Σα να μην έφταναν όλες οι δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητα, τα ερωτικά μας προστίθενται στη λίστα. Πώς να καταφέρεις να ηρεμήσεις όταν το άγχος σου γίνεται δέκα φορές χειρότερο με την αβεβαιότητα που μπορεί να υπάρχει στην αρχή μιας νέας σχέσης; Πολλές από εμάς βασανιζόμαστε με ανθρώπους που δεν μας αξίζουν για πολλούς λόγους. Μπορεί να είναι η ανασφάλεια, άλλες ο φόβος και η βιασύνη να βρούμε κάποιον για να περάσουμε τη ζωή μας και άλλες φορές μας αρέσει περισσότερο η ιδέα του να είμαστε με κάποιον χωρίς όμως απαραίτητα να είναι αυτός ο κατάλληλος άνθρωπος. 

Για εμάς που το άγχος μας καταβάλει σε αυτό τον τομέα, το πρώτο στάδιο μπορεί να είναι έως και βασανιστικό γιατί δεν έχουμε την ηρεμία και την εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για να απολαύσουμε το πρώτο στάδιο ενός νέου έρωτα. Το ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον και πως θα εξελιχθεί μια κατάσταση μπορεί να μας κάνει να τρελαθούμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα όταν θες να είσαι ανοιχτή και να βγαίνεις, να γνωρίζεις κόσμο, αλλά παράλληλα πάσχεις από αγχώδεις διαταραχές και ψυχαναγκασμούς. 

Στα πρώτα στάδια μιας γνωριμίας ερωτήσεις όπως: τι θα γίνει στο μέλλον, θα με ξαναπάρει, θα ξανά βγούμε, θα είμαστε μαζί, θα μείνω πάλι μόνη και άλλες αντίστοιχα όμορφες ερωτήσεις περνάνε από το μυαλό και δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο άγχος από τον οποίο είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να ξεφύγεις. Αλλά υπάρχει κάτι που όλο αυτό το κάνει ακόμα χειρότερο. Η πολύωρη συζήτηση με φίλες, συναδέλφους, ή την οικογένεια που οδηγεί στην υπερανάλυση. 

Μπορεί να γίνει εξουθενωτικό το να συζητάς ξανά και ξανά για το ίδιο μήνυμα. Μπορεί να αναλύεις με διαφορετικά άτομα και από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Και όλα αυτά για να νιώσεις σιγουριά για το τι εννοούσε ο ποιητής. 

Τα μόνα που ίσως να βοηθούσαν μια τέτοια εξαιρετικά ψυχοφθόρα κατάσταση είναι τα εξής:

Μην το συζητάς

Μπορεί να μην εύκολο έχοντας συνηθίσει τόσα χρόνια να καλείς την κολλητή σου για να σκεφτείτε την πιο σωστή απάντηση σε ένα μήνυμα ξαφνικά να κόψεις την πολύ συζήτηση για τέτοια θέματα. Αλλά ίσως αυτό να είναι ο μόνος τρόπος να ηρεμήσεις λιγάκι και να μπορέσεις να απολαύσεις τα πρώτα στάδια, όση αβεβαιότητα και αν σου προκαλούν. Στο κάτω κάτω, ο άλλος ακόμα θέλει να γνωρίζει εσένα και όχι τις απόψεις όλης σου της παρέας. Ο σκοπός είναι να είσαι ο εαυτός σου. Και μην ξεχνάς πως όση αβεβαιότητα μπορεί να νιώθεις εσύ σε αυτή τη φάση, το ίδιο ισχύει και για τον άλλον. 

Αντιμετωπίζοντας το άγχος στην αρχή μίας σχέσης
Buzzfeed

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

Στείλε όποτε θες να στείλεις. Μη στείλεις όποτε δεν το νιώθεις. Καμία σχέση δεν καταστράφηκε από ένα παραπάνω ή ένα λιγότερο μήνυμα. Μέσα σου, ξέρεις. Μέσα σου καταλαβαίνεις ακριβώς τι συμβαίνει. Το χάνεις μόνο όταν μπαίνει μπροστά η λογική και ο εγωισμός. Παράδωσε τα όπλα και όλα θα κυλήσουν όπως πρέπει. Και αν τελικά δεν κυλήσουν, ψυχραιμία! Σημαίνει απλά ότι το συγκεκριμένο δεν ήταν γραφτό να γίνει γιατί θα έρθει κάτι καλύτερο!


featured image: Elite Daily