Η Nancy και η Stazy είναι οι δύο φίλες που πριν κάμποσα χρόνια ξεκίνησαν να φτιάχνουν φρέσκα, σπιτικά γλυκά στην κουζίνα τους. Έτσι, χωρίς μενού, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς κανόνες άρχισαν να αναζητούν τα πιο αγνά, τα πιο γευστικά υλικά σε όλη την Ελλάδα.

Μετά από ταξίδια, δοκιμές και συζητήσεις, συναντήθηκαν με μικρούς παραγωγούς σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και έμαθαν ό,τι χρειάζονταν να ξέρουν για τις πρώτες ύλες που θα έφτιαχναν αγνά προϊόντα που φτιάχτηκαν με αγάπη και νοιάξιμο. Ανακάλυψαν τα καλύτερα κυδώνια στο Πήλιο, τα πιο ζουμερά κεράσια και βύσσινα στην Τρίπολη και τα πιο αρωματικά μανταρίνια στη Χίο.

Τα πρώτα βαζάκια με γλυκά του κουταλιού η Stazy και η Nancy τα έφτιαξαν με όλη τους την αγάπη. Οι ίδιες έπλεναν και ξεφλούδιζαν τα φρούτα, χωρίς πολλή βοήθεια από μηχανές και απρόσωπα συστήματα. Μαζί με τα φρούτα και τα αρώματα έκλεισαν σε κάθε βαζάκι λίγη από την αγάπη τους και το όραμά τους.

Σήμερα, η εταιρεία ήδιστον δημιουργεί γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, σάλτσες και σπιτικά αναψυκτικά. Έχει μία limited σειρά με αξεσουάρ όπως ποτήρι σερβιρίσματος, tote τσάντα και gift box, καθώς και αναψυκτικά ιδανικά για να κάνει κανείς τα cocktail του. Μπορείς να βρεις τα προϊόντα σε 98 καταστήματα ανά την Ελλάδα, μία λίστα που όλο θα μεγαλώνει όπως φαίνεται ενώ μπορεί να προμηθευτεί κανείς τα προϊόντα και μέσω skroutz και σύντομα το e-shop της ήδιστον.

Δύο φίλες επιλέγουν χωρίς πρόγραμμα να φτιάχνουν σπιτικά γλυκά, με μόνο οδηγό το κέφι τους. Ποιο θα λέγατε ότι είναι το απόσταγμα σοφίας μετά από 27 χρόνια λειτουργίας του ήδιστον; Τι μάθατε για τη δουλειά αλλά και για εσάς τις ίδιες;

Αγαπήσαμε την βιωσιμότητα πριν γίνει τάση. Τα Ελληνικά σπίτια (στην επαρχεία) υπήρξανε μικρογραφίες ανακύκλωσης και εκεί μάθαμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Φιλάμε και προστατεύουμε τώρα για να έχουμε στο μέλλον. Μάθαμε ότι η φιλία και οι σχέσεις με συνεργάτες είναι πολύτιμες και θέλουν φροντίδα για να αναπτυχθούν και να αντέξουν 27 χρόνια. Η ήπια ανάπτυξη της επιχείρησης, μας προφύλαξε τα χρόνια της κρίσης και εν μέσω άλλων δυσκολιών. Οι επενδύσεις μας στοχευμένες, δάνεια μικρά και σίγουρα διαχειρίσιμα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Idiston (@idistonhandmade)

Αναζητάτε τα πιο αγνά υλικά από τόπο σε τόπο. Είναι άραγε το μυστικό των γευστικών υλικών η εντοπιότητα και οι μικροί παραγωγοί;

Αναπτυχθήκαμε μαζί με μικρούς πιστοποιημένους παραγωγούς. Έχουμε τους ίδιους παραγωγούς από τότε που ξεκινήσαμε και βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία μαζί τους για το χρόνο και την ποσότητα της σοδειάς τους. Προσαρμοζόμαστε σε αυτό που θα μας δώσει η φύση το οποίο διαφέρει από χρονιά σε χρονιά. «Πολύ κρύο φέτος, άρα τα πορτοκάλια θα γίνουν πιο χοντρόφλουδα και θα μας δώσουν ακόμα πιο νόστιμο γλυκό πορτοκάλι και πιο πλούσια μαρμελάδα»

Γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, χυμοί και σάλτσες, με αυτή τη σειρά. Είμαστε σίγουροι ότι κάθε προϊόν έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας, μιλήστε μας λίγο για την πορεία των προϊόντων από τα χειροποίητα γλυκά στις μαρινάδες.

Αφουγκραζόμαστε την αγορά αλλά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και τάσεις πιο υγιεινές και ενδιαφέρουσες. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε την ανάπτυξη των σπιτικών αναψυκτικών, από τα παραδοσιακά οπως βυσσινάδα εώς τις νέες γεύσεις όπως Λεμονάδα Ginger ή Λεμονάδα Μαστίχα. Είναι η Ελληνική και υγιεινή απάντηση στα εισαγόμενα αναψυκτικά που περιέχουν χημικά πρόσθετα. Τα αγαπάμε όλα τα προϊόντα μας αλλά τα αγαπημένα μας όπως και όλων είναι το βύσσινο και η βυσσινάδα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Idiston (@idistonhandmade)

Σήμερα -από τον χάρτη με τα σημεία πώλησης- με χαρά ανακαλύπτουμε πως μπορούμε να βρούμε τα ήδιστον σε πολλά σημεία. Φανταζόμαστε αυτό σας προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση αλλά πόσο εύκολη ήταν η ανάπτυξη του δικτύου;

Η ανάπτυξη του δικτύου μας έγινε με μεγάλη προσοχή. Πώς να πουλήσεις ένα προϊόν που δεν το πιστεύεις γευστικά και ποιοτικά; Δημιουργήσαμε δυνατές συνεργασίες που τις στηρίζουμε με συνεχώς ανανεωμένο υλικό σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη, της περιοχής, της εποχής. Η στήριξη είναι συνήθως custom γιατί πιστεύουμε στις προσωπικές σχέσεις και να ακούμε τις ανάγκες του κάθε πελάτη μας.

Βρες τα σημεία πώλησης εδώ.

Οι πέντε βραβεύσεις μέχρι σήμερα τι σημαίνουν για εσάς; 

Μας βραβεύουν συνέχεια οι καταναλωτές μας με τις μαρτυρίες τους αλλά όταν έρχεται η βράβευση από τους ειδικούς νιώθεις επιπλέον αναγνώριση και βασικά έχεις ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να εδραιωθείς καλύτερα στο χώρο.

Τι υπάρχει στα σχέδια σας για το μέλλον; Τι άλλο να περιμένουμε από την ήδιστον;

Η Ήδιστον (σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από μια πληθώρα αγαθών) αυτή την εποχή ακούει και δοκιμάζει νέα προϊόντα που αντανακλούν ένα πιο απαιτητικό κοινό νέων ανθρώπων.

Περισσότερα: idiston.com | Facebook.com/idiston.com.gr |Instagram.com/idistonhandmade