Τα Leg Warmers ή αλλιώς οι δικές μας γκέτες, το trend των 80’s και των 00’s επέστρεψε για να μας κρατήσει ζεστές τις κρύες μέρες του χειμώνα και να μας θυμίσει κάτι από τα παλιά, να φέρει τη νοσταλγία μιας ξεχασμένης pop κουλτούρας.

Πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1980 ως ένας τρόπος να διατηρηθούν ζεστοί οι αστράγαλοι και οι μύες των χορευτών στη διάρκεια της προπόνησης, ταυτίστηκαν με το Flashdance και αναβίωσαν το 2000 χάρη σε διασημότητες όπως η Madonna, η Britney Spears και η Mischa Barton.

Και εκεί που δεν φανταζόμασταν ότι θα τα ξαναδούμε, τα Leg Warmers έκαναν την εμφάνισή τους στα πόδια των It girls στις εβδομάδες μόδας ανά τον κόσμο και ήρθαν να αντικαταστήσουν τις μακριές κάλτσες που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια, συνοδεύοντας τις μπότες, τα loafers, τις ugg, τα sneakers και φυσικά τις μπαλαρίνες μας.

Η σημερινή εκδοχή τους είναι λιγότερο χρωματιστή, πιο διακριτική, σε ουδέτερες αποχρώσεις και εντοπίζεται ακόμα και σε denim εκδοχή, δίνοντας νέα πνοή σε παλιά τζιν, με τις Bella Hadid, Megan Fox και Sarah Jessica Parker να λένε ναι σε μια επιλογή, που φαίνεται να αγαπιέται από τη Gen Z-Tik Tok κοινότητα, αλλά και από γνωστούς οίκους όπως Fendi και Miu Miu.

Παρακάτω μερικές φθινοπωρινές ιδέες για να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε με το πιο φρέσκο fall/winter αξεσουάρ:

Leg Warmers για balletcore εμφανίσεις

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella 🦋 (@bellahadid)

Η leader της τάσης Bella Hadid προτείνει να συνδυάσουμε leg warmers σε ροζ απόχρωση με low heels και ριγέ βαμβακερό φόρεμα για casual εμφανίσεις με μπαλετική αισθητική.

Leg Warmers με μίνι cargo φούστα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emili Sindlev (@emilisindlev)

Τι καλύτερο από ένα σύνολο με λευκά leg warmers συνδυασμένα με λευκό tank top, jacket σε έντονο χρώμα και τη φούστα της σεζόν; Η Emili Sindlev το φόρεσε στους δρόμους της Κοπεγχάγης και μας έπεισε να το επιλέξουμε στην επόμενη χαλαρή βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Leg Warmers με Ugg

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Rose (@emmaleger)

Αν θέλεις ένα cozy συνδυασμό με ακάλυπτα τα πόδια σου, τότε ένα ζευγάρι Ugg με leg warmers σε γήινες αποχρώσεις και ένα oversize καπιτονέ μπουφάν θα σε κρατήσουν ζεστή τις δροσερές μέρες.

Leg Warmers και layering

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amy Joseph (@amydiala)

Μια άλλη εκδοχή είναι να συνδυάσουμε leg warmers με μαύρο καλσόν και ψηλές μπότες, “χτίζοντας” το outfit μας με διαφορετικά κομμάτια, πετυχαίνοντας το απόλυτο layering.

Leg Warmers σε denim εκδοχή

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BIBI-JANE ANGELICA (@bibijanee)

Ίσως στο τελευταίο ξεκαθάρισμα που έκανες στην ντουλάπα να βρήκες αυτό το χιλιοφορεμένο, φθαρμένο τζιν που ενώ δεν το φοράς, αρνείσαι να το αποχωριστείς. Τι θα έλεγες με μια upcycling διαδικασία να κρατήσεις μόνο το μέρος που θα καλύπτει τις γάμπες σου και να δημιουργήσεις τα δικά σου denim leg warmers;