Υλικά:
- 1 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα γάλα καρύδας
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 4 αυγά
- 1/2 κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
- 1 1/2κουταλιά κανέλα
- 2-4 κούπες ηλιέλαιο
- Σε ένα μεσαίο τηγάνι ζέστανε το γάλα με το βούτυρο.
- AΠρόσθεσε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι και ανακάτευε με μια ξύλινη κουτάλα. Θα καταλάβεις ότι η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι μαλακή και δεν κολλάει στα τοιχώματα. t
- Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και άφησε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
- Ενώ περιμένεις ένωσε τη ζάχαρη με την κανέλα, τη καστανή ζάχαρη και βάλε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι να ζεσταίνεται.
- Πρόσθεσε στη ζύμη ένα ένα τα αυγά και ένωσε τα απαλά ζυμώνοντας και διατηρώντας τη ζύμη αφράτη και απαλή.
- Βάλε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ με μύτη μεσαίου αστεριού.
- Κάνε με λίγη ζύμη μια δοκιμή για τη θερμοκρασία του λαδιού.
- Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού μπορείς να βάλεις φαντασία και να δημιουργήσεις σχέδια μέσα στο λάδι.
- Ψήσε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά και μετέφερε σε ένα πιάτο που έχεις στρώσει λίγο απορροφητικό χαρτί.
- Άφησε τα churros να κρυώσουν για 1-2 λεπτά και ρόλαρε τα στο μείγμα της κανέλας.
- Βούτηξε τα σε σοκολάτα ή