Αν σου λέγαμε ότι η Μήλος είναι ίσως το πιο ωραίο νησί των Κυκλάδων, θα ήταν υπερβολή; Ηφαιστειογενή πετρώματα, σεληνιακά τοπία, εξωτικές παραλίες, ηλιοβασίλεμα που σου κόβει την ανάσα, γραφικοί οικισμοί και πολλά άλλα, βρίσκονται στο νησί της Αφροδίτης και περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Άντε, τι κάθεσαι; Χρειάζεσαι μόλις 3-4 ωρίτσες από το λιμάνι που Πειραιά, για να βρεθείς στον επίγειο παράδεισο που ονομάζεται Μήλος.

Δεν πείστηκες ακόμη; Σε διαβεβαιώνουμε ότι αν διαβάσεις αυτό το άρθρο, θα πάρεις σβάρνα όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία για να φύγεις με το πρώτο εισιτήριο. Κι επειδή εμείς εδώ δεν είμαστε τίποτα «τυχαίοι», όσα δεις παρακάτω βρίσκονται ανάμεσα στις top επιλογές της Μαρίας Κουλούρη και του Τάσου Κυρίτση, δύο παιδιά που γνωρίζουν πολύ καλά τη Μήλο, καθώς ο Τάσος κατάγεται από εκεί, εκεί έκανε πρόταση γάμου στη Μαρία και πλέον περνούν τα καλοκαίρια τους στο αγαπημένο νησί.

Top 3 παραλιών 

Η Μήλος έχει δεκάδες παραλίες. Άλλες μυστικές κι άλλες πιο δημοφιλείς, τις οποίες μπορείς να τις ανακαλύψεις είτε οδικώς είτε με σκάφος. Στις top 3 βρίσκονται η Φυριπλάκα, ο Προβατάς που ενώνεται με τον Άγιο Σώστη κι ο Φυροπόταμος. Ακόμη, το Σαρακήνικο, ο Παπάφραγκας, το Τσιγκράδο και το Κλέφτικο, ολοκληρώνουν τη λίστα με τις πιο μαγευτικές παραλίες του νησιού.

Όμορφα, παραδοσιακά χωριά 

Η Τρυπητή, είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωρίο, με υπέροχη θέα στον κόλπο της Μήλου. Εκεί, θα περπατήσεις στα γραφικά σοκάκια και θα συναντήσεις τους χαρακτηριστικούς ανεμόμυλους. Το Κλήμα, το χρωματιστό λιμάνι, το αρχαίο θέατρο, αλλά και οι Κατακόμβες βρίσκονται κάτω από την Τρυπητή. Φυσικά, δεν θα ξεχάσεις να επισκεφτείς την Πλάκα, Χώρα της Μήλου και τα Πολλώνια.

Μήλος

Που να μείνεις, εκτός της Χώρας 

Στη Μήλο μπορείς να βρεις «διαμάντια» ησυχίας και γραφικότητας. Γενικότερα, αξίζει να μείνεις όπου βρεις ένα κατάλυμα να πληροί όσα ψάχνεις. Αν έχεις μεταφορικό μέσο, τότε θα ήταν προτιμότερο να μείνεις εκτός Χώρας.

Φαγητό στη Μήλο 

Εκτός από τα πολύ γνωστά όπως την ταβέρνα «Ω! Χαμός», για να φαγητό μπορείς να επισκεφτείς την ταβέρνα «Εμπουριός», η οποία βρίσκεται σε ένα γραφικό λιμανάκι που το προσεγγίζεις είτε με αυτοκίνητο είτε από τη θάλασσα. Για σουβλάκι, θα πας στον «Μπελιβάνη» στον Καρόδρομο, ενώ για τσίπουρο και μεζεδάκια, θα πας στο «Μπακάλικον Γαλάνης».

Πανηγύρι στη Μήλο 

Η Μήλος έχεις πολλές εκκλησίες και δεκάδες έθιμα. Τον Δεκαπενταύγουστο, αξίζει να επισκεφτείς την Παναγιά στη Ζεφυρία, ενώ τον Σεπτέμβριο τον Άγιο Σώστη, όπου όλοι οι ντόπιοι μαζί αποχαιρετούν το καλοκαίρι.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να την επισκεφτείς 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milos island (@milosisland)

Η καλύτερη περίοδος είναι όταν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο για να την ανακαλύψεις. Ίσως, αρχές Ιουλίου, καθώς και τέλη Αυγούστου είναι η καλύτερη επιλογή.