Μαθε να πετας!

Τι θα λέγατε αν κάποιος σας μάθαινε να πετάτε; Κι αν σε αυτό το μάθημα κάνατε νέους φίλους, μαθαίνατε τον εαυτό σας καλύτερα και παράλληλα γυμναζόσασταν; Ωραίο ακούγεται ε; H απάντηση είναι η Acro Yoga!

Ο Κωνσταντίνος Καραφουλίδης είναι πιστοποιημένος δάσκαλος Acro Yoga, δάσκαλος Yoga και έχει εκπαιδευτεί στο Thai Massage. Με τον Κωνσταντίνο είμαστε φίλοι! Αυτό που λέμε πολύ φίλοι. Ωστόσο αυτό δεν με εμποδίζει από το να μπορώ να διακρίνω αντικειμενικά ότι πρέπει οπωσδήποτε να σας τον γνωρίσω για να σας μάθει να πετάτε!

Του έκανα λοιπόν 5 βασικές ερωτήσεις για την Acro Yoga:

Τι είναι η Acro Yoga;

Η ακροβατική γιόγκα συνδυάζει την πνευματική σοφία της γιόγκα, την ευγενή αγάπη του Thai massage και τη δυναμική των ακροβατικών. Αυτές οι τρεις αρχαίες διδασκαλίες συνθέτουν μια πρακτική που καλλιεργεί την εμπιστοσύνη, τη σύνδεση και τη διάθεση για παιχνίδι. Επτά βασικά στοιχεία συνιστούν την πρακτική: τελετές σε κύκλο, άσανες, ροή με παρτενέρ, thai massage, θεραπευτική πτήση, αναστροφές, επιτήρηση και συνεργατικά ακροβατικά. Ο απώτερος σκοπός μας είναι να φέρουμε τα άτομα σε μία κατάσταση ενότητας με τον εαυτό τους, μεταξύ τους και με το θείο. Από αυτή τη θέση της αμοιβαίας υποστήριξης μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τον αληθινό μας εαυτό, να τον τιμήσουμε και να τον μοιραστούμε προς όφελος όλων.

Πώς ξεκίνησε;

Η Jenny Sauer-Klein και ο Jason Nemer είναι οι δημιουργοί αυτοί του συστήματος το 2003.

Πρέπει να είμαι ακροβάτης για να κάνω;

Ναι, να έχεις προϋπηρεσία σε τσίρκο για 4 συνεχόμενα χρονιά! (πλάκα κάνουμε) Η AcroYoga είναι τροποποιημένες ασκήσεις ακροβατικών για το ευρύ κοινό και τον μέσο ασκούμενο, μέσα από την φιλοσοφία και την ροή της κίνησης της yoga. Στα workshop για αρχάριους γίνεται εκμάθηση όλων των βασικών θέσεων,έτσι ώστε όταν μπουν τα θεμέλια αυτά μετά το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό!

Γιατί να διαλέξω Acro Yoga;

Είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος επικοινωνίας με καινούργιους φίλους. Είναι επίσης ωραίο να υποστηρίζεις και να υποστηρίζεσαι, να εμπιστεύεσαι κ να σε εμπιστεύονται και είναι ωραίο να περνάς καλά, κάνοντας δημιουργικά πράγματα με το σώμα σου. Το ταϊλανδέζικο μασάζ που γίνεται με εναλλαγή του ζευγαριού στο τέλος κάθε εργαστηρίου είναι το κερασάκι!

Πού μπορώ να κάνω Acro Yoga στην Έλλαδα;

Ως πιστοποιημένος δάσκαλος της Acroyoga, ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα, μεταδίδοντας την γνώση αυτή, με 2 κύριες βάσεις. Στην Θεσσαλονίκη και στην Αθηνα..

Το επόμενο Acro Yoga workshop για αρχαρίους γίνεται 14 Δεκεμβρίου στο Horo στην Αθήνα. Μην το χάσετε!

Μάθετε περισσότερα για την Acro Yoga εδώ : https://www.facebook.com/AcroYogaGreece,

http://acroyoga.org/

και τον Κωνσταντίνο: http://www.kupukupuyoga.com/

Αθήνα: Horos https://www.facebook.com/HorosGiaples, http://www.horos-net.gr/

Θεσσαλονίκη: Α.Γ.Σ Ιάσων https://www.facebook.com/groups/IASON/

Βίκυ Πούλιου

1 reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.