Παρασκευή, η μέρα που συνήθως οργανώνεις το πρόγραμμά σου με όσα θέλεις να κάνεις και να δεις το Σαββατοκύριακο. Και επειδή αυτές οι δύο μέρες δεν είναι μόνο για να βάζεις πλυντήρια και να μαγειρεύεις εδώ θα δεις μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις, είτε θέλεις να βγεις είτε να μείνεις μέσα.

Εσύ τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο;

Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Όλα όσα μπορείς να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας διοργανώνει μια μίνι κινηματογραφική γιορτή στο ιστορικό θερινό σινεμά ΑΒ στα Άνω Πατήσια.

  • Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 20:30 “Ο Αδελφός μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους” (Stefano Cipani, 2019)
  • Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 20:30 “Οι 7 Σκανταλιάρηδες και άλλες ιστορίες”

Οι Νύχτες Πρεμιέρας στον Πειραιά –  “Επόμενος Σταθμός: Σινεμά”

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πιάνει κυριολεκτικά λιμάνι και εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μέσα από τρεις εντυπωσιακές προβολές, δύο (διπλές) στις προβλήτες του λιμανιού και μία στην καρδιά της πόλης, το Δημοτικό Θέατρο, το παρελθόν συναντά το παρόν.

Για περισσότερες πληροφορίες: aiff.gr

“Τοgether we Fight the Fire” Live Οικονομικής Ενίσχυσης Πυρόπληκτων

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nightstalker (@nightstalkerband)

Σε μια συναυλία που θα δώσουν οι 1000mods μαζί με τους Νightstalker, Wish Upon Α Star, Drunk Jackals και Sadhus, συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι συνάνθρωποί μας από τις φωτιές. Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

“Ελλάδα – Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις”

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο, τη Γαλλική Ταινιοθήκη και του ΥΠΠΟΑ και με την υποστήριξη του CNC (Centre national du cinéma et de l’image animée), του ΕΚΚ (Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου) και του Αρχείου της ΕΡΤ, γιορτάζουν την ελληνογαλλική φιλία, διοργανώνοντας ένα αφιέρωμα στην κοινή κινηματογραφική ιστορία των δύο χωρών με τίτλο “Ελλάδα – Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις”.

Το αφιέρωμα θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 23/9/2021 στον θερινό κινηματογράφο “Λαϊς”, ενώ ένα τμήμα του θα προβληθεί online το ίδιο διάστημα.

Public Art Projections στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  / Θεσσαλονίκη

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MOMus (@momus_museums)

Η πρώτη εφαρμογή του νέου προγράμματος με τίτλο «Δημόσιες Εικαστικές Προβολές | Public Art Projections» γίνεται με την προβολή του έργου της Μαρίας Σιδέρη “Rhizhotomikon’, μέρος του συλλογικού έργου «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα», θα πραγματοποιηθεί το διάστημα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021, ώρες 20:30-23:00 στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO).

Meet Market στην Πλατεία Νερού

Η αγαπημένη μας υπαίθρια αγορά επιστρέφει και είναι έτοιμη να υποδεχτεί 100 τοπικές επιχειρήσεις σχεδιαστών, παραγωγών και καλλιτεχνών.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Πλατεία Νερού θα γεμίσει με non-stop dj sets, street food, κοκτέιλς και πολλές δραστηριότητες.

«Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης»: Μια performance στα Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Drouka (@loukritia_)

Η παράσταση της Βίκυς Αδάμου και του Χρήστου Καπενή με τίτλο «Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» παρουσιάζεται στα Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών από τις 3 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Η performance είναι εμπνευσμένη από τις μαρτυρίες τεσσάρων ανθρώπων, οι οποίες περιγράφονται στο βιβλίο «Ζώντας με τις φωνές: 50 ιστορίες ανάρρωσης» (εκδόσεις Νησίδες, 2014), που κατάφεραν να μάθουν από τις φωνές τους και τώρα βρίσκονται σε διαδικασία ανάρρωσης. Ταυτόχρονα, αντλεί αρκετό υλικό και από την προσωπική εμπειρία των δημιουργών.

«Οδύσσεια. Μια ιστορία για το Χόλλυγουντ»: Η νέα παράσταση του Krzysztof Warlikowski στην Πειραιώς 260

Η παράσταση «Οδύσσεια. Μια ιστορία για το Χόλλυγουντ» παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021 στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου στην Πειραιώς 260.

Πρόκειται για την Οδύσσεια μιας γυναίκας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που διακινδύνευσε τη ζωή της για την επιστροφή του άντρα της και που θα μπορούσε να εμπνεύσει ακόμα και σενάριο χολιγουντιανής ταινίας.

“Urban Mythology”: 10 καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν εφήμερα έργα στον δημόσιο αστικό χώρο

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lab for arts (@lab4arts)

Σε αυτήν την έκθεση 10 καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν 9 εφήμερα έργα στον δημόσιο αστικό χώρο, σε διάλογο με την Ιερά Οδό –όπου στην αρχαιότητα τελείτο η Ελευσίνια πομπή– και τις γειτονιές του Κεραμεικού και του Βοτανικού που κάποτε φιλοξενούσαν σημαντικά μνημεία, τάφους, ιερά και ναούς.

Σε αυτά τα σημεία που είναι φορτισμένα από μύθους και αρχαιολογικά στοιχεία οι πρωτότυπες αστικές παρεμβάσεις των καλλιτεχνών λειτουργούν ως σύγχρονα «αντι-μνημεία».

Φεστιβάλ Κολωνού 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΟΠΑΝΔΑ (@opanda.gr)

Το Φεστιβάλ που μας στέρησε η πανδημία επέστρεψε στις 6 Σεπτεμβρίου δυναμικά. Το Σάββατο 18/9 παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» και την Κυριακή 19/9 «Η Κυρά της Ρω». Δες το υπόλοιπο πρόγραμμα εδώ.

Τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών.

Netflix & Chill

Εάν τελικά αποφάσισες να μείνεις σπίτι και να χαλαρώσεις, η δική μας πρόταση για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η ταινία “Really Love”. Συνδύασέ την με ένα μεγάλο μπολ ποπ κορν και το αγαπημένο σου σπιτικό κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.