Η γενικότερη χαλάρωση του dress code μας έχει οδηγήσει σε μια ενδιάμεση κατάσταση, από την να μια κάνουμε μια μικρή προσπάθεια για το outfit μας, είτε επειδή το θέλουμε είτε επειδή τα Zoom meetings απαιτούν να αποχωριστούμε για λίγο το φούτερ μας, κι από την άλλη δεν θέλουμε να χάσουμε την ενδυματολογική βολή στην οποία συνηθίσαμε.

Αν το να βρεις το κομμάτι που συνδυάζει όλα τα παραπάνω, μοιάζει με γρίφο για δυνατούς λύτες, θα εκπλαγείς με την απλότητα της λύσης.

Το κλασικό denim πουκάμισο

Συχνά παραγκωνίζεται ή θεωρείται και κάπως ξεπερασμένο από κάποιους αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα effortless chic κομμάτι που θα σου λύσει τα χέρια.

Casual pro στο γραφείο

Αν κάνεις roll τα μάτια σου με δυσπιστία, ξανασκέψου το. Το denim πουκάμισο, παραμένει ένα πουκάμισο που με σωστή εφαρμογή θα δώσει μια δομημένη νότα στην εμφάνιση σου.

Την casual διάθεση δίνει το ύφασμα μιας και το denim είναι όντως συνδεδεμένο με λιγότερο επίσημες στιγμές της ζωής μας. Αν δεν έχεις πολύ αυστηρό dress code στη δουλειά που απαιτεί από εσένα να φοράς κοστούμι, δεν θα διστάσεις να εμφανιστείς με jeans παντελόνι. Την ίδια λογική έχει και το denim πουκάμισο.

Όταν είσαι off-duty

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ben Brewster (@benbrewster)

Με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, ένα denim πουκάμισο θα ενσωματωθεί στην off-duty γκαρνταρόμπα σου. Ταιριάζει με όλα τα jacket από δερμάτινο και chore jacket μέχρι γιλέκο και για ακόμη μια φορά θα δώσει την εντύπωση πως έχεις κάνει μια προσπάθεια για το αποτέλεσμα χωρίς όμως να σε έχει απασχολήσει και τόσο.

Το denim πουκάμισο είναι ιδανικό για να αναβαθμίσεις το athleisure style αφού μπορείς να το φορέσεις και μέσα από ένα hoodie.

Με printed σακάκι

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jislain Duval (@jislainduval)

Για τους άντρες που αγαπούν τα σακάκια και τους αρέσει να δοκιμάζουν διαφορά patterns όπως το καρό, ένα denim πουκάμισο θα λειτουργήσει ως καμβάς που θα αναδείξει το pattern χωρίς παραφωνίες. Ποιος είπε πως αν είσαι fashionable δεν μπορείς να είσαι και cool;

Ανοιξιάτικο outfit

Όσο ο καιρός ζεσταίνει ένα denim πουκάμισο γίνεται και πάλι ο πρωταγωνιστής του look που ταιριάζει με σχεδόν όλα τα παντελόνια. Με ένα λευκό ή μπεζ αναδεικνύεται το χρώμα του ενώ με ένα σκούρο λειτουργεί συμπληρωματικά.

Με μονόχρωμο look

Μην ξεχνάς πως ένα denim πουκάμισο δεν υπάρχει μόνο σε μια απόχρωση αλλά σε πολλούς υποτόνους του μπλε. Το σκούρο μπλε είναι ένα χρώμα που πολλοί άντρες προτιμούν και δεν είναι τυχαίο που ένα σκούρο μπλε σακάκι ή ένα σκούρο μπλε παντελόνι θεωρούνται κλασικά κομμάτια μιας ανδρικής γκαρνταρόμπας.

Ένα ανοιχτόχρωμο denim πουκάμισο γίνεται το μεταβατικό στοιχείο που θα φωτίσει το σύνολο σου.

Το statement πουκάμισο

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ralph Lauren (@ralphlauren)

Πέρα από το κλασικό πουκάμισο που θα βρεις παντού αξίζει να αναζητήσεις και πιο ιδιαίτερα σχέδια και κοψίματα. Φυσικά αγαπάμε τα πουκάμισα, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τον κολακεύουν αλλά για τις στιγμές που θέλεις κάτι διαφορετικό ένα πουκάμισο με διαφορετική προσέγγιση στα κουμπιά ή στη γεωμετρία του ρούχου θα σε κάνει να κερδίσεις πολλούς fashion πόντους.

Total denim look

Για τελευταίο κρατήσαμε ένα πιο αμφιλεγόμενο look, αυτό του total denim. Υπάρχουν μερικοί άντρες που ό,τι κι αν φορέσουν έχουν το χάρισμα να το κάνουν να φαίνεται κομψό κι επίκαιρο, βλέπε David Gandy. Για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς ένα total denim look δεν είναι ακατόρθωτο, θέλει μόνο λίγη προσοχή.

Για να αποφύγεις να αναπαραστήσεις την 2001 εμφάνιση του Justin Timberlake, ο γενικός κανόνας είναι να κρατήσεις τις ισορροπίες.

Προτίμησε το πουκάμισο να είναι λίγο πιο ανοιχτόχρωμο από το jeans παντελόνι σου αλλά χωρίς να έχουν τεράστια χρωματική διαφορά μεταξύ τους. Καλύτερα να αποφύγεις το πανομοιότυπο denim μιας και πρόκειται για πουκάμισο κι όχι για jacket και να μείνεις σε ένα straight fit που δεν θα είναι υπερβολικά εφαρμοστό πάνω σου.

featured photo: dmarge.com