Όταν πίσω από τη δημιουργία μιας ταινίας ή σειράς βλέπεις το όνομα του Taika Waititi, ξέρεις ότι περιμένεις μια επιτυχία. Φέτος η νέα του σειρά καταπιάνεται με ένα θέμα που δεν βλέπουμε σχεδόν ποτέ στη μικρή οθόνη: τους αυτόχθονες της Αμερικής.

Το Reservation Dogs ακολουθεί τις ζωές τεσσάρων εφήβων ιθαγενών της Οκλαχόμα

Ο Cheese, o Bear, η Elora και η Willie Jack γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτά τα μέρη, όπως και οι οικογένειές τους. Μεγαλώνοντας όμως το μόνο που επιθυμούν είναι να καταφέρουν να ξεφύγουν από την αγροτική ζωή της Οκλαχόμα και να πάνε στην ονειρική Καλιφόρνια. Έτσι, ο πρώτος κύκλος της σειράς τούς βρίσκει να κάνουν όσες περισσότερες δουλειές του ποδαριού μπορούν για να μαζέψουν τα δικά τους χρήματα.

Παράλληλα, και οι τέσσερις διανύουν την εφηβεία τους και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Έχουν τις εντάσεις, τα ξεσπάσματα αλλά και τις ανησυχίες αυτής της ηλικίας. Ωστόσο, το Reservation Dogs ενδιαφέρεται περισσότερο να δείξει τη σχέση τους με τη γη τους και την καταγωγή τους. Για εκείνους, η γη στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μοιάζει τώρα σαν μια τεράστια μαύρη τρύπα από την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν με τίποτα. Ωστόσο, τόσο οι γονείς τους, όσο και η ίδια η σειρά προσπαθούν να τους αποδείξουν πόσο άδικο έχουν σε αυτό. Κι όλα αυτά φυσικά γίνονται με ισόποσες δόσεις χιούμορ και δράματος.

Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της σειράς είναι οι αναφορές σε άλλα έργα της ποπ κουλτούρας

Ήδη ο τίτλος της είναι αφορμώμενος από την ομότιτλη ιστορία του Tarantino. Και καθόλη τη διάρκεια των επεισοδίων όμως θα βρεις αναφορές σε σειρές, ταινίες μέχρι και βίντεο κλιπ που ήδη γνωρίζεις. Η σημασία της όμως εξακολουθεί να βρίσκεται στο γεγονός ότι πρόκειται για μια σειρά από ιθαγενείς δημιουργούς που μιλά για τις εμπειρίες των ιθαγενών στην Αμερική του σήμερα. Δεν έχουμε λευκούς να προσπαθούν να υποδυθούν τους ιθαγενείς ή οτιδήποτε παρόμοιο. Έχουμε μόνο ανθρώπους που μιλούν για τις προσωπικές τους εμπειρίες και παρουσιάζουν μια άγνωστη πτυχή της Αμερικής.

Έτσι, το Reservation Dogs φαίνεται να κερδίζει ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έθεσε με τον ίδιο του τον εαυτό. Γι’αυτο άλλωστε και μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη σεζόν, πήρε το πράσινο φως για τη συνέχεια στη δεύτερη.