Δεν είναι περίεργο να πούμε ότι ο De Niro είναι επίσημα η μούσα του Scorsese, έτσι; Ωραία, γιατί βλέποντας το νέο τρείλερ της ταινίας “The Irishman” μόνο αυτό μπορούσαμε να σκεφτούμε. Και φυσικά αναρωτιόμαστε πόσο κόστισαν τα VFX για να βγάλουν τις ρυτίδες από De Niro, Pacino, και Pesci.

Η νέα ταινία του Martin Scorsese είναι το καίριο θέμα της φετινής κινηματογραφικής χρονιάς. Βρισκόμαστε ήδη λίγες εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει η ταινία στις αιθούσες. Αυτό άλλωστε ήταν και το deal εξ αρχής με το Netflix. Το “The Irishman” είναι μια από εκείνες τις ταινίες που φέτος θα προβάλλονται τουλάχιστον για 3 εβδομάδες στις κινηματογραφικές αίθουσες πρωτού γίνουν διαθέσιμες για streaming. Άλλη μια πρωτιά που σημειώνει η συγκεκριμένη ταινία, είναι η συνεργασία του Al Pacino με τον Martin Scorsese. Διπλός ενθουσιασμός εδώ.

Στο τρέιλερ βλέπουμε λίγο πολύ την γνωστή ιστορία να ξετυλίγεται. Το σενάριο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Charles Brandt “I Heard You Paint Houses”. Έχει να κάνει με τον Frank Sheeran, έναν βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και τον τρόπο με τον οποίο εκείνος εμπλέκεται με τον θάνατο του Jimmy Hoffa.

Είναι ιστορική στιγμή για όλους όσους εμπλέκονται στην ταινία. Για τον Scorsese είναι η πρώτη του ταινία μετά το “Silence”. Για τον De Niro  είναι η πολλοστή φορά που συνεργάζεται με τον Scorsese. Και μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι μέχρι σήμερα μας έχουν χαρίσει αριστουργήματα, βλ. Taxi Driver. Και για τους τύπους, μπορούμε να καταλάβουμε τις συγκρίσεις που γίνονται με την ταινία “Goodfellas”, χωρίς απαραίτητα να συμφωνούμε κιόλας. Πάντως από εμάς δεν θα ακούσεις να λέμε ότι το “The Irishman” είναι το “Goodfellas” του 2019. Για την ακρίβεια, μάλλον (θα) είναι καλύτερο.

Από τις 27 Νοεμβρίου η ταινία θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix. Τότε θα έχουμε άπλετο χρόνο να το διαπιστώσουμε και μόνοι μας.

Featured Image: imdb.com