Η καριέρα στο χώρο της μόδας και συγκεκριμένα το επάγγελμα της στυλίστριας ίσως να φαντάζει το ιδανικότερο επάγγελμα για σένα, μιας και ξέρεις να παίζεις στα δάχτυλα σου τους διάφορους στυλιστικούς κανόνες της εποχής. Δεν είναι άλλωστε και λίγες οι φορές που έχεις πιάσει τον εαυτό σου συνειρμικά να περιστρέφεται γύρω από διάφορα πολυπόθητα κομμάτια και ταυτόχρονα να ντύνει τις διάφορες διάσημες περσόνες. Αν λοιπόν δεν είσαι σίγουρη για τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα, σου έχω 8 σημάδια που φανερώνουν ότι το επάγγελμα της στυλίστριας είναι φτιαγμένο ειδικά για σένα.

  1. Σου αρέσει να ψωνίζεις

Σαφώς και δεν μιλάμε για απλώς την ικανοποίηση μιας δικής σου ανάγκης, αλλά για μεθοδευμένες έρευνες ώστε να εντοπίσεις τα καλύτερα κομμάτια που υπάρχουν, ιδανικά για τα πιο περίπλοκα και ακριβά γούστα. Πολλοί είναι αυτοί (επώνυμοι κυρίως) οι οποίοι αναζητούν υπάλληλο απλά και μόνο για να τους ντύνει. Το θέμα όμως δεν είναι απλό, καθώς αυτή η ενέργεια πιθανό να συνίσταται από πολύωρες περιπλανήσεις μέσα σε συνωστισμένα mall μέχρι και στις πιο ακριβές boutique υψηλή ραπτικής.

  1. Σου αρέσει να συνδυάζεις τα διάφορα outfits

Εάν αυτή η δραστηριότητα σου προσφέρει ευχαρίστηση, τότε είσαι τυχερή. Το επάγγελμα της στυλίστριας απαιτεί δεξιότητες φαντασίας και δημιουργικότητας ώστε να μπορεί να δημιουργεί τους ιδανικότερους συνδυασμούς σύμφωνα με τα κομμάτια που υπάρχουν στις γκαρνταρόμπες ενός μεγάλου αριθμού ατόμων.

  1. Είσαι ικανή στο να εντείνεις τη ζωή της γκαρνταρόμπας σου

Το να έχεις την ικανότητα να ντύνεις τον εαυτό σου με ρούχα που ήδη διαθέτεις και ακόμη καλύτερα αν αυτό μπορείς να το εφαρμόζεις και για άλλους τότε πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσεις το ταλέντο σου. Η μαγκιά άλλωστε κρύβεται στο πόσο άριστα μπορείς να συνδυάσεις παλιά κομμάτια με καινούργια δημιουργώντας ένα εντελώς μοναδικό σύνολο

4. Ακολουθείς τις τελευταίες τάσεις της μόδας

Συχνά σου αρέσει να εφαρμόζεις τις τελευταίες τάσεις της μόδας πάνω στο δικό σου στυλ. Από την άλλη λατρεύεις να κάνεις τις ανάλογες έρευνες ώστε να ανακαλύψεις ποιο θα είναι το επόμενο most wanted κομμάτι. Καιρός λοιπόν να κάνεις την στροφή στην καριέρα σου.

  1. Θέλεις να είσαι η κυρία του εαυτού σου

Υπάρχουν αρκετά μαθήματα και σεμινάρια τα οποία έχεις της δυνατότητα να παρακολουθήσεις για να αποκτήσεις τις ανάλογες δεξιότητες μιας στυλίστριας. Μετά από αυτό, έχεις σαφώς την ευκαιρία αν το επιθυμείς να θέσεις εσύ τις ώρες που θα εργάζεσαι καθώς και το πόσο αμοιβής σου ώστε να μπορείς να δουλεύεις ευχάριστα και με όρεξη.

  1. Σου αρέσουν τα ταξίδια

Εάν είσαι fan των συχνών ταξιδιών, έχε υπόψη πως μια στυλίστρια χρειάζεται να ταξιδεύει συχνά. Αυτό φυσικά δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις εκτός και αν οι πελάτες σου έχουν υψηλές απαιτήσεις. Μπορεί βέβαια να το αντιληφθείς και μόνη σου ότι οι πληροφορίες για τις διάφορες τάσεις που λαμβάνεις από τη χώρα σου όσο και από το διαδίκτυο δεν είναι το ίδιο με την τριβή που θα έχεις με το χώρο της μόδας σε μια χώρα όταν την επισκεφτείς από κοντά.

  1. Σου αρέσει να γνωρίζεις καινούργια άτομα.

Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του επαγγέλματος είναι οι ευκαιρίες που σου παρέχονται ώστε να γνωρίζεις συνεχώς καινούργια άτομα με πολύ διαφορετικές προσωπικότητες. Καιρός λοιπόν να αξιοποιήσεις την κοινωνικότητα σου.

8.Σου αρέσουν οι διαφορετικότητα και οι προκλήσεις.

Τα καθήκοντα μια στυλίστριας δεν ακολουθούν μια συγκεκριμένη ρουτίνα. Τη μια μέρα για παράδειγμα μπορεί να παρέχεις εξειδικευμένο service για την αγορά ρούχων κάποιου πελάτη σου και την άλλη μέρα να καλείσαι να ντύσεις μια ομάδα μοντέλων σε ένα ανερχόμενο μουσικό video. Η Κάθε μέρα θα σου φέρνει νέες προκλήσεις, κάτι το οποίο ακούγεται συναρπαστικό για πολλά άτομα.

Αν λοιπόν σε αυτό το άρθρο έχεις συναντήσει πτυχές του εαυτού σου, τότε μάλλον έχεις βρει το ιδανικότερο επάγγελμα για σένα.