Μόλις έστειλε τις φωτογραφίες της Παπαληγουρα στο Εγώ Weekly και του Σταύρου Σβήγκου στο Down Town Kύπρου και του ζήτησα να συμπληρώσει το παρακάτω τεστ.

”Γεια, είμαι ο Πάνος Γιαννακόπουλος, panosgi στα σόσιαλ, για τους φίλους Πάνος, θες να γίνουμε φίλοι; και θα ήθελα να έρχομαι από την Σέριφο, τα Καρπάθια ή την Νέα Ορλεάνη. Αλλά έρχομαι από τη πλατεία προσκόπων στο Παγκράτι, Λεκανοπέδιο Αττικής. Το οποίο Παγκράτι με τρεις λέξεις θα το περιέγραφα βολικό, νεανικό, σεξι. 

Η ζωή είναι ωραία όταν δεν περιορίζεται καμία από τις ελευθερίες σου. Όταν είναι καλοκαίρι, όταν είσαι ξυπόλητος στην Σέριφο, όταν συναναστρέφεσαι ανθρώπους, όταν αγαπάς. Φτιάχνω την καλύτερη χορτόσουπα που έχεις φάει ποτέ σου. Η οποία ιδανικά τρώγεται ζεστή.

Ενθουσιάζομαι και χοροπηδάω όταν δεν χοροπηδάω. Απλά ενθουσιάζομαι. Με την αλήθεια, την αυθεντικότητα, την εργατικότητα. Με τα αεροδρόμια και με το να παρατηρώ ανθρώπους. Με την ”Dolce Vita” και με το Σάββατο Βράδυ στην Άκρη της Πόλης της Σώτης Τριανταφύλλου. Με το Χάρλεμ, το Αμελί, τα τατουάζ, τα 70ς , τα δανέζικα έπιπλα, τους φίλους μου. 

Το πιο ενδιαφέρον πράγμα που έμαθα τις προηγούμενες μέρες ήταν το λάιναπ του πριμαβέρα. Γέλασα τελευταία φορά σήμερα στο τηλέφωνο με τον φίλο μου τον Χρήστο και γέλασα χθες με την Έλενα που ήρθε σπίτι. Γελάω εύκολα. Και βυθίζομαι και εύκολα επίσης. Το πιο ωραίο δώρο που έλαβα ποτέ είναι είναι οι αφιερώσεις ή οι κάρτες μέσα στα δώρα ή όλα αυτά που κάνουν το δώρο προσωπικό, αλλά αν σκοπεύεις να μου κάνεις δώρο θέλω μία φριτέζα και ένα μπλέντερ.

Σε πέντε λεπτά απο τώρα θα σκέφτομαι ποιον νοιάζουν όλα αυτά που λέω και γιατί τα λέω. Την σοφία τη ζωής θα την βρεις μέσα στα βιβλία. Ή στις τέχνες. Ή στην εργατιά. Ή στις φτωχογειτονιές του Κερατσινίου, του Περάματος και της Δραπετσώνας. Εγώ εκεί την ψαχνω.

Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο ή είμαι τόσο ενοχικός που νομίζω ότι υπάρχει. ή και ρομαντικός που νομίζω ότι υπάρχει. Εσύ τι πιστεύεις Γεωργια; Υπάρχει; Όταν κοιτάζω βράδυ τον ουρανό, όταν δεν έχω πιει βλέπω περασμένους έρωτες. Όταν έχω πιει βλέπω μελλοντικούς έρωτες.

12665697_914171608664859_1033965419_n