά ξεχωρίζει σίγουρα για μία του ιδιότητα, που μπορεί να αναπτύσσεται ύπο την ελάχιστη παρουσία του ήλιου. Ανήκει στην κατηγορία των φυτών όπου χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα και λιγοστή υγρασία. Το χρώμα των φύλλων του είναι αρκετά διαφορετικό χάρη στην κίτρινη χρωματική λεπτομέρεια, για την οποία και ξεχωρίζει. Είναι πολύ όμορφο φυτό και καταφέρνει εύκολα να ομορφύνει ακόμη και την πιο μουντή γωνιά.

Snake plant

Είναι ίσως το δημοφιλέστερο φυτό στην κατηγορία του. Το φυτό του φιδιού ή snake plant μάλλον έχει πάρει την ονομασία του λόγω της ανθεκτικότητας του. Αντέχει σε αντίξοες συνθήκες και καταφέρνει να αναπτυχθεί με ελάχιστη φροντίδα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί για το αν πρέπει να είναι οι ρίζες του μέσα σε μία γλάστρα, αντιθέτως είναι από τα πολύ αγαπημένα φυτά που τοποθετούνται σε όμορφες γλάστρες, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους. Θέλει λίγο φως, λίγο νερό και πολύ αγάπη, καθώς είναι ένα αρκετά παρεξηγημένο φυτό λόγω της ονομασίας του.

Mini monstera

Μπορεί η ονομασία να παραπέμπει σε μικρό “τερατάκι” αλλά στην περίπτωση αυτή μιλάμε μάλλον για ένα μεγάλο θαύμα της φύσης. Το φυτό αυτό προέρχεται από τροπικά μέρη, κυρίως από τα δάση της Αφρικής και της Ασίας. Όπως γνωρίζουμε στα δάση αυτά υπάρχει ελάχιστη παρουσία ήλιου, όμως παρ’όλα αυτά τα φυτά υπάρχουν αρκετά είδη φυτών που ευδοκιμούν εκεί. Το mini monstera αγαπά να μεγαλώνει “ψηλώνοντας” χωρίς την παρουσία του έντονου ήλιου και το άφθονου νερού. Μην ποτίζεις συχνά το φυτό αυτό και μην το τοποθετήσεις σε ένα μέρος όπου “χτυπά” ο ήλιος και τότε θα δεις ένα υπέροχο στολίδι να μεγαλώνει και να ομορφαίνει τον χώρο που βρίσκεται.