“I’m worth it” ή “Γιατί μου αξίζει” είναι το slogan της L’Oreal Paris εδώ και πολλά χρόνια. Όπως πιθανά γνωρίζεις, βασίζεται πάνω στην ιδέα της αυτοαξίας και αυτοφροντίδας.

Έτσι, στα πλαίσια της πρόσφατης καμπάνιας της, Lessons of Worth, η εταιρεία δημιούργησε μια σειρά από βίντεο όπου αγαπημένες celebrities συζητούν τι σημαίνει για εκείνες.

Παρόλο που αξίζει να παρακολουθήσεις όλα τα βίντεο, ξεχωρίσαμε αυτό της Kate Winslet. Μέσα σε 3 μόνο λεπτά, η ηθοποιός βγάζει ένα δυνατό λόγο για την αυτοαξία και το πώς να αγκαλιάσεις κάθε στοιχείο του εαυτού σου, αφαιρώντας το μακιγιάζ της. Αυτά τα 3′ είναι αρκετά για να σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση και να σε κάνουν να αντιμετωπίσεις τη μέρα με νέα σιγουριά.

Ενώ αφαιρεί το μακιγιάζ της, η ηθοποιός συζητά για το πώς πολλοί βλέπουν την αξία τους στα νεανικά τους χρόνια. “Νομίζουμε ότι η αξία μας έχει να κάνει με το πρόσωπο μας, ή το σχήμα του σώματος μας. Πόση προσοχή λαμβάνουμε, πόσο δημοφιλείς είμαστε, ή πόσα “likes” παίρνουμε σε σύγκριση με τους φίλους μας. Αλλά δεν έχει να κάνει με τίποτα από αυτά. Έχει να κάνει με το να κατέχεις το δικαίωμά σου να είσαι ο εαυτός σου”.

Αναλογιζόμενη τι θα έλεγε στις νεότερες γενιές που παλεύουν με την αυτοεκτίμηση τους, λέει ότι είναι τόσα πολλά που θα μπορούσε να “γράψει ένα μυθιστόρημα”. “Νομίζω ότι το κύριο πράγμα που θα ήθελα να μεταδώσω είναι ότι η ευτυχία και η αυτοφροντίδα δεν έχουν να κάνουν μόνο με το πώς δείχνεις”, λέει στη Vogue. “Φροντίστε τη νοοτροπία σας, πηγαίνετε με το μαλακό στον εαυτό σας. Μην πασχίζετε για ακατόρθωτα ιδανικά. Μην επιτρέπετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σας απορροφούν σε μια δίνη που συχνά είναι παραπλανητική. Γιατί τελικά, “οι τέλειες και ευτυχισμένες ζωές δεν είναι τόσο συνηθισμένες όσο φαίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.

Κλείνει λέγοντας ότι “κανείς μας δεν γνωρίζει την ιστορία του άλλου. Το πιο σημαντικό πράγμα με αυτή τη φράση είναι ότι εξαλείφει την κρίση. Οπότε μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να νιώθει ότι κρίνεται. Είναι εντάξει, απλά, να είσαι εσύ”.