Μπήκε ο Μάιος, η φύση άνθισε, τα πουλάκια κελαηδούν, η πλάση όλη χαίρεται! Η γλυκιά Αφροδίτη επιτέλους αλλάζει ζώδιο και μπαίνει στον Κριό. Σε αυτήν τη θέση γίνεται Αμαζόνα, μαχητική και δυναμική. Ο Ερμής έχει ήδη κάνει την είσοδό του στους Διδύμους κάτι που μας κάνει όλους λίγο πιο ομιλητικούς, πιο εύστροφους και με περισσότερες ιδέες. Αυτοί οι δύο θα συναντηθούν με τρόπο που, αστρολογικά, λέμε ότι φέρνει ευκαιρίες. Για το κάθε ζώδιο θα είναι σε διαφορετικό Οίκο και αυτό θα το διαβάσεις παρακάτω.

Σημείωση: Ο Ερμής στις 9 του μήνα αρχίζει και κατεβάζει ταχύτητα για να γυρίσει ανάδρομος στις 11 Μαΐου. Ξέρεις πια, ό,τι γραφειοκρατικό και ό,τι έχει να κάνει με οχήματα, επικοινωνίες, αιτήσεις και μετακομίσεις, αυτήν την εβδομάδα να το τακτοποιήσεις, γιατί μετά παύση, μέχρι τις 4 Ιουνίου.

Παρ’ ολίγον να το ξεχάσω, διαβάζουμε ζώδιο και ωροσκόπο για καλύτερη εικόνα της εβδομάδας μας.

Κριός

Η χαρά μου που επιτέλους η Άφρο μπαίνει στο ζώδιό σας δεν περιγράφεται! Όχι για εμένα, για μια φίλη μου που όλο έλεγε «για τους Κριούς δε γράφεις τίποτα για τα ερωτικά, αμάν πχια!». Τώρα, από όπου και αν περνάτε θα τρέμουν τα πεζοδρόμια, θα χτυπάνε προσοχή οι τσολιάδες. Έρωτες, συναισθήματα, επιθυμίες και χρήμα λοιπόν για εσάς σε πρώτο πλάνο. Θα βάλετε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα και θα τον προσέξετε λίγο παραπάνω. Θα κάνετε τα ”μποτέ” σας, θα λάμψετε και όλοι θα πραγματώνουν τις επιθυμίες σας!

Όταν έχουμε την Αφροδίτη στο ζώδιό μας προσελκύουμε το ενδιαφέρον όλων, γινόμαστε πιο γλυκοί και ακαταμάχητοι. Τώρα είναι η περίοδος που αρχίζουν οι γνωριμίες, που αργότερα μπορεί να εξελιχθούν σε σχέσεις. Ο Ερμής βρίσκεται στον τομέα της επικοινωνίας, κάτι που σημαίνει ότι τα πληκτρολόγια θα πάρουν φωτιά. Θα ασχοληθείτε με έγγραφα, συγγράμματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως και με παιδιά.

Ένα ταξίδι είναι και αυτό μέσα στα πλάνα του, οπότε ετοιμάστε μια βαλιτσούλα να υπάρχει. Αν δεν είναι ταξίδι, θα είναι πολλές μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Αν συνδυάσετε όλα τα προηγούμενα, θα δείτε ότι ξεκινάει ένας υπέροχος μήνας, που σας δίνει το πεντάγραμμο για μια μοναδική ερωτική σονάτα.

Ταύρος

Μετά την έκλειψη που φάγατε Ταυράκια μου (που δεν μπορεί, όλο και κάπως θα σας επηρέασε), αλλάζει λίγο το σκηνικό. Η Άφρο, από τη θέση που είναι, θα σας κάνει να θέλετε να κινηθείτε πιο μυστικά στα ερωτικά και τα οικονομικά σας. Έρωτες και συναισθήματα θα μπουν κάτω από το χαλί και δε θα θέλετε να αποκαλύψετε τις κινήσεις σας. Φλερτ που δε θα θέλετε να τα μάθει κανείς, για τους δικούς σας λόγους, θα αρχίσουν να ανθίζουν. Τα οικονομικά σας, που είναι τόσο σημαντικά, ούτε αυτά θα θέλετε να τα πείτε, ελπίζω μόνο να μην μας διαβάζει η εφορία και σας βάλει στο μάτι.

Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, απλώς να θυμάστε πως, όποιος λέει ψέματα πέφτει μες στα αίματα και όποιος λέει αλήθεια, έχει τον Θεό βοήθεια. Πάρτε το σαν συμβουλή, γιατί ό,τι κρύψετε τώρα, θα αποκαλυφθεί σε κάνα μήνα. Στο χέρι σας είναι, λοιπόν, τι θα είναι αυτό που θα κρατήσετε κρυφό. Ο Ερμής τώρα, από εκεί που βρίσκεται, θα αυτός κάνει και αυτός να ασχοληθείτε με το οικονομικό κομμάτι, που ίσως θα έχει να κάνει με έσοδα ή έξοδα που θα έρθουν από κάποιο χαρτί, βιβλίο ή από τα παιδιά σας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μυαλό σας, θα περιστρέφεται γύρω από το πορτοφόλι σας και από το με ποιους τρόπους θα το γεμίσετε ή θα το αδειάσετε.

Δίδυμοι

Η Άφρο για εσάς, θα τονίσει το θέμα των φίλων και ομάδων. Πρακτικά λοιπόν, όλο σας τον ενδιαφέρον θα στραφεί στους προαναφερόμενους, θα βγείτε μαζί τους, θα διασκεδάσετε, ίσως θελήσετε να τους πάρετε ή να λάβετε δώρα από αυτούς. Η κοινωνική σας ζωή θα αυξηθεί και όλοι θα σας βλέπουν με πιο γλυκό μάτι. Δεν μπορώ να μην αναφέρω πως, όλο και κάτι ερωτικό μπορεί να παιχτεί μεταξύ σας. Για φλερτ και παιχνίδι μιλάω, όχι κάτι άλλο. Αν βάλετε και τον Ερμή που είναι στο ζώδιο σας, θα σας κάνει σούπερ ομιλητικούς και όλοι θα θέλουν τη γνώμη σας για κάτι που τους απασχολεί.

Ειδήσεις θα ακούτε συνεχώς, όχι της τηλεόρασης – αυτές άλλωστε μπορείτε να τις αποφύγετε με ένα κλικ – ειδήσεις από τους οικείους σας εννοώ, ή εσείς θα θέλετε να μιλάτε ακατάπαυστα. Θα είστε ο εαυτός σας δηλαδή, γιατί αυτός είναι ο ρόλος σας στο σύμπαν. Επίσης, αν θυμάστε που σας έλεγα για μυστικά που λέγονται πίσω από την πλάτη σας, ήρθε η ώρα να τα μάθετε και θα πάρετε αποφάσεις για το ποιοι αξίζει να μείνουν δίπλα σας και ποιοι όχι.

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτά που θα μάθετε είναι άσχημα νέα – μπορεί να μάθετε ότι κάποιοι σας επαινούσαν κιόλας.

Καρκίνος

Ήρθε η ώρα να λάμψουμε στην καριέρα μας και στην κοινωνία ομοζωδιακοί μου. Η Αφροδίτη κάνει την είσοδό της σε αυτόν τον τομέα και μας δίνει όλα τα φόντα για να πραγματώσουμε τις επιθυμίες που είχαμε στον επαγγελματικό τομέα. Θα γίνουμε πιο πολύτιμοι στη δουλειά μας, αλλά και η κοινωνία θα μας δει με πιο γλυκό μάτι. Είναι και το οικονομικό στη μέση, οπότε δεν αποκλείω και μια αύξηση. Για τους ελεύθερους, τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς δε μπορώ να αποκλείσω ότι θα δεσμευτούν με ένα καινούριο γκομενάκι.

Για όσους πάλι το έχετε ήδη, μπορεί να γίνει πιο επίσημη αυτή η σχέση, ένα δαχτυλίδι να μπει στο δεξί, να λογοδοθούμε ή μπορεί το ταίρι μας να μας εμφανίσει στους γονείς. Εάν δεν συμβεί τίποτα από όλα αυτά, τότε όλη η αγάπη μας θα πάει στη μανούλα που, όπως και να το κάνουμε, της έχουμε μεγάλη αδυναμία (επιτρέψτε μου να πω «μανουλίτα, μου λείπει η αγκαλιά σου εδώ στην ξενιτιά που είμαι»). Για τον Ερμάκο τώρα, που μπήκε στους Διδύμους, τα νέα και οι ειδήσεις που θα ακούμε θα χρειαστεί να παραμείνουν κρυφά. Είναι η περίοδος που θα αρχίσουν να μιλάνε για εμάς και εμείς δε θα παίρνουμε πρέφα. Τι θα λένε δεν ξέρω, αλλά καθόλου δε μας νοιάζει γιατί, «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο».

Όλα θα τα μάθουμε σε κάνα μήνα από τώρα. Για μην λέω μόνο για τους άλλους, ακόμη και εμείς οι ίδιοι θα αρχίσουμε να κρύβουμε πράγματα αυτή την περίοδο, οπότε, μία τους και μία μας!

Λέων

Η Αφροδίτη για εσάς, κάνει την είσοδό της στα ταξίδια και τους ανθρώπους από το εξωτερικό. Οπότε σαν τίτλο θα σας έβαζα «Η αγάπη ήρθε από μακριά». Θα πάτε εσείς στο εξωτερικό; Θα έρθει το εξωτερικό σε εσάς; Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα κάτι θα παιχτεί με κάποια άλλη κουλτούρα. Για τους πιο ψαγμένους Λέοντες, θα έρθει η επιθυμία να αποκτήσουν περισσότερη πνευματική γνώση ή να μάθουν μια νέα ξένη γλώσσα.

Υπάρχει και το σενάριο κάποιοι να ενδιαφερθείτε λίγο παραπάνω ακόμη και για την αστρολογία – μια ξένη γλώσσα είναι και αυτή άλλωστε. Όλα αυτά που σας προείπα, θα συσχετιστούν με το φιλικό σας περιβάλλον ή κάποιο σύλλογο που συμμετέχετε. Κάποιο άτομο θα σας μιλήσει για κάνα ταξίδι ή μπορεί να σας κάνει κονέ με κάποιον άνθρωπο από άλλη χώρα.

Νέα πάντως θα μαθαίνετε αυτή την περίοδο από τα φιλαράκια σας ή θα έρθετε πιο κοντά με κάποιους από αυτούς!

Παρθένος

Η Αφροδίτη για εσάς μπαίνει στον οίκο των σαρκικών απολαύσεων και της ηδονής. Παθιασμένος έρωτας προμηνύεται λοιπόν για εσάς και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι σοκάρεστε τώρα που το διαβάζετε. Δεν πειράζει, θα σας περάσει το πρώτο σοκ γιατί και αυτά μέσα στη ζωή είναι. Τώρα, αν δεν ψήνεστε με τίποτα για κάτι τέτοιο, πολύ πιθανό είναι να ασχοληθείτε με το οικονομικό κομμάτι της ζωής, αλλά όχι το δικό σας, των άλλων. Τώρα τ@ συντρόφου θα είναι, της εφορίας της τράπεζας, του κτηματομεσίτη; Οποιουδήποτε και αν είναι, εσείς θα βγείτε ωφελημένοι και θα καρπωθείτε το παραδάκι.

Πολλή δουλειά προβλέπω να σας έρχεται επίσης και ευθύνεται ο Ερμής, καθώς μπήκε σε αυτόν τον Οίκο για εσάς. Νέα θα μάθετε, με χαρτούρα θα ασχολειθείτε αυτήν την περίοδο. Θα χρειαστεί να τρέξετε για να συμπληρώσετε αιτήσεις και συμβόλαια που θα έχουν να κάνουν με το Δημόσιο ή με την κοινωνική σας θέση.

Αν γίνεστε νονός για παράδειγμα ή παντρεύεστε, και στην κοινωνία πλέον θα εμφανίζεστε με τον νέο σας τίτλο, αλλά και χαρτιά θα πρέπει να συμπληρώσετε.

Ζυγός

Ξεκινάει ένα μήνας που το τραγούδι σας θα είναι «φταίει που ακόμη με τρελαίνει, φταίει ο έρωτας για ό,τι μου συμβαίνει». Ε ναι λοιπόν, είστε οι τυχεροί του μήνα, καθώς η κυβερνήτριά σας Αφροδίτη, μπαίνει πανηγυρικά στον Οίκο των σχέσεων. Έρωτας, λοιπόν, προ τον πυλών και βάλτε τα καλά σας να τον υποδεχτείτε! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην νιώσετε ότι σας θέλουν και σας ποθούν, καθώς αυτό επιβάλει το σύμπαν. Αν είστε ελεύθεροι, δεν θα είστε για πολύ ακόμη, αν πάλι δεν είστε, ίσως σας έρθει μια σημαντική συνεργασία ή ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σας.

Αν θέλετε να κάνετε και τα τσαλιμάκια σας τύπου Χρυσούλα Διαβάτη στους ¨Δυο ξένους¨ («μην το κάνεις αυτό Μένιο, σου έχω πει με ενοχλείιιι») κάντε το ελεύθερα και να δείτε που θα άλλες θέλουν πιο πολύ! Αν αυτή την πρόταση ή κάποια παρόμοια την ξέρετε και σε άλλες γλώσσες, όπως η Μαίρη Αρώνη στο ¨Μια τρελή τρελή οικογένεια¨ («oh mon petit cochon» = ο μικρό μου γουρουνάκι), ρίξτε το και αυτό. Σας τα λέω αυτά τα ξένα, γιατί ο έρωτας μπορεί να είναι και από τας εξωτερικάς. Ο Ερμής ευθύνεται για αυτό, γιατί βρίσκεται στον Οίκο των ξένων πολιτισμών και ανθρώπων. Επίσης, να περιμένετε να ακούσετε νέα – και αυτά από άλλη χώρα. Επίσης, αν σχεδιάζετε να πάρετε πτυχίο ή να κάνετε κάποιο σεμινάριο, και εκεί τα νέα είναι ευχάριστα. Αδιαμφισβήτητα δεν μπορώ να μην αναφέρω, ότι και ταξιδάκια προβλέπω να σας έρχονται και κατά πάσα πιθανότητα στο εξωτερικό.

Για τέλος, αν κάποιοι έχετε νομικές εκκρεμότητες, ήρθε η ώρα να τις τακτοποιήσετε, αν πάλι δεν έχετε, το νου σας γιατί μπορεί να προκύψουν. Donc, les nouvelles ne sont pas mauvaises pour vous (ελληνιστή, δεν είναι και άσχημα τα νέα για εσάς λοιπόν!). Ο αέρας του εξωτερικού φταίει για τα γαλλικά μου, με έπιασε!

Σκορπιός

Λατρεμένοι Σκορπιοί, η Αφροδίτη για εσάς μπαίνει στον Οίκο της υγείας και της καθημερινότητας. Αυτό σημαίνει ότι θα αγαπήσετε λίγο παραπάνω το σώμα σας και τη διατροφή σας. Πολύ πιθανό να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να το γυρίσετε στα υγιεινά και εναλλακτικά. Από παμφάγοι να γίνεται vegetarian ή vegan. Μπορεί να ξεκινήσετε γυμναστήριο ή να βάλετε τον εαυτό σας σε ένα πρόγραμμα. Ένα άλλο σενάριο, είναι να αρχίσετε να διαβάζετε όλα τα συστατικά στα τρόφιμα που αγοράζετε. Γενικότερα, ξεκινάει μια περίοδος όπου η τάξη, η καθαριότητα και η λεπτομέρεια, μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Μια γενική στο σπίτι σας, δηλαδή, είναι σίγουρη.

Ο Ερμής θα σας φέρει νέα που αφορούν χρήματα που δεν είναι δικά σας. Αν είστε λογιστής δηλαδή, θα ανέβει η δουλειά σας. Μπορεί να σας έρθει η επιθυμία να πάρετε δάνειο από Τράπεζα ή τ@ σύντροφό σας. Γενικότερα, έγγραφα και νέα σχετικά με χρήματα είναι κάτι που προβλέπεται. Αν είστε από τους σεξουαλικούς Σκορπιούς, μπορεί να αγοράσετε και το Κάμα Σούτρα που, μεταξύ μας, το βλέπω και πιο πιθανό!

Τοξότης

Ευχάριστα νέα φέρνει το σύμπαν για εσάς, καθώς η Αφροδίτη περνάει στον Οίκο της απόλυτης χαρά και διασκέδασης! Ετοιμαστείτε λοιπόν, γιατί θα φλερτάρετε και θα χαρείτε τη ζωή σας. Το σύμπαν επίσης, σας θέλει δημιουργικούς, οπότε αν είστε συγγραφείς η καλλιτέχνες ευνοείστε στο ξεκινήσετε ένα καινούριο πρότζεκτ και να έχει επιτυχία. Επίσης, αν είστε ελεύθεροι, περιποιηθείτε παραπάνω την εμφάνισή σας, γιατί ο έρωτας μπορεί να έρθει ακόμη και αν πάτε στον μανάβη.

Για εσάς που έχετε παιδιά, να περιμένετε να ασχοληθείτε παραπάνω μαζί τους αυτό το διάστημα, να παίξετε μαζί τους, δηλαδή να φτιάξετε και εσείς πυργάκια από πλαστελίνη και να αισθανθείτε και εσείς και πάλι παιδιά! Για τον Ερμή τώρα, θα σας φέρει νέα που μπορεί να έχουν να κάνουν με μια καινούργια, πολύ σημαντική συνεργασία. Κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί, επειδή θα αυξηθεί η κοινωνική σας ζωή, είναι να χρειαστεί να μιλάτε περισσότερο ή να έρχονται όλοι σε εσάς για να ακούσουν τη γνώμη σας. Έγγραφα και χαρτούρα που θα έχουν να κάνουν με τ@ σύντροφό σας θα τραβήξουν την προσοχή σας, καθώς και αυτό είναι μέσα στα ζητούμενα του σύμπαντος.

Μην ξεχάσετε να τα ολοκληρώσετε πριν τις 9 Μαΐου, γιατί μετά τα πράγματα θα κυλάνε πιο δύσκολα.

Αιγόκερως

Το ενδιαφέρον εσάς αυτή την περίοδο θα στραφεί προς την οικογένεια και το σπίτι σας. Ίσως σας δημιουργηθεί η ανάγκη να ανανεώσετε το χώρο σας, να τον ομορφύνετε με κανένα λουλούδι ή να το βάψετε έτσι ώστε να αισθανθείτε καλύτερα. Με τους γονείς σας, αν είχατε θεματάκια – ξέρετε αυτά τα γνωστά που έχουμε όλοι – τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να τα λύσετε και να ομορφύνει η σχέση σας.

Αν γίνει κάτι τέτοιο θα το εκτιμήσουν, οπότε μπορεί να σας δώσουν και κάνα χαρτζιλίκι όπως έκαναν παλιά. Επίσης, μπορείτε να δείτε αν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ακίνητη περιουσία σας, για να βγάλετε και το κατιτίς παραπάνω. Ο Ερμής τώρα, εσάς θα σας κάνει να σκεφτείτε παραπάνω τη διατροφή σας και ίσως σας βάλει σε σκέψεις να αλλάξετε κάτι που δε σας ταιριάζει. Δεν αποκλείεται να γίνετε και πιο ψυχαναγκαστικοί αυτή την περίοδο, καθώς θα θέλετε όλα να είναι στην εντέλεια και σε απόλυτη τάξη. Τα «κουτάκια» δεν είναι και πολύ ξένα ως προς τη φύση σας, οπότε δε νομίζω να δυσκολευτείτε.

Είναι πολύ πιθανό, όλα αυτά που προανέφερα με το σπίτι, να σας φέρουν και παραπάνω χαρτούρα στην καθημερινότητά σας και να γκρινιάξετε, αλλά μην ξεχνάτε πως κάτι καλό θα βγει στο τέλος από όλο αυτό.

Υδροχόος

Είστε εκδότης ή δημοσιογράφος; Είστε καθηγητής ή νηπιαγωγός; Αν ναι, έχετε όλους τους λόγους να είστε ευτυχισμένοι, διότι η Αφροδίτη και ο Ερμής συνδυαστικά, σας δίνουν την ευκαιρία να φτιάξετε ή να γράψετε κάτι που θα έχει απόλυτη επιτυχία και θα είναι και πρωτότυπο. Αλλάζω λίγο θέμα, για να φέρω και άλλα ευχάριστα νέα και να ενημερώσω ότι οι ελεύθεροι έχετε όλα τα φόντα να φλερτάρετε μέσα από το διαδίκτυο ή να βρείτε τον έρωτα στη γειτονιά σας. Αν ετοιμάζεστε για ταξιδάκι, θα σας έρθει από εκεί το κατιτίς το ερωτικό, αν όχι, ετοιμάστε βαλιτσούλα γιατί όλο και κάπου σας βλέπω να πηγαίνετε. Τα αδέλφια σας θα παίξουν σημαντικό ρόλο αυτήν την περίοδο οπότε, ή μαζί τους θα πάτε εκδρομή ή θα σας δείξουν την αγάπη τους φέρνοντάς σας δώρα!

Ο Ερμής από τη θέση που είναι, θα σας φέρει μοναδικές ιδέες και θα κάνει το μυαλό σας να στροφάρει περισσότερο, ώστε να σκεφτείτε κάτι δημιουργικό και ευχάριστο, που αργότερα θα σας αποφέρει και χρήματα. Αγαπημένοι Υδροχόοι μου, τα δύσκολα σχεδόν πέρασαν και έρχονται καλύτερες μέρες!

Ιχθείς

Να τα πάλι τα καλά νέα για εσάς… Και πάλι χρήματα θα σας προβλέψω! Πραγματικά, αυτήν την περίοδο πρέπει να έχετε χ@#$%€ στο τάλιρο και αν όχι, θα γίνει. Η Αφροδίτη, που έτσι και αλλιώς είναι τα λεφτά που έχουμε στο πορτοφόλι μας, τώρα μπαίνει μέσα στο πορτοφόλι σας – ε δεν μπορεί, θα βγάλετε λεφτά! Κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί (επειδή ξέρετε ότι δεν είναι το χρήμα το παν στη ζωή μας), μπορεί να εκτιμήσετε παραπάνω τις αυτοαξίες σας και να νιώσετε ότι δεν είστε λάθος σε αυτά που σκέφτεστε.

Τα λεφτά που σας προέβλεψα είναι πολύ πιθανόν να έρθουν από τον χώρο του σπιτιού σας ή της πατρικής σας περιουσίας. Γενικά, επειδή ο Ερμής είναι εκεί, μπορεί τα χρήματα να προέλθουν από κάποιο σπίτι που θα σας δώσουν οι γονείς σας την άδεια να το εκμεταλλευτείτε με όποιον τρόπο θέλετε εσείς. Αν δε γίνει κάτι τέτοιο, κουβέντες μέσα στο σπίτι είναι σίγουρο ότι θα γίνουν και πάλι σε σχέση με λεφτά!

Κανονίστε μόνο, ό,τι θέλετε να το κάνετε μέχρι τις 9 του μήνα, γιατί μετά γυρνάει ανάδρομος ο Ερμής και τα πράγματα δε θα κυλάνε τόσο εύκολα. Θα σας ξαναδοθεί η ευκαιρία, απλώς λίγο αργότερα!