Σε μια περίοδο όπου αναζητούμε όλο και συχνότερα την απόδραση από τις σκοτεινές γωνιές της καθημερινότητάς μας, η έκθεση GR80S έρχεται να μας θυμίσει μια πιο φωτεινή, ξέγνοιαστη Ελλάδα και να μας γεμίσει με νοσταλγία, αλλά και προβληματισμό.

Από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι και τις 18 Μαρτίου φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με παράλληλες δράσεις στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Με πλούσιο, αυθεντικό οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό της εποχής μας προσφέρει τη δυνατότητα να αναβιώσουμε ως επισκέπτες μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική και πολιτιστική αναδρομή στην Ελλάδα του ’80.

Γιατί λοιπόν αξίζει να επισκεφθείς την έκθεση;

  1. Για να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια ή να γνωρίσεις αυτά των προηγούμενων γενιών (ανάλογα το ηλικιακό group στο οποίο ανήκεις και γελάω σαρκαστικά γιατί γεννήθηκα το 90δυό).
  2. Για να περιηγηθείς σε 18 διαφορετικά θεματικά περίπτερα που αφορούν πολιτική, ΜΜΕ και επικοινωνία, κινηματογράφο, μόδα, τεχνολογία, νεανικές κουλτούρες και πολλά πολλά άλλα.
  3. Για να ξεναγηθείς στο σπίτι του ’80, ένα χώρο διακοσμημένο στο στυλ της δεκαετίας, πολλά από τα στοιχεία του οποίου είτε εξακολουθούν να συναντιούνται σε πολλά σπίτια μέχρι και σήμερα, είτε πλέον αποτελούν vintage κομμάτια.
  4. Για να παρακολουθήσεις στιγμιότυπα από την ταινία Άγγελος.
  5. Για να δεις εξώφυλλα περιοδικών όπως των Cosmopolitan, Elle, Playboy, Super Κατερίνα.img_0344
  6. Για να κάνεις ξανά στο μυαλό σου την ισοτιμία ευρώ – δραχμής μόλις δεις το δεκάρικο, το εκατοστάρικο και το χιλιάρικο.
  7. Για να χαμογελάσεις στην όψη των παλιών σχολικών βιβλίων και να αναρωτηθείς αν ακόμη υπάρχει το ‘Εμείς κι ο κόσμος’
  8. Για να φωτογραφηθείς, όπως και τότε, κρατώντας ένα μολύβι πάνω από ένα ανοιχτό βιβλίο και με φόντο το χάρτη της Ελλάδας 
  9. Για να θαυμάσεις τις μακέτες-κατασκευές από playmobil που αναπαριστούν το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, καθώς και τις πολυπληθείς συναυλίες στο ΟΑΚΑ.img_0339
  10. Για να συγκινηθείς με τα χρόνια που περνούν…