Αυτό που επιστρέφεις τη Δευτέρα στο γραφείο και μέχρι το απόγευμα αναρωτιέσαι “πώς πέρασε έτσι το Σαββατοκύριακο”, μπορεί απλά να σταματήσει να συμβαίνει; Μάντεψε. Μπορεί.

Υπάρχει ένα μυστικό που θα σε κάνει να νιώθεις πως τα Σαββατοκύριακά σου είναι μεγαλύτερα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλό πλάνο, ώστε να γεμίσεις δημιουργικά αυτές τις 48 ώρες. Σε αντίθεση με όσα ακούγονται, το να μην κάνεις απολύτως τίποτα, δεν σου κάνει πραγματικά καλό. Δε σε ξεκουράζει, δε σου επιτρέπει να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να φτιάξεις ένα καλύτερο πρόγραμμα για την εβδομάδα που έρχεται. Το μόνο που κάνει είναι τα Σαββατοκύριακά σου μικρότερα.

Μπορείς να κάνεις τα Σάββατα και τις Κυριακές σου παραγωγικές μέρες. Μπορείς να έχεις όλο το χρόνο για τα πράγματα που θέλεις να κάνεις, να δοκιμάσεις και να δεις. Το καλύτερο; Μπορείς να νιώθεις ότι έχεις άπειρες ώρες ακόμα μέχρι τη Δευτέρα.

Πώς;

Βήμα Πρώτο

Μην κάνεις το απόλυτο τίποτα

Ναι, τα Σαββατοκύριακα είναι για να ξεκουραζόμαστε. Ωστόσο, το να κάνεις το απόλυτο τίποτα μπροστά στην τηλεόραση, δεν σου κάνει καλό. Οι μέρες θα περάσουν χωρίς καν να το καταλάβεις. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα πλάνο, ακόμα και ένα χαλαρό πλάνο. Σίγουρα δε θέλεις να κάνεις τα σουκου σου λιγότερο διασκεδαστικά με το να προγραμματίζεις το κάθε σου βήμα. Όμως είναι σημαντικό να ξέρεις πώς ακριβώς θέλεις να περάσεις το χρόνο σου.

Βρες τα σημαντικά τασκς και ξεκίνα να βάζεις τικ δίπλα σε αυτά. Θέλεις να ασχοληθείς με το χόμπι σου; Να μάθεις κάτι καινούργιο; Να έχεις χρόνο για self-care; Να κάνεις multitasking και ένα απολαυστικό ποδόλουτρο; Να περάσεις χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου; Προγραμμάτισε τι ακριβώς θα σε κάνει χαρούμενη και κάνε το πράξη. Θα νιώσεις σαν να κράτησε μήνες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Βήμα Δεύτερο

Σταμάτησε το overplanning

Οι φίλοι σου αποφασίζουν να έρθουν από το σπίτι σου το Σάββατο το απόγευμα. Εσύ καταλήγεις τελικά να οργανώνεις πάρτι κανονικό με θέμα και λίστα για το σούπερ μάρκετ. Δεν θα απολαύσεις πραγματικά όμως έτσι το Σαββατοκύριακο. Θα ξοδέψεις χρόνο σε κάτι που θα ξεχαστεί την επόμενη μέρα. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι απλά να χαλαρώσεις και να αφήσεις τα πάρτι και τα σχέδια.

Χρησιμοποίησε τον κανόνα 3-5. Δηλαδή 3-5 πράγματα τη μέρα θα πρέπει να είναι πλαναρισμένα. Τίποτα παραπάνω.

Βήμα τρίτο

Δοκίμασε κάτι που σε φοβίζει

Όσο περισσότερο βγαίνεις από την comfort zone σου, τόσο θα νιώθεις ότι ο κόσμος εκεί έξω είναι γεμάτος πιθανότητες. Πάρε τον πιο περιπετειώδη φίλο σου και πηγαίνετε για αναρρίχηση. Εγγραφείτε σε μια ομάδα υποκριτικής ή τραγουδήστε σε ένα καραόκε μπροστά σε πολλούς αγνώστους. Κάνε τελοσπάντων κάτι που σε τρομάζει και απόδειξε στον εαυτό σου ότι μπορείς.

Αν δοκιμάσεις τουλάχιστον ένα πράγμα που είναι έξω από τα νερά σου, τότε θα κάνεις και άλλα. Και έτσι θα καταλήξεις στο να βγαίνεις κανονικότατα από την comfort zone σου μια φορά το μήνα. Το αποτέλεσμα; Θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει κάτι που να μη μπορείς να κάνεις.

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διαρκεί το Σαββατοκύριακο λίγο παραπάνω
@nicolewarne

Βήμα τέταρτο

Αρκετά με την Κυριακίλα

Αγαπάς τη δουλειά σου, σωστά; Τα περισσότερα φιλόδοξα κορίτσια εκεί έξω την αγαπούν. Ωστόσο αυτή η Κυριακίλα είναι ανυπόφορη και τις περισσότερες φορές αναπόφευκτη. Όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι το πρωινό ξύπνημα και τα tasks της Δευτέρας είναι λογικό να νιώσεις μια μικρή νταουνίλα.

Μην αφεθείς σε αυτό το συναίσθημα. Κανόνισε κάτι το απόγευμα της Κυριακής για να την επεκτείνεις λίγο χρονικά. Πήγαινε για έναν καφέ με τους φίλους σου ή για να δεις τη μαμά και το μπαμπά σου. Είναι σημαντικό να έχεις κάτι για να ανυπομονείς το απόγευμα της Κυριακής. Επίσης, είναι σημαντικό να αποφασίσεις πως ό,τι και να σε περιμένει τη Δευτέρα, θα το κατακτήσεις. Like a boss.

Βήμα πέμπτο

Καθιέρωσε κάποια rituals

Και μην τα σκιπάρεις ποτέ. Μπορείς να καθιερώσεις ένα απολαυστικό μπάνιο κάθε Σαββατοκύριακο ή έναν αγώνα τέννις με τον κολλητό σου. Επίσης, μια μονόωρη βόλτα με το σκύλο σου είναι μια πολύ καλή ιδέα για το πρωινό της Κυριακής. Αυτές είναι συνήθειες που θα ξεκουράσουν το μυαλό σου από όλη την πίεση της εβδομάδας και σε κάνουν πιο δημιουργική.

Παράλληλα, το να μείνεις πιστή σε rituals θα σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις πολλές ώρες μπροστά σου για να κάνεις πράγματα. Θα σκέφτεσαι το Σαββατοκύριακό σου και πραγματικά θα σου φαίνεται τεράστιο, με μια αίσθηση ότι δεν πήγε καμία ώρα του χαμένη.


featured image: Elite Daily