Έχουμε κατηγορήσει τις ρομαντικές ταινίες για τις προσδοκίες μας, τους χωρισμούς μας, ακόμα και για τις θερμίδες που μας δίνουν τα πατατάκια με τα οποία τις συνοδεύουμε. Όπως και να έχει, δεν τις βαριόμαστε ποτέ. Τις φορές που το μόνο που θέλουμε είναι να κατηγορήσουμε το Hollywood για τα όνειρά μας που “βυθίστηκαν στον πάτο μιας θάλασσας αποτυχημένων love stories”, μπορούμε απλά να επιλέξουμε indie ταινίες. Λύθηκε το πρόβλημα.

Διάβασε παρακάτω για τις 5 indie ρομαντικές ταινίες που μπορείς να δεις όταν το ντουλάπι σου είναι γεμάτο με πατατάκια και ψάχνεις μια καλή αφορμή να το αδειάσεις.

Drinking Buddies (2013)

Το Drinking Buddies αφορά δύο φίλους που δουλεύουν σε ένα ζυθοποιείο. Περνούν τις μέρες τους πίνοντας μαζί, όσο μια ένταση αρχίζει να δημιουργείται μεταξύ τους, ενώ παράλληλα έχουν σχέσεις. Υπάρχει αρκετή σεξουαλική ένταση και γέλιο, πράγματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν κάνει πιο γνωστή αυτή την ταινία. Είναι η ιδανική ταινία για εκείνες τις φορές που έχεις ανάγκη από κάτι πραγματικά ελαφρύ, που να μπορεί όμως να κάνει την καρδούλα σου να χτυπήσει και λίγο.

Sleeping With Other People (2015)

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία δύο φίλων που έχουν χάσει επαφή με τον καιρό. Τελικά, βρίσκουν τον τρόπο να ξαναβρεθούν και να ξαναεπικοινωνήσουν. Απλά με έναν περίεργο τρόπο. Όπως καταλαβαίνεις και από τον τίτλο της ταινίας, το sex είναι ένα μεγάλο κομμάτι της υπόθεσης. Κυρίως, καταπιάνεται με τα αντικρουόμενα συναισθήματα του να κάνεις σεξ με άλλους, καθώς και τους κανόνες που επέρχονται… ‘Η και όχι.

That Awkward Moment (2014)

Δύο φίλοι κάνουν μια συμφωνία, ωστόσο, όπως συμβαίνει συνήθως, τελικά ο καθένας παίρνει τον δικό του δρόμο. Πρόκειται για μια ειλικρινή ταινία για τη φιλία και για το πώς αλλάζουν οι σχέσεις. Το plus είναι ότι προσφέρει και ένα έντονο love story, που δεν περιμένεις. Στην τελική, πρωταγωνιστεί ο Zac Efron, τι άλλο θες;

Something Borrowed (2011)

Μια ταινία γύρω από τον γάμο ενός κεντρικού χαρακτήρα, αλλά και τα γεγονότα που έρχονται μαζί με αυτόν. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως πρόκειται για ένα κλασικό love story με ένα indie vibe. Διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, έχει ωραίο plot με διάφορα flashbacks σε φοιτητικά χρόνια και twists που κρατάνε το ενδιαφέρον. Μπορεί να έχει κάπως προβλέψιμη πλοκή, αλλά η διάδραση μεταξύ των χαρακτήρων το σώζει.

No Strings Attached (2011)

Αν έχεις δει το Friends With Benefits, είσαι εξοικειωμένη με το plot. Το No Strings Attached αφορά δύο ανθρώπους που αποφασίζουν να κάνουν σεξ χωρίς καμία δέσμευση. Προφανώς η πλοκή φαντάζει λίγο προβλέψιμη. Ωστόσο το cast, οι χαρακτήρες και τα backrounds τους, μετατρέπουν την ταινία σε must-see.

Διάβασε επίσης:

Οι 10 καλύτερες ταινίες που πρέπει να ξέρεις πριν κυκλοφορήσουν το 2020

Featured image: Ravenna&Dintorni