Μετά τις ταινίες The Souvenir και The Souvenir: Part II η Joanna Hogg απέδειξε πως η τέχνη του κινηματογράφου μπορεί να λάβει πολλές διαφορετικές μορφές στα χέρια του εκάστοτε δημιουργού. Φέτος επιστρέφει με τη νέα της ταινία The Eternal Daughter, όπου βασική πρωταγωνίστρια είναι η Tilda Swinton. Εδώ όμως, η Tilda αναλαμβάνει ένα πολύ πιο απαιτητικό ρόλο, καθώς καλείται να υποδυθεί και τις δύο πρωταγωνίστριες της ταινίας.

Στο The Eternal Daughter η Tilda Swinton υποδύεται και τη μητέρα και την κόρη

Μία καλλιτέχνιδα, η Julie, αποφασίζει να ταξιδέψει με την μητέρα της, Rosalind, στην πρότερη, οικογενειακή κατοικία της. Το άλλοτε πατρικό σπίτι της μητέρας της, όπως ανακαλύπτουν, έχει πλέον μετατραπεί σε ένα ξενοδοχείο στοιχειωμένο από το μυστηριώδες παρελθόν του. Η διαμονή τους εκεί φυσικά δεν προμηνύεται ήρεμη και γαλήνια. Περίεργοι ήχοι τις ξυπνούν τα βράδια, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει κανένας άλλος ένοικος στο ξενοδοχείο τις ίδιες μέρες με εκείνες.

Οι δύο γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τα φαντάσματα του παρελθόντος, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ειδικότερα η κόρη, πασχίζει πολύ περισσότερο να καταλάβει τι είναι αυτό που κρατά δέσμια τη μητέρα της σε αυτό το σπίτι και γιατί ήθελε τόσο πολύ να το επισκεφθεί. Πολύ γρήγορα, όμως, παίρνει τις απαντήσεις που αναζητά όταν κάποιος ή κάτι προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους από την αντίπερα όχθη.

Μία ιστορία που εξετάζει τις οικογενειακές σχέσεις από ένα διαφορετικό πρίσμα

Η ηλικία, το γήρας, η σχέση μητέρας-κόρης αλλά και τα οικογενειακά μυστικά έρχονται στο προσκήνια μέσα από τη νέα ταινία της Joanna Hogg. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η επιλογή της να βάλει την ίδια ηθοποιό να υποδυθεί τη μητέρα αλλά και την κόρη. Έτσι, εξετάζει το πώς οι σχέσεις με τους γονείς μας επηρεάζουν σε ένα βαθύτερο επίπεδο και πώς ακολουθούμε τα βήματα και τις επιλογές τους ακόμα και όταν δεν το καταλαβαίνουμε.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο.