Τα μακριά μαλλιά είναι όμορφα, χωρίς αμφιβολία. Αλλά υπάρχουν μέρες που μπορεί να εξαντλήσεις τις ιδέες σου για να τους κάνεις styling ή απλά βαρέθηκες να τα περιποιείσαι. Αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι επιτέλους η ώρα να τα αποχαιρετήσεις για πάντα. Από την άλλη, σκέφτεσαι επίσης πόσο καιρό χρειάστηκε για να τα μακρύνεις και ίσως να μετανιώνεις για την απόφασή σου σε 5 δευτερόλεπτα. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, 5 εύκολα χτενίσματα που θα σου λύσουν τα χέρια και τα μακριά σου μαλλιά δε θα είναι ποτέ ξανά πρόβλημα για σένα.

#1

Μισά-μισά με τη βοήθεια του αγαπημένου σου μαντιλιού

s3.amazonaws.com

Ο ευκολότερος τρόπος για να ενισχύσεις οποιοδήποτε χτένισμα είναι να προσθέσεις ένα αξεσουάρ μαλλιών. Ένα φουλάρι είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσεις ένα διασκεδαστικό στοιχείο σε οποιοδήποτε βαρετό χτένισμα. Μπορεί να έχεις δει διαφορετικές εκδόσεις των μισό μαζεμένων μαλλιών, αλλά έχεις προσπαθήσει ποτέ να αφήσεις ένα μικρό κοτσάκι;

#2

Η γαλλική πλεξούδα… αλλιώς

enfemenino.com

Ένας άλλος τρόπος να παίξεις με το μισό χτένισμα είναι να μάθεις την “τέχνη” της γαλλικής πλεξούδας. Απλά αυτή τη φορά θα την κάνεις διαγώνια, σταθεροποιώντας τη με τα θαυματουργά, διαφανή κοκαλάκια σου.

#3

Χαμηλό slicked bun με retro κυματισμό

stayglam.com

Τα μακριά μαλλιά μπορεί να είναι λίγο δύσκολα στην αντιμετώπιση, ειδικά αν έχεις χοντρή τρίχα. Ως εκ τούτου, για να τα κρατήσεις στη θέση τους, κάνε ένα χαμηλό slicked bun και άπλωσε αρκετό gel μαλλιών. Ανησυχείς για το μεγάλο/λαμπερό μέτωπό σου που κλέβει όλη την προσοχή; Απλώς τράβηξε ένα τμήμα των μαλλιών από το μέτωπο και κάντε έναν retro κυματισμό.

#4

Ένα half bun που θα αγαπήσουν τα μαλλιά σου

alexgaboury.com

Αυτό το χτένισμα είναι εξαιρετικά εύκολο να φτιαχτεί. Εάν έχεις μακριά και ίσια μαλλιά, απλώς πιάσε το πάνω μισό τμήμα τους και δέσε ένα χαλαρό bun. Απόφυγε να δοκιμάσεις αυτό το χτένισμα σε σγουρά μαλλιά, καθώς μπορεί να χρειαστούν detungler μετά.

#5

Παιχνιδιάρικη πλεξούδα με φουλάρι

gosto-disto.com

Δώσε στη βασική σου πλεξούδα μια άλλη οπτική με ένα μαντήλι. Φτιάξε μια αλογοουρά και «ασφάλισε» τη με ένα μαντήλι. Έπειτα, χώρισε τα μαλλιά σε τρία τμήματα και τοποθέτησε τα δύο άκρα του φουλαριού στα εξωτερικά τμήματα και κάνε πλεξούδα μέχρι να φτάσεις στα άκρα. Τέλος, δέσε το μαντήλι σε έναν διπλό κόμπο.

featured image: Cosmopolitan