Το θέμα των έντονων πόρων απασχολεί πολλές γυναίκες και κυρίως αυτές που ταλαιπωρούνται από τύπο δέρματος με έντονη λιπαρότητα.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τους 3 βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να αντιμετωπίσεις-διαχειριστείς τους έντονους πόρους:

  • Ο καθαρισμός του προσώπου αποτελεί βασική μέριμνα για κάθε γυναίκα που σέβεται το δέρμα της. Αυτό ισχύει ένα «κλικ» παραπάνω όταν οι πόροι του δέρματος μας είναι πολύ έντονοι. Ένας καλός βαθύς καθαρισμός βοηθά στο να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και οι ρύποι και να καθαρίσει το δέρμα. Σ’αυτή την περίπτωση προτίμησε προϊόντα που ρυθμίζουν το σμήγμα και τους πόρους, καθώς επίσης και αυτά που έχουν στυπτική ιδιότητα και απορροφούν τη λιπαρότητα.
  • Αν το πρόβλημα εξακολουθεί να σε ταλαιπωρεί, τότε δοκίμασε μια επαγγελματική θεραπεία. Πλέον οι δερματολόγοι χρησιμοποιούν τα πιο σύγχρονα μέσα για εξαιρετικό βαθύ καθαρισμό προσώπου. Αν έχεις τη δυνατότητα, προτίμησε τη μέθοδο cocktail, η οποία περιλαμβάνει ένα συνδυασμό δερματοαπόξεσης και άλλων παραγόντων που βοηθούν στην ισορροπία της υγείας του δέρματος.
  • Όσον αφορά το μακιγιάζ, προτείνουμε την κάλυψη των πόρων με ένα καλό προϊόν primer, το οποίο γεμίζει τους πόρους και συμβάλλει στην ομοιόμορφη εμφάνιση του δέρματος του προσώπου.