Η απόφαση να κάνεις ένα τατουάζ μπορεί να είναι σημαντική από μόνη της.

Μετά έχεις να βρεις το σχέδιο και τον σωστό καλλιτέχνη. Και μετά να σιγουρευτείς για όλα.

Υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις ένα τατουάζ κι αυτά αφορούν τη διαδικασία που θα χρειαστεί αν μετανιώσεις ή αποφασίσεις πως πια δεν τα αγαπάς.

Ο χρόνος είναι σημαντικός

Τη στιγμή που θα αποφασίσεις ότι δεν θέλεις πια το τατουάζ σου, μάλλον θα θέλεις και να το ξεφορτωθείς αμέσως. Δυστυχώς, δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα στη διαδικασία αφαίρεσης.

Ορισμένα τατουάζ μπορούν να αφαιρεθούν σε μόλις 24 εβδομάδες, ωστόσο αυτά αποτελούν την εξαίρεση. Αν ένα τατουάζ είναι επίμονο μπορεί να χρειαστεί περισσότερες από 5 θεραπείες και η βασική σύσταση είναι να δώσουμε περισσότερο χρόνο μεταξύ των συνεδριών.

Kάθε τατουάζ ανταποκρίνεται διαφορετικά

Τα γραμμικά τατουάζ γραμμής θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τα τσκιασμένα”, εξηγεί συνεργάτης του Think Again Laser Clinics  στο Elle.com.au.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί κάθε τατουάζ εξαρτάται από το πόση πίεση ασκήθηκε κατά τη διαδικασία δημιουργίας και πόσες φορές οι γραμμές επανατοποθετήθηκαν. Επίσης, εάν ο καλλιτέχνης άσκησε περισσότερη πίεση σε μια περιοχή από ό,τι σε άλλη, αυτό το τμήμα θα ξεθωριάζει πιο αργά από το υπόλοιπο σχέδιο.

Τα νεότερα τατουάζ μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τα παλαιότερα

Όταν κάνουμε ένα τατουάζ, τα σωματίδια μελανιού που εγχέονται στο δέρμα ποικίλλουν σε μέγεθος και μερικά από αυτά τα σωματίδια είναι αρκετά μικρά ώστε το σώμα να τα επεξεργαστεί. Για αυτόν τον λόγο, ένας από τους κύριους παράγοντες που απαιτούνται πολλές συνεδρίες είναι η ηλικία του τατουάζ. Δεν είναι ο χρυσός κανόνας που ισχύει για όλους και τα αποτελέσματα θα διαφέρουν ανά άνθρωπο, αλλά θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι η ηλικία του τατουάζ είναι ένας παράγοντας για το χρόνο αφαίρεσης.

Το επίπεδο πόνου διαφέρει από άτομο σε άτομο

Όπως και το να κάνεις ένα τατουάζ, ο πόνος της αφαίρεσής του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από δύο πράγματα: την ανοχή σου στον πόνο και τη θέση του τατουάζ.

Περιοχές όπως τα πόδια, τα χέρια και το κέντρο του στήθους είναι συνήθως πιο επώδυνες από σημεία όπως ο βραχίονας. Αυτό φυσικά διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να ανεχθούν 30 λεπτά συνεχούς θεραπείας, ενώ άλλοι μπορεί πραγματικά να δυσκολεύονται για ένα πολύ μικρό τατουάζ.

Η φροντίδα μετά είναι τα πάντα

Όπως και σε κάθε άλλη θεραπεία, όλα όσα κάνουμε αμέσως μετά είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη διαδικασία επούλωσης. Αυτό περιλαμβάνει την αποφυγή του άμεσου ηλιακού φωτός, το αντιηλιακό, οι θεραπευτικές κρέμες, η αποφυγή τραυματισμού και η ενυδάτωση.

Η μεγαλύτερη ανησυχία για τους περισσότερους ανθρώπους είναι ο κίνδυνος δημιουργίας ουλών αλλά αν ακολουθήσεις σωστά τις οδηγίες και πάρεις σοβαρά υπόψη σου τη μετέπειτα φροντίδα, δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι.

“Σε ακραίες περιπτώσεις, εάν ένας πελάτης δεν ακολουθήσει τον οδηγό μετέπειτα φροντίδας ή κακομεταχειριστεί το δέρμα του, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη. Η κλινική μας έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 60.000 θεραπείες και δεν έχει υποστεί ουλές. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς ο πελάτης κάνει το κομμάτι του, ώστε και τα δύο μέρη να φύγουν από τη διαδικασία χαρούμενα και με τέλειο δέρμα!».

Αν αποφασίσεις να απαλλαγείς από ένα τατουάζ ξεκίνα με σωστή έρευνα για τον ειδικό που θα συνεργαστείς και να είσαι ρεαλιστ΄@ γιατί οι διαδικασίες είναι δαπανηρές και απαιτούν χρόνο.