Η boho διακόσμηση μπορεί να βρίσκεται στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια αλλά για κάποιους δεν είναι απλά μια τάση που θα μείνει για λίγο και θα φύγει. Είναι τρόπος ζωής. Εάν είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς που ψάχνουν τρόπους να εντάξουν τα boho στοιχεία στον χώρο τους, εδώ θα βρεις μερικούς. Καλό είναι να επιλέξεις μόνο ότι ταιριάζει στο δικό σου στιλ και στην προσωπική σου αισθητική και να μην το παρακάνεις έχοντας παρασυρθεί από την επιρροή του Instagram και του Pinterest.

Πως μπορείς να φέρεις λοιπόν το bohemian στιλ και στο δικό σου σπίτι;

Φυτά παντού

Μην παρασύρεσαι από το ”παντού”. Αυτό είναι που προστάζει το bohemian στιλ. Εσύ όμως θα πρέπει πρώτα να το μελετήσεις το project ”φυτά” γιατί δεν θέλεις να βρεθείς ξαφνικά που 15 φυτά που αργοπεθαίνουν και δεν ξέρεις πως να τα βοηθήσεις. Μόλις όμως εξοικειωθείς, θα δεις πως μπορούν να φέρουν νέα πνοή στον χώρο σου, στην ψυχολογία και στη διάθεσή σου.

Μην το παρακάνεις με τα χρώματα

Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου πως μποέμ σημαίνει πολυχρωμία, ενέργεια και χαρά. Και παρόλο που αυτά δεν είναι πολύ μακριά από το boho στιλ, καλύτερα να προτιμήσεις παλ αποχρώσεις και ιδανικά μόνο ένα κεντρικό χρώμα, το οποίο θα είναι λευκό ή μπεζ. Έτσι θα πετύχεις την ηρεμία που χρειάζεσαι και ταυτόχρονα θα αναδείξεις όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που πλαισιώνουν τον χώρο σου. Επίσης, εάν θέλεις να τοποθετήσεις ταπετσαρία προτίμησε ένα πιο ουδέτερο μοτίβο και απέφυγε το φλοράλ.

Έπιπλα από ρατάν

Πίστευες ποτέ ότι θα ψάχνεις μανιωδώς να αγοράσεις για το σπίτι σου αυτά τα έπιπλα που κάποτε θεωρούσες ΄΄γιαγιαδίστικα”; Το ρατάν έχει μπει δυναμικά στον κόσμο της διακόσμησης και της επίπλωσης. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολυθρόνες, κούνιες, ή καλάθια αποθήκευσης. Ό,τι και να επιλέξεις θα δώσει σίγουρα στον χώρο σου μια πιο stylish και παιχνιδιάρικη πινελιά.

Μακραμέ τοίχου

Τα διακοσμητικά τοίχου μακραμέ είναι αυτή η τελευταία πινελιά που χρειάζεται ο χώρος σου για να γίνει ένας μποέμ προορισμός. Έτσι έχεις ένα πιο φυσικό έργο τέχνης και αναδεικνύεται καλύτερα ο χώρος σου.

Μείνε πιο κοντά στο έδαφος

Όλη αυτή η μποέμ φιλοσοφία έχει να κάνει με τη χαλάρωση και την ηρεμία. Οπότε φρόντισε να έχεις στον χώρο σου μαξιλάρες και πουφ για να είσαι ακόμα πιο κοντά στο έδαφος και να δημιουργήσεις τον χώρο που ζητάς.

featured photo: twenty20.com/@mari.trl