Οι Κορεάτικες ταινίες και σειρές κερδίζουν επιτέλους την παγκόσμια αναγνώριση που τους αξίζει. Παραδείγματα όπως το Squid Game ή το Minari είναι μόνο μερικά από όσα έχουν καταφέρει να εντυπωσιάσουν τους θεατές το τελευταίο διάστημα. Στη λίστα έρχεται να προστεθεί και η νέα σειρά Pachinko που θα κυκλοφορήσει στο AppleTV+ τον Μάρτιο.

Το Pachinko αφηγείται την ιστορία μίας οικογένειας μέσα από 4 διαφορετικές γενιές

Μία οικογένεια μεταναστών από την Κορέα βρίσκει καταφύγιο πρώτα στην Ιαπωνία κι έπειτα στην Αμερική. Η ιστορία ξεκινά λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκτυλίσσεται μέσα σε αυτόν και φθάνει μέχρι και τα ’80s και το απόγειο της Αμερικανικής οικονομίας. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την Sunja, την κόρη μίας φτωχής οικογένειας από την Κορέα που προσπαθεί να βρει καταφύγιο στην Ιαπωνία. Εκεί φυσικά, μέσα σε όλες τις πολιτικές αναταράξεις που έχουν ξενικήσει, αντιμετωπίζει την μηδενική ανοχή των Ιαπώνων προς τους Κορεάτες.

Ένας απαγορευμένος έρωτας γίνεται η αφορμή για να ξετυλιχθεί ένα δράμα που αποτελεί σημείο κριτικής για τον πόλεμο, την ειρήνη, τα πολιτικά, τον ιμπεριαλισμό και το μεταναστευτικό. Το Pachinko μετατρέπεται έτσι σε ένα έπος που πιάνει την παγκόσμια ιστορία από την αρχή και δείχνει το πώς αυτή καταφέρνει να επηρεάζει τους ανθρώπους έως σήμερα.

Pachinko_1
AppleTV+

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Min Jin Lee

Το Pachinko είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα, όχι μόνο στην Κορέα, αλλά και παγκοσμίως. Το βιβλίο μεταφράστηκε το 2018 στα ελληνικά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.  Η Min Jin Lee θέλησε να πει με τον τρόπο της να μιλήσει για τους ανθρώπους των οποίων η ιστορία τείνει να χαθεί και να ξεχαστεί, χωρίς φυσικά να έχουν πέρασει και πολλές δεκαετίες. Γι’αυτό συμφώνησε και στην πρόταση να μεταφερθεί η ιστορία της στην μικρή οθόνη, σε μία πλατφόρμα παγκόσμιου βεληνεκούς. Στο Pachinko θα δούμε ηθοποιούς όπως η αγαπημένη Youn Yuh-jung από το Minari, καθώς και ο Lee Min-ho, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από το ρόλο του στη σειρά Boys Over Flowers.

To Pachinko θα κάνει πρεμιέρα στο AppleTV+ στις 25 Μαρτίου.