Διαβάζοντας τον παραπάνω τίτλο, ξέρουμε πολύ καλά ότι σου θυμίσαμε εκείνα τα μεσημέρια που ξεροστάλιαζες μπροστά από την τηλεόραση και περίμενες να ξεκινήσει το Gilmore Girls στο Star.

Ευτυχώς που τώρα έχουμε το Netflix και μπορούμε άνετα να βλέπουμε το ένα επεισόδιο μετά το άλλο, χωρίς σταματημό. Been there, done that! 

Είτε έχει τύχει να δεις λίγα επεισόδια, είτε έχεις μόνιμα στο «Continue watching for…» του Netflix τη σειρά αυτή, ένα είναι σίγουρο: έχεις καταλάβει τη μεγάλη αγάπη της Ρόρι για τα βιβλία.

Οι αναφορές σε συγγραφείς και βιβλία είναι τόσες πολλές στους διαλόγους μαμάς και κόρης, που χάνουμε πραγματικά το μέτρημα.

Όπως το έχει πει τόσο ωραία η Ρόρι «όπου πάει έχει μαζί της και ένα βιβλίο, είναι κάτι σαν το χόμπι της».

Βλέποντας τη σειρά και τα τόσα πολλά βιβλία που περνάνε από τα χέρια της Ρόρι (και από τις δικές μας οθόνες), αλλά και όλα τα inside jokes στους διαλόγους, αναρωτηθήκαμε ποια είναι όλα αυτά τα βιβλία, ποιους συγγραφείς επέλεγε να διαβάσει η Ρόρι και το πιο σημαντικό: μας «άνοιξε η όρεξη» και θέλουμε να τα διαβάσουμε κι εμείς.

Το 2014, ο συγγραφέας Patrick Lenton μάς έβγαλε από τη δύσκολη θέση της αναζήτησης και έκανε αυτό που θα ήθελε κάθε φαν της σειράς και των βιβλίων. Συγκέντρωσε σε μία λίστα όλα τα βιβλία που αναφέρονται στις επτά σεζόν, μας έκανε τη ζωή εύκολη και τη λίστα μπορείς να τη δεις εδώ.

Είναι πάνω από 300 τίτλοι, οι περισσότεροι θεωρούνται κλασικοί και περιλαμβάνονται πολύ συχνά σε λίστες όπως π.χ. Top 100 βιβλία που πρέπει να διαβάσει κάποιος πριν πεθάνει κ.τ.λ.

Ποια από αυτά τα βιβλία έχεις διαβάσει;

Εάν ήδη ψήθηκες να αρχίσεις να τσεκάρεις τα «want to read», αναζήτησε στο Goodreads και το group με το αντίστοιχο challenge και ξεκίνα το διάβασμα. Για ακόμα μία φορά, δεν ξέρω πώς τα καταφέραμε και η λίστα των TBR μας, αντί να μικρύνει, πάλι μεγάλωσε. Σου συμβαίνει κι εσένα, ε;