Το σωστό ντύσιμο ανάλογα με την ηλικία, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο για έναν άντρα. Και ενώ δεν υπάρχουν κάπου γραμμένοι κανόνες που να λένε τι πρέπει να φορέσει ένας άντρας στα 20 ή στα 40 του, μερικές φορές οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άντρες φαίνονται να “αντιγράφουν” το style των 20άρηδων. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο μέτρο. Πρέπει να αποφεύγουμε τις υπερβολές και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους άντρες αλλά και για τις γυναίκες.

Παρακάτω θα βρεις fashion tips για κάθε δεκαετία της ζωής σου. Βρίσκεσαι μέσα στα πλαίσια της ηλικίας σου;

Δεκαετία των 20

Γύρω στα 20 οι άντρες αρχίζουν να ασχολούνται πιο πολύ με την εξωτερική τους εμφάνιση και πλέον δεν εμπιστεύονται το γούστο της μαμάς που πάντα τους πίεζε να πάρουν αυτό το κοτλέ παντελόνι της βιτρίνας- σε ποια βιτρίνα άραγε υπάρχει κοτλέ ακόμα;-.  Επίσης αυτή η ηλικία είναι ιδανική για πειραματισμούς μέχρι να καταλήξεις στο κατάλληλο style που σου ταιριάζει καλύτερα. Γι’αυτό προσπάθησε να δοκιμάσεις διαφορετικά style, πάρε την γνώμη αυτών που εμπιστεύεσαι περισσότερο και σίγουρα στο τέλος θα έχεις βρει το κατάλληλο για σένα. Μην φοβηθείς να δοκιμάσεις μπλουζάκια σε φωτεινά χρώματα, extreme κουρέματα και trends που κάποιοι δεν θα τολμούσαν. Στο τέλος όμως και όσο μεγαλώνεις σίγουρα θα καταλήξεις σε all-time-classic κομμάτια.

Να θυμάσαι: Η δεκαετία των 20 πρέπει να είναι συναρπαστική και με πολλούς πειραματισμούς στο style.

Δεκαετία των 30

middle-aged-fashion-men

Και αφού έχεις αφήσει πίσω σου τους πειραματισμούς, ήρθε η ώρα να καταλήξεις σε ένα συγκεκριμένο style. Και αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να γίνεις κυριλέ. Αντιθέτως, είναι ώρα να καταλάβεις τις ανάγκες τις κάθε περίστασης. Μην βάλεις στην άκρη το αθλητικό σου style. Προσπάθησε να το προσαρμόσεις και στην καθημερινότητα, χωρίς όμως να το παρακάνεις και να αντικαταστήσεις τα τζιν με τις φόρμες. Η ντουλάπα σου εκτός από φούτερ, πρέπει να έχει και ένα καλό πουκάμισο και κοστούμι για τις πιο επίσημες εμφανίσεις σου. Με λίγα λόγια, συνδύασε τα style που αγαπάς στην κατάλληλη περίσταση.

Να θυμάσαι: Στην δεκαετία των 30 πρέπει να μάθεις να προσαρμόζεσαι στις περιστάσεις.

Δεκαετία των 40 

Η δεκαετία που ξεχνάς την μόδα και τα trends της εποχής και ακολουθείς τον δικό σου δρόμο. Φιλτράρεις τις επιλογές στου στα 20 και τα 30 και ενσωματώνεις στο ντύσιμό σου αυτά που σε κολακεύουν πιο πολύ πλέον. Συνήθως ξεχνάς τα πολλά χρώματα και μοτίβο και επικεντρώνεσαι στην καλή εφαρμογή των ρούχων πάνω σου. Πρέπει να επενδύσεις σε καλά υφάσματα και γενικότερα καλή ποιότητα ρούχων και παπουτσιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσεις τα φθηνά προϊόντα. Αν είσαι σε αυτήν την δεκαετία, άνοιξε την ντουλάπα σου και τσέκαρε αν έχεις: Πουκάμισα στα βασικά χρώματα (μαύρο,λευκό,μπλε), τουλάχιστον ένα καλό κοστούμι, 2-3 τζιν, τουλάχιστον 2 καλά ζευγάρια παπούτσια κυρίως μαύρα και καφέ, ζώνες, παλτό και μην ξεχνάμε τις γραβάτες.

Να θυμάσαι: Στην δεκαετία των 40 πρέπει να επενδύσεις σε ακριβά διαχρονικά κομμάτια και η ντουλάπα σου να αποτελείται από all-time-classic ρούχα και παπούτσια.