Εδώ και πολλά χρόνια τα πρότυπα για το γυναικείο σώμα είναι πολύ συγκεκριμένα και λιγότερο αναστρέψιμα. Τα παραπάνω κιλά θεωρούνται κατακριτέα, μιας και το ιδανικό σώμα όπως το έχουν πλασάρει στην κοινωνία, είναι το αδύνατο με τα λεπτά και αψεγάδιαστα πόδια.

Αναπόφευκτα πολλές γυναίκες που δεν ανήκουν στην μάζα με τις “όμορφες”, νιώθουν μειονεκτικά με αρκετές ανασφάλειες και καθόλου αγάπη για το σώμα τους. Το τελευταίο διάστημα, ένας λογαριασμός στο instagram με όνομα SelfLoveClub, έχει ένα και μόνο στόχο αν το ακολουθήσεις. Να σε κάνει να αγαπήσεις το σώμα σου με τις ατέλειες του. Όποιες κι αν είναι αυτές. Αλλά και το μήνυμα: Κοιλιές έξω.

Ο λογαριασμός έχει 28 χιλιάδες ακόλουθους, με πολλές γυναίκες να σχολιάζουν πόσο ανάγκη είχαν τέτοια πρωτοβουλία και πόσο καλά νιώθουν με τον εαυτό τους με όσα διαβάζουν. Στο SelfLoveClub η διαχειρίστρια που βρίσκεται από πίσω, υποστηρίζει ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να ντρέπεται για την κοιλιά της και γενικότερα για το σώμα της.

Επιπλέον ζητάει από τις γυναίκες που το σώμα τους δεν είναι το τέλειο που θέλουν ορισμένοι αισθητικά, να ανεβάσουν δικές τους φωτογραφίες για να παροτρύνουν κι άλλες να κάνουν το ίδιο. Μεταξύ άλλων έγραψε: “Η ζωή είναι σύντομη, να την απολαύσετε. Μην αφηνεται τους άλλους να επηρεάζουν την ευτυχία σας, δεν σας αξίζει. Η κοιλίτσα είναι χαριτωμένη και αξίζει να την δείχνουμε“.

Την επόμενη φορά που θα χαρακτηρίσεις την κοιλίτσα του άντρα ως γοητεία, σκέψου ότι μία γυναίκα έκει έξω δέχεται bullying σχεδόν καθημερινά για τον ίδιο λόγο.

https://www.instagram.com/p/BUcxI6Wlbmt/?taken-by=_selfloveclub_ https://www.instagram.com/p/BUe00_KFt6O/?taken-by=_selfloveclub_