Όσα makeup trends και αν περάσουν το smokey eye look πάντα θα έχουν τη δική τους θέση στην παλέτα των βασικών επιλογών μακιγιάζ. Ανάλογα με τις στιλιστικές επιλογές σου μπορείς να δώσεις στο βλέμμα σου πιο ροκ χαρακτήρα. Τα προϊόντα που υπάρχουν για να τελειοποιήσεις ένα τέτοιο μακιγιάζ είναι πολλά: Eyeliners, υγρές σκιές βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και εσύ θα αποφασίσεις εάν το θέλεις έξτρα chic ή επιμελώς ατημέλητο.

Συγκεκριμένα στο fashion show του Altuzarra στο Παρίσι για την παρουσίαση της κολεξιόν Fall 2019, ο makeup artist Tom Pecheux συνδύασε την Παριζιάνικη φινέτσα με το Αμερικάνικο Punk κίνημα.

elle.com

Το κλασσικό punk look απαιτεί πολύ έντονα μαύρα μάτια. Η διαφορά σε αυτό το μακιγιάζ είναι πως το μαύρο χρώμα ξεκινούσε από τα βλέφαρα, αλλά ανεβαίνοντας προς το κόκαλο του ματιού γινόταν λιγότερο οπάκ.

Πώς το κατάφερε; Το δημιούργησε όλο χρησιμοποιώντας μόνο ένα μολύβι kohl.

elle.com

Εάν διαλέξεις ένα μαλακό μαύρο μολύβι ματιών είναι πολύ εύκολο να πετύχεις το eye look και μόνη σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ζωγραφίσεις αρκετές μαύρες γραμμές στο κινητό βλέφαρο. Στη συνέχεια, με ένα σφιχτό πινέλο ματιών άρχισε να ενώνεις αυτές τις γραμμές ώστε να γίνει όλο ένας μαύρος καμβάς. Τέλος, με ένα πιο φουντωτό πινέλο άρχισε να σβήνεις το μαύρο προς τα επάνω. Θα παρατηρήσεις πως γίνεται πιο θολό, σχεδόν γκρι. Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία όσες φορές θέλεις για να έχεις ακριβώς το χρώμα που επιθυμείς. Εάν δεν έχεις τόσο πυκνές βλεφαρίδες στην κάτω γραμμή των ματιών, μπορείς να την περάσεις με το μαύρο μολύβι. Συνολικά, αυτό το look θα σου πάρει περίπου πέντε λεπτά για να το ολοκληρώσεις.

Δες ακόμα:

Stamp Eye Makeup: το update που χρειαζόταν το smokey eye


featured image: Elle