Μερικοί άνθρωποι είναι καλύτερα να είναι μακριά, χωρισμένοι και αγαπημένοι με το να μην έχουν επαφές. Δεν είναι παράλογο αν το καλοσκεφτείς. Γιατί η ουσία του να είσαι μαζί με κάποιον είναι το να κάνετε ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο, να θέλετε να βρίσκεστε μαζί και να μην ψάχνετε τους λόγους που σας κρατάνε σε αυτή την σχέση. Αυτοί οι λόγοι σας κρατάνε και πίσω.

Απο μακριά και ευτυχισμένοι

Υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν βρίσκουν καμία ευτυχία στο να είναι μόνοι τους. Εκείνοι που προτιμούν να ζουν μια εβδομάδα δυσαρέσκειας για μια νύχτα ευχαρίστησης. Και δεν τους κατηγορώ, απλά τους ρωτάω αν αξίζει. Κάποιοι άνθρωποι δεν κάνει να είναι μαζί. Όχι γιατί δεν γίνεται αλλά γιατί όταν είναι μαζί δεν λειτουργούν. Όπως και να το κάνουμε το πάθος δεν φέρνει την ευτυχία σε μια σχέση. Αλλά η ευτυχία σε συνδυασμό με το πάθος μπορούν να κάνουν θαύματα. Συμφωνείς; Και αν η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας, όταν κάποιος από τους δύο δεν είναι ευτυχισμένος με αυτό που είναι, αυτό που έχει δημιουργήσει, ίσως είναι καλύτερο να μην τραβάει και τον απέναντι του σε αυτό. Εξ’ άλλου υπάρχει λόγος που λένε “Από μακριά και αγαπημένοι” άσχετα αν αρχικά σου φαίνεται περισσότερο σαν “Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε”. Γιατί όλοι μπορούμε. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε μιλήσει για τις τοξικές σχέσεις στην ζωή μας. Εκείνες που μπαίνεις με μυαλό και βγαίνεις χαμένος στο διάστημα. Αυτές οι σχέσεις είναι ένα από τα παραδείγματα που θέλω να σου δώσω. Ένα παράδειγμα που σου αποδεικνύει πως αν κάτι δεν σου φέρνει ευτυχία πρέπει να το αποβάλλεις. Γρήγορα.

Δεν μπορώ να πω όμως, πως οι σχέσεις είναι πάντα έτσι. Πάντα όμορφες και ευτυχισμένες όταν δεν υπάρχουν. Αντιθέτως, δεν νομίζω πως υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από εκείνη που μπορεί να σου προσφέρει κάποιος που έχει να δώσει αγάπη. Και δυστυχώς για εμάς, δεν είναι όλες οι σχέσεις έτσι. Αν λοιπόν, κάτι σε κρατάει, δεν νιώθεις την ευτυχία ή ενώ την νιώθεις δεν μπορείς να την μοιραστείς, φύγε. Δεν υπάρχει λόγος να παιδεύεσαι για κάτι που σε κάνει δυστυχισμένο. Βάλε τις προτεραιότητές σου και συνέχισε. Ίσως τη επόμενη φορά είσαι πιο τυχερή. Δεν φταίει ο άλλος, ούτε και εσύ. Φταίει το μαζί.