Έχει τύχει σε όλες μας να επιλέξουμε ένα κλειστό ζευγάρι παπούτσια επειδή τα πόδια και τα νύχια μας δεν ήταν περιποιημένα. Οι ‘σκασμένες’ φτέρνες και η ξηροδερμία σε κάποια σημεία του πέλματος ή των δαχτύλων είναι συχνά προβλήματα των ποδιών το καλοκαίρι.

Πώς να κάνεις απολέπιση στις πατούσες σου

Η απολέπιση μπορεί να γίνει είτε με φυσικό τρόπο όπως θα δεις παρακάτω είτε με χημικό τρόπο. Στο εμπόριο υπάρχουν τα αντίστοιχα προϊόντα, τα οποία θα διαλέξεις ανάλογα με το δέρμα σου και τις ανάγκες του. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γαλακτικό οξύ (lactic acid) το οποίο είναι γνωστό για τις απολεπιστικές του ιδιότητες και θα βοηθήσει τα νεκρά κύτταρα να απομακρυνθούν. Για ενυδάτωση μπορείς να βάλεις μια κρέμα με πολύ ενυδατική σύσταση στις πατούσες, να φορέσεις ένα ζευγάρι κάλτσες και να τα αφήσεις για όλο το βράδυ.

Πώς να φτιάξεις σπιτικό scrub ποδιών

Στην παρακάτω συνταγή θα βρεις δυο στάδια που θα σε βοηθήσουν να κάνεις απολέπιση. Το πρώτο περιλαμβάνει ένα διάλυμα και το δεύτερο ένα scrub.

Διάλυμα

2 κούπες μηλόξυδο 2 κούπες ζεστό νερό 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

Scrub

Ζάχαρη, αλάτι ή άλατα epsom (θειϊκό μαγνήσιο) Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακάτεψε τα υλικά του διαλύματος και μούλιασε τα πόδια σου για 20 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν οι πατούσες σου. Έπειτα άπλωσε το scrub και με τη βοήθεια μιας ελαφρόπετρας αν έχεις, κάνε «περάσματα» στην πατούσα προς την ίδια κατεύθυνση πάντα. Μετά την απολέπιση από το scrub, βάλε μια ενυδατική κρέμα ή μια κρέμα με γαλακτικό οξύ για να συνεχιστεί η απολέπιση, όσο οι πατούσες σου θα ενυδατώνονται.

featured image: Flipboard