Αν αναρωτιέσαι αν τα vegan βερνίκια νυχιών είναι απλά ένα νέο trend τότε σίγουρα θα εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις όλα τους τα πλεονεκτήματα.

Αν και εσύ αγαπάς να περιποιείσαι τα νύχια σου και να πειραματίζεσαι με νέα σχέδια και χρώματα τότε ήρθε η στιγμή να αρχίσεις να επιλέγεις βερνίκια που είναι vegan. Τα βερνίκια αυτά δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης και επιβλαβείς ουσίες, ενώ έχουν παραχθεί χωρίς να γίνουν πειράματα σε ζώα.

Ώρα να αλλάξεις συνήθειες

Τα ζώα πρέπει να προστατεύονται και αν είσαι ευαισθητοποιημένη και ευσυνείδητη και θες με κάθε καταναλωτική επιλογή σου να προστατεύεις το περιβάλλον, τότε ενημερώσου για τα προϊόντα που αγοράζεις και για τα συστατικά που αυτά περιέχουν. Πολλά βερνίκια νυχιών περιέχουν τοξικές ουσίες που είναι επιβλαβείς και για σένα αλλά και για την ίδια την φύση και τα ζώα.

Εφόσον αγαπάς τα ζώα τότε ένας λόγος παραπάνω για να επιλέξεις brands με vegan βερνίκια νυχιών. Η συνεχόμενη άνοδος του γνωστού clean beauty αποτελεί άλλωστε και το κίνητρο πολλών καταναλωτριών στο να ενδιαφέρονται περισσότερο να μάθουν τι περιέχουν τα καλλυντικά που αγοράζουν αλλά και πως αυτά έχουν παραχθεί.

Τα τελευταία χρόνια τα βερνίκια νυχιών έχουν αρχίσει και αυτά να αλλάζουν συνθέσεις και να γίνονται όλα και πιο «πράσινα» και καθαρά από βαριές τοξικές ουσίες. Τα πλεονεκτήματα χρήσης vegan βερνικιών ξεκινούν με την προστασία των ζωών και συνεχίζουν με την αποφυγή επιβλαβών χημικών ουσιών για τα νυχιά σου.

Όλα όσα θες να ξέρεις για τα vegan βερνίκια νυχιών

Τα vegan βερνίκια δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης και σε πολλά από αυτά δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα για την παρασκευή τους. Κατά βάση τα περισσότερα βερνίκια νυχιών παρασκευάζονταν με την χρήση διάφορων ουσιών που προέρχονται από τα ζώα, όπως έντομα και ψάρια. Επιλέγοντας όμως ένα vegan βερνίκι σέβεσαι και προστατεύεις την φύση και τα ζώα.

Η απόδοση του χρώματος τους είναι εξαιρετική και σου προσφέρουν λάμψη είτε φτιάχνεις τα νύχια μόνη σου είτε σε κάποιο μαγαζί. Η διάρκεια τους είναι επίσης μεγάλη παρά το ότι κάποιοι μπορεί να σκεφτούν ότι επειδή δεν περιέχουν βαριά χημικά δεν θα διαρκούν και πολύ. Όμως υπάρχουν vegan βερνίκια που διαρκούν ως και δύο εβδομάδες, διατηρώντας το αρχικό λαμπερό τους αποτέλεσμα. Ενώ ορισμένα από αυτά συνιστούν και μια θεραπεία για τα νυχιά σου.

Να σημειώσουμε ότι κάποια βερνίκια μπορεί να είναι vegan αλλά όχι και cruelty-free, αν θες να είσαι σίγουρη για τις επιλογές σου διάβασε την συσκευασία τους και ενημερώσου πλήρως για το κάθε brand.

Τι σημαίνει το 10-Free;

Σε πολλά vegan brands θα δεις να αναγράφεται ότι είναι vegan, cruelty-free και 10,12,15,21-Free. Αυτή η ένδειξη επισημαίνει την απουσία συγκεκριμένων τοξικών συστατικών από το βερνίκι. Το σύνολο των ουσιών που απουσιάζουν ορίζει και το αριθμό που αναγράφεται στην συσκευασία. Ανάμεσα στις ουσίες αυτές είναι τα parabens και το άρωμα (fragrance).

Τα parabens είναι από τα πιο γνωστά υλικά που χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά και πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για το σώμα, προκαλώντας διάφορες διαταραχές και προβλήματα. Από την άλλη η προσθήκη αρώματος στα βερνίκια μπορεί να δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα.

Αυτά είναι μερικά από τα κορυφαία brands με vegan βερνίκια νυχιών που θα σε ενθουσιάσουν

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ORLY GREECE (@orlygreece)

Τα Vegan & Cruelty Free Orly βερνίκια προσφέρουν τέλεια κάλυψη και ένταση χρώματος. Είναι vegan και παρασκευάζονται με σεβασμό στην φύση και στα ζώα.

Girly αποχρώσεις και μοναδική απόδοση χρώματος από την Essence. Η ποικιλία τους σε βερνίκια είναι τεράστια και η λάμψη τους πραγματικά φανταστική.

Τα νέα βερνίκια Kiko Milano είναι vegan και περιέχουν 62% συστατικά φυσικής προέλευσης με Green και Vegan φόρμουλες, ενώ το καπάκι τους είναι κατασκευασμένο από ξύλο.

Η σύνθεση των βερνικιών ZAO Makeup αποτελείται από 74% έως 84% συστατικά φυσικής προέλευσης, προσφέρουν ακαταμάχητη κάλυψη και λάμψη, ενώ παράλληλα θρέφουν τα νύχια. Οι αποχρώσεις τους σίγουρα θα σε ξετρελάνουν.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nails.INC (@nailsinc)

Τα Nails Inc. συνιστούν κορυφαία βερνίκια νυχιών με εξολοκλήρου plant-based συστατικά και ένδειξη 21-free. Διαρκούν για εβδομάδες με τις αποχρώσεις τους να ανανεώνονται συνεχώς.