9 λόγοι για να ξεκινήσεις τον εθελοντισμό

και λίγοι είναι

Εθελοντισμός: μια λέξη που την ακούμε συνέχεια τα τελευταία χρόνια. Προκύπτει από το αρχαίο ρήμα «έθέλω» δηλαδή θέλω και είναι κάτι που το κάνουμε κατά κύριο λόγο γιατί το θέλουμε! Εθελοντισμός σε φεστιβάλ, σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς, σε συναυλίες ακόμη και σε δουλειές μερικές φορές. Αλλά πως αυτό μπορεί να μας εξελίξει σαν ανθρώπους και να μας πάει ένα βήμα παραπέρα;

Υπάρχουν άπειρες εθελοντικές εργασίες που απαιτούν μόλις λίγο από τον χρόνο σου, και αυτά που θα αποκομίσεις είναι ακόμη περισσότερα.

1. Πρώτος και πιο σημαντικός λόγος είναι η βοήθεια που δίνεις. Βοηθάμε αλλήλους λοιπόν και το αίσθημα που νιώθεις είναι απλά γαλήνιο. 2. Είναι πολύ σημαντικό για το CV σου. Ναι, ναι είναι αλήθεια. Όσο κι αν πιστεύεις ότι είναι, ίσως, μια ακόμη αγγαρεία που θα κάνεις χωρίς να πληρωθείς, ο εθελοντισμός μετράει πολύ. Και αυτό γιατί όπως προανέφερα το θέλεις και το κάνεις! Extra Tip: Βρες μια εθελοντική εργασία που να είναι κοντά στα ενδιαφέροντά σου και δες το σαν ένα ακόμα χόμπι. 3. Για εσάς που βλέπετε τα πράγματα πιο τετράγωνα έχω να σας πω ότι ο εθελοντισμός μπορεί να είναι η λύση. Σε περίπτωση που είστε στα πρώτα στάδια της καριέρας σας, θέλετε να φτιάξετε ένα δυνατό CV και δεν έχετε προϋπηρεσία, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε μικρές εθελοντικές εργασίες. Έτσι, σιγά σιγά θα γεμίσει το βιογραφικό σας και θα αποκτήσετε την εμπειρία πως είναι να είσαι υπεύθυνος για κάτι. 4. Βλέπεις πως λειτουργούν τα πράγματα σε διάφορους χώρους. Ίσως η εθελοντική εργασία που θα κάνεις να μην έχει καμία σχέση με το αντικείμενο σου. Τώρα όμως έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις πως στήνεται μια συναυλία, πως λειτουργεί ένας οργανισμός και πως μια εικαστική έκθεση. Ενδιαφέρον θα έλεγα! 5. Δικτυώνεσαι, γνωρίζεις κόσμο, κάνεις φίλους ή γνωστούς. Συνήθως οι εθελοντές είναι πολύ πιο χαλαροί. Δεν είναι εργασιακός χώρος για να σκέφτεσαι συνέχεια πώς να αντιδράσεις. Ο κόσμος εκεί είναι πιο φιλικός και εύκολα δημιουργούνται σχέσεις. 6. Βοηθάς στην εξέλιξη της κοινωνίας. Η περίοδος που διανύουμε είναι λίγο περίεργη. Η κρίση φέρνει την ανασφάλεια και η ανασφάλεια τη στασιμότητα. Υπάρχουν πολλές δράσεις που δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν λόγω χρημάτων. Δίνοντας λίγο από τον χρόνο σου, συμβάλεις και εσύ στην εξέλιξη όλων αυτών που δίνουν μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητά μας. 7. Το διασκεδάζεις. Γιατί και αυτό είναι σημαντικό. Μπορείς να μπεις εθελοντής σε μια συναυλία του αγαπημένου σου συγκροτήματος. Ε αυτό δεν είναι κάτι που το ζεις κάθε μέρα! 8. Μαζεύεις εμπειρίες, μαθαίνεις νέα πράγματα και νιώθεις πιο γεμάτος. 9. Γεμίζεις δημιουργικά τον ελεύθερο σου χρόνο. Αντί να κάθεσαι στον καναπέ και να μην έχεις τι να κάνεις, σου προτείνουμε να γίνεις πιο ενεργός ανακαλύπτοντας αυτόν τον νέο κόσμο του εθελοντισμού.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.