Μια αρωματική και άκρως υγιεινή μανιταρόσουπα για να ετοιμάσεις απόψε.

11374-manitarosoupa

ΥΛΙΚΑ

-400 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (διάφορα είδη ή το αγαπημένο σου) -4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (δηλαδή 1 κύβο αν είσαι τεμπέλα όπως εγώ) -1 φλιτζάνι γλυκό κρασί -1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο -1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο -1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο -3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες -1/2 λεμόνι, τον χυμό -2 κ.σ. θυμάρι -1 φυλλαράκι δάφνης -αλατοπίπερο -1/2 ματσάκι φρεσκοκομμένο μαϊντανό -λίγα κρουτόν ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βήμα 1 Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει. Βήμα 2 Προσθέτεις τα φρέσκα μανιτάρια και σωτάρεις για 10 λεπτάκια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Βήμα 3 Προσθέτεις το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το φυλλαράκι δάφνης και τ´ αφήνεις να τσιγαριστούν όλα μαζί  για 3 λεπτά ακόμα. Εδώ αλατοπιπερώνεις, κιόλας, να πάρει γεύση η σούπα σου. Βήμα 4 Σβήνεις με το γλυκό κρασί, προσθέτεις τον ζωμό και 2 ποτήρια νερό επιπλέον. Σ´ αυτό το σημείο βάζεις και το θυμάρι. Βήμα 5 Σιγοβράζεις για ένα δεκάλεπτο τη σουπίτσα σου και αποσύρεις από τη φωτιά. Διορθώνεις στο αλατοπίπερο αν χρειάζεται. Βήμα 6 Σερβίρεις σε μπολάκια και γαρνίρεις με τα κρουτόν και μπόλικο μαϊντανό. Καλή όρεξη και καλή εβδομάδα!