Ήρθε το Σαββατοκύριακο και παρόλο που το περίμενες πώς και πώς όλη την εβδομάδα τώρα δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις. Να καθαρίσεις το σπίτι; Να αλλάξεις θέση στα έπιπλα; Να κάνεις ξεκαθάρισμα στα πράγματά σου;

Εάν δεν θες να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω και έχεις όρεξη να βγεις, εδώ θα δεις τις δικές μας προτάσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

Ο “Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός” είναι ένα μοναδικό γεγονός, μέρος της αθλητικής, αλλά και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, η πιο “αυθεντική” διοργάνωση που περιμένουν όλοι σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ.

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2021

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wines of Greece (@winesofgreece)

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και μας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί τους. Από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα έχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς τα οινοποιεία των οινοτουριστικών δικτύων, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι.

Στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού» συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας μας και συγκεκριμένα:

  • Η Ένωση Οινοπαραγωγών «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»
  • Η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας
  • Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής
  • Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου
  • Η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου
  • Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

”STAND FREE”: Η διαδραστική εγκατάσταση της εικαστικού Μαρίας Φραγκουδάκη μεταφέρεται στην Ερμού

Η διαδραστική εγκατάσταση της εικαστικού Μαρίας Φραγκουδάκη με τίτλο ”STAND FREE” τοποθετείται στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την τετράμηνη παραμονή της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τους καλοκαιρινούς μήνες, μεταφέρεται, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου 2021, στην οδό Ερμού, στο ύψος του Συντάγματος.

Με το ηχογραφημένο μήνυμα που συνοδεύει διαδικτυακά -μέσω QR code- την εγκατάσταση, ο θεατής μένει με τον εαυτό του και τη σκέψη του και μπαίνει εικαστικά σε έναν εσωτερικό διάλογο που τον παρηγορεί ή τον προβληματίζει. Έτσι ολοκληρώνεται οπτικά αλλά και ακουστικά το διαδραστικό αποτέλεσμα του εγχειρήματος.

Οι Whereswilder live στο Six dogs

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη six d.o.g.s (@sixdogsgr)

Οι Whereswilder έρχονται για ένα live στη σκηνή του Six dogs το Σάββατο 13 Νοεμβρίου. Στο ίδιο μέρος που συστήθηκαν στο ελληνικό κοινό το 2014 επιστρέφουν για να γιορτάσουν την επανεκκίνηση των συναυλιών σε κλειστά venues με ένα live.

«If anything survives –Archaeologies, utopias & the void»

Πώς μοιάζει το τέλος και τι έρχεται μετά από αυτό; Ποια είναι τα ίχνη που θα αφήσουμε για τον άνθρωπο του μέλλοντος; Με ένα σενάριο που στηρίζεται σε αυτές τις ιδέες μια ομάδα καλλιτεχνών συνεργάζεται για τη συλλογική αυτή έκθεση που χωρίζεται σε τρία κεφάλα και πραγματοποιείται σε τρεις τοποθεσίες των Εξαρχείων. 11/11-5/12, Potential Project, Ανδρέα Μεταξά 25, Αθήνα / Εκδόσεις Ύψιλον, Ερεσού 40, Τζαβέλλα 15, είσοδος ελεύθερη.

Ο Ίβο βαν Χόβε και η Ιζαμπέλ Ιπέρ επιστρέφουν στη Στέγη με τον «Γυάλινο Κόσμο» του Tενεσί Ουίλλιαμς 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ONASSIS STEGI (@onassis.stegi)

H διεθνής συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση καταλαμβάνει την Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Ίβο βαν Χόβε στις 13 και 14 Νοεμβρίου.

«Λεωφορείον ο Πόθος», σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου

Το κλασικό πλέον έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Tενεσί Ουίλιαμς, που έχει ανέβει πολυάριθμες φορές στις σκηνές του κόσμου από το 1947 ‒το πρώτο του ανέβασμα στο Μπρόντγουεϊ‒ και έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο από τον Eλία Kαζάν, ανεβαίνει για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. 12/11-16/1, Εθνικό Θέατρο -Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Κτίριο Τσίλερ.

«Πάρτυ Γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη

Tο αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ «Πάρτυ Γενεθλίων» έρχεται από τις 10 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Άλκηστη Ζιρώ, Φώτη Θωμαΐδη, Γιάννο Περλέγκα, Γιάννη Στεφόπουλο και Αθηνά Τσιλύρα.

Julie Desprairies, «Ένα άλλο μυστήριο» («Un autre mystère»)

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Eleusis (@visiteleusis)

Στο πλαίσιο της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023, η κορυφαία Γαλλίδα χορογράφος Julie Desprairies και η ομάδα της, Compagnie des Prairies αφουγκράζονται την πόλη μέσα από ένα in-situ χορογραφικό έργο. Χορευτές, κάτοικοι αλλά και τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι κάνουν έναν περίπατο δύο χιλιομέτρων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, από τη δύση ως την ανατολή. 13 & 14/11, αφετηρία: Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας, Τέρμα: Πάρκο Πλάτωνος, είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης.

Blend Mishkin & Roots Evolution στο Roof Stage του Gazarte

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blend Mishkin (@blendmishkin)

Ο Blend Mishkin και η 7μελής μπάντα του “Roots Evolution”, επιστρέφουν στο Roof Stage του Gazarte, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, μαζί με την Sugahspank και τον BnC επί σκηνής, σε ένα μουσικό ταξίδι στην Reggae, την Soul και το Hip Hop!

«Άγονη Γη» των Ραφίκα Σαουίς και Μιχάλη Αργυρού: Μια σωματική περφόρμανς μακράς διάρκειας στο Metaphor Athens

H Lab for Arts, η Greece in USA και η Daydreams παρουσιάζουν την «Άγονη Γη» των Ραφίκα Σαουίς και Μιχάλη Αργυρού, μια σωματική περφόρμανς μακράς διάρκειας (4 ημερών) στις 11, 12, 13, 14 Νοεμβρίου στο Metaphor Athens.

Οι καλλιτέχνες θέτουν το ερώτημα σε τέσσερις ετερόκλητους ανθρώπους και τους ζητούν να αναμετρηθούν με τη δική τους προσωπική μετάβαση, τη δική τους «άγονη γη».

Nightfall στο Gagarin

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gagarin 205 (@gagarin205)

Μετά από πάρα πολλά χρόνια live απουσίας, οι Nightfall επιστρέφουν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στη σκηνή του Gagarin. Το θρυλικό ελληνικό συγκρότημα θα δώσει ένα επετειακό show που θα περιλαμβάνει τραγούδια από τη σπουδαία τριαντάχρονη πορεία του, αλλά και το τελευταίο δισκογραφικό πόνημα του γκρουπ, At Night We Prey.

Βραδινή πεζοπορία στο ελατόδασος της Πάρνηθας

Ξεκινώντας κοντά στη δύση του ήλιου και επιστρέφοντας βράδυ, η διαδρομή θα είναι ήπια με μικρές υψομετρικές διαφορές και χρειάζεται μια κανονική φυσική κατάσταση. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το καταφύγιο Φλαμπούρι.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου – Δήλωσε συμμετοχή εδώ.

4ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ATHICFF (@athicff_)

Από τις 13 έως τις 21 Νοεμβρίου, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (Athens International Children’s Film Festival-ATHICFF) παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών για παιδιά, εφήβους και γονείς, γιατί οι παιδικές ταινίες, πέρα από κινούμενα σχέδια, χαριτωμένα ζωάκια και υπερήρωες, είναι και ταινίες γεμάτες ενέργεια, δημιουργικότητα, χιούμορ και φαντασία. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί συμπαραγωγή του ATHICFF και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί χρειαζόμαστε όλοι μία γερή δόση digital detox;