Ανοίγεις τον υπολογιστή σου. Κλικάρεις τον εγκατεστημένο Browser και, αν δεν επιλέξεις κάποιον από τους σελιδοδείκτες σου,  για τις πληροφορίες που ψάχνεις θα χρειαστεί να ανατρέξεις σε κάποια μηχανή αναζήτησης. Κατά 99,999…99%  αυτή θα είναι η Google. Θα Googl-άρεις δηλαδή.

Και θα έχεις την τύχη και τη χαρά να δεις στα αγουροξυπνημένα μάτια σου -συνήθως πρωί πρωί συνδεόμαστε πλέον στο διαδίκτυο που τόσο αγαπάμε και χώρια του δεν κάνουμε- τα υπέροχα, ευφάνταστα και όλο creativity εικονίδια της google -κινούμενα ή μη- να αποτυπώνουν κάποιο σημαντικό γεγονός ή καλλιτέχνη που αξίζει να γνωρίζουμε ή να θυμηθούμε.

Πρόκειται για τα επονομαζόμενα Doodles και ουσιαστικά είναι εναλλακτικές, προσωρινές μορφές του λογότυπου της Google που δημιουργούνται καθημερινά από μία ομάδα σχεδιαστών και εικονογράφων – τους επονομαζόμενους Doodlers, με επικεφαλής τον Webmaster Dennis Hwang.

To πρώτο Doodle σχεδιάστηκε το 1998 για λειτουργικό σκοπό, όταν οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin ήθελαν να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν εκτός γραφείου, καθώς ήθελαν να πάνε στο Burning Man φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα. Έτσι τοποθέτησαν πίσω από το δεύτερο «ο» του λογότυπου το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο (stick figure drawing).

Τα Doodles όχι μόνο σου κεντρίζουν την προσοχή με την ευφυΐα των σχεδιαστών τους, όχι μόνο σε βάζουν να σκεφτείς και να υποθέσεις τι είναι αυτό ακριβώς που μπορεί να αναπαριστούν, αλλά τελικά με τη βοήθειά τους καταλήγεις να μαθαίνεις μια καινούρια πληροφορία για τον κόσμο γύρω σου με τρόπο διασκεδαστικό και διαδραστικό.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, μπορείς να ξαναφέρεις στη μνήμη σου μερικά, επηρεασμένα από διάφορες μορφές τέχνης, Doodles, άλλα πιο μίνιμαλ σχεδιασμού και άλλα πιο περίτεχνα.

~ 07.05.2010 Τσαϊκόφσκι Τσαϊκόσφκι Φημισμένος Ρώσος συνθέτης του ρομαντισμού, ο οποίος έγραψε μερικά από τα πιο γνωστά ορχηστρικά έργα στο σύγχρονο κλασσικό ρεπερτόριο, όπως τα μπαλέτα Λίμνη των Κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη, Ο Καρυοθραύστης.

~ 25.10.2002, Πάμπλο Πικάσο

pablo picasso

Ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους που συνεισέφερε στη διάδοση του ρεύματος του κυβισμού και στη διαμόρφωση της μοντέρνας τέχνης.

~ 11.05.2011 Μάρθα  Γκράχαμ

graham

Αμερικανίδα διακεκριμένη χορεύτρια και χορογράφος, η επιρροή της οποίας στο χορό θεωρείται αντίστοιχη αυτής του Πικάσο στη ζωγραφική.

~ 19.012011 Πωλ Σεζάν

cezanne2

Ο ζωγράφος της νεκρής φύσης του οποίου τα έργα επηρεάστηκαν κατά πολύ από τον ιμπρεσιονισμό.

~27.04.2012 Θόδωρος  Αγγελόπουλος

aggelopoulos

Βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογράφου, με σημαντικότερη διάκριση τη Χρυσή Σφαίρα, στο Φεστιβάλ Καννών, για την ταινία ‘Μια αιωνιότητα και μία μέρα’

~ 2.12.2013, Μαρία Κάλλας

Maria Kallas

Η ‘ντίβα’ της όπερας – Η μεγαλύτερη υψίφωνος όλων των εποχών ήταν Ελληνίδα

~ 28.10.2013 Ίντιθ Χεντ

edith

Η μεγαλύτερη σχεδιάστρια κοστουμιών που πέρασε από τον κινηματογράφο και το Χόλιγουντ, με 8 Οscar να την τιμούν για τα κουστούμια που σχεδίαζε στις εκάστοτε ταινίες.