Ας πάρουμε όλοι μια βαθιά ανάσα κι ας αποδεχτούμε ότι μπαίνουμε επίσημα στο τελευταίο τρίτο του 2022. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας γεμάτος σημαντικές αλλαγές — και ναι, περιλαμβάνει και μια ακόμα ανάδρομη κίνηση του Ερμή.

Η ανάδρομη ενέργεια θα γίνεται πιο έντονη όσο περνούν οι μέρες. Ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας ήδη είναι ανάδρομοι και ο επικοινωνιακός πλανήτης Ερμής θα συμμετάσχει σ’ αυτό το πάρτι από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Αργά αλλά σταθερά οδεύουμε προς τον ισχυρό ανάδρομο Άρη που θα κυριαρχήσει τους τελευταίους δύο μήνες του έτους. Αν και αυτή η ανάδρομη περιστροφή δεν ξεκινά πριν από τις 30 Οκτωβρίου, ο Άρης θα μπει επίσημα στην προ-ανάδρομη σκοτεινή περίοδο του στις 3 Σεπτεμβρίου — πράγμα που σημαίνει ότι μερικά από τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται.

O παλμός του Παρθένου στο τέλος του καλοκαιριού

Οι πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου αποτελούν μεγάλο κομμάτι από την περίοδο του Παρθένου, η οποία μας έχει βάλει σε mood οργάνωσης, ευεξίας και προσοχής στις λεπτομέρειες της ρουτίνας μας. Η ενέργεια του Παρθένου μπορεί να μας εμπνεύσει να τακτοποιήσουμε τα σπίτια μας, να οργανώσουμε τα ημερολόγιά μας ή να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στις σχέσεις που δεν λειτουργούν πλέον. Χρησιμοποίησε αυτή την ατμόσφαιρα ως δικαιολογία για να “καθαρίσεις” από σκόνη και περιττούς θορύβους στο σπίτι και στη ζωή σου.

Στις 5 του μήνα, η Αφροδίτη που συνδέεται με την αγάπη και ομορφιά θα έρθει σε επαφή με τον Ήλιο στην Παρθένο, προσθέτοντας λίγη κομψότητα και φινέτσα στα πράγματα. Με την Αφροδίτη στην Παρθένο για μερικές εβδομάδες, θα νιώσουμε λίγο πιο απαιτητικοί από τις σχέσεις ή τα φλερτ μας.

Ο ανάδρομος Ερμής ξεκινά την πορεία του τις 9 Σεπτεμβρίου

Προετοιμάσου για τρεισήμισι εβδομάδες ανάδρομων υπέροχων πραγμάτων. Ο Ερμής κυβερνά θέματα υλικοτεχνικής υποστήριξης, όπως η επικοινωνία, η τεχνολογία, ο χρόνος και πολλά άλλα – έτσι οι ανάδρομες περίοδοι του μπορεί να είναι ιδιαίτερα αντιπαθητικές, καθώς μπορούν να προκαλέσουν καθυστερήσεις και να μας αναγκάσουμε να επιβραδύνουμε για να αναθεωρήσουμε τα πράγματα σε όλους αυτούς τους τομείς.

Η ανάδρομη πορεία ξεκινά από τον προοδευτικό Ζυγό. Αυτή είναι η στιγμή για να επανεξεταστούν θέματα που σχετίζονται με συνεργασίες – είτε αυτό σημαίνει να λύσεις παλιά ζητήματα σε σχέσεις ή συνεργασίες. Λάβε υπόψη σου ότι δύο εβδομάδες αργότερα, στις 23 του μήνα  ο Ερμής θα ακολουθήσει την Παρθένο, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ενοχλητικές εμπλοκές στα προγράμματά μας ή μπερδέματα και παρεξηγήσεις.

Η Πανσέληνος στις 10 Σεπτεμβρίου

Αυτή είναι η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού. Μια θετική σύνδεση με τον απρόβλεπτο Ουρανό θα μπορούσε να δημιουργήσει μερικές ξαφνικές εντάσεις ή αποκαλύψεις οπότε να περιμένετε το απροσδόκητο.

Ο ήλιος αφήνει το ρεαλιστικό ζώδιο της Γης τον Παρθένο και μπαίνει στην περιοχή του Ζυγού που αγαπά την αρμονία στις 22 του μήνα. Η ζωδιακή ενέργεια του Ζυγού αγαπά την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, γι’ αυτό αγκαλιάστε τον διπλωμάτη που κρύβετε μέσα σας και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να εξομαλύνετε τυχόν αναπόφευκτα ανάδρομα δράματα από τον Ερμή.

Όλο αυτό συμπίπτει με τη φθινοπωρινή ισημερία – που είναι η πρώτη επίσημη ημέρα του φθινοπώρου. Είναι η ώρα να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι και να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο. Κατά τη διάρκεια της ισημερίας, η ώρα του φωτός της ημέρας και της νύχτας είναι τέλεια ίσες, κάτι που ευθυγραμμίζεται όμορφα με τις ισορροπημένες δονήσεις της εποχής του Ζυγού. Καθώς οδεύουμε προς τους πιο κρύους μήνες του έτους, αυτή είναι μια υπενθύμιση για να βρείτε την ισορροπία σας.

Νέα Σελήνη & Πολλή Ενέργεια Ζυγού

Με τη νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου στον Ζυγό μερικά πράγματα θα χρειαστούν περισσότερη προσπάθεια από ό,τι συνήθως, καθώς ορισμένες δύσκολες όψεις με τον μπερδεμένο Ποσειδώνα και τον επεκτατικό Δία θα μπορούσαν να θολώσουν την κρίση μας ή να διογκώσουν τα συναισθήματα μας.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 29, η ερωτική Αφροδίτη μπαίνει στον Ζυγό. Αυτή η διέλευση ενισχύει την αίσθηση της διπλωματίας και της όμορφης αισθητικής και δίνει έμφαση στις συνεργασίες μας. Ενώ ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να ανακατεύει τα πράγματα στις σχέσεις, αυτή η ενέργεια μπορεί να μας βοηθήσει να φέρουμε κάποια αναγκαία αρμονία στην ερωτική μας ζωή και να αυξήσουμε τη γοητείας μας επίσης.