Αν είσαι λάτρης των ταξιδιών και της φωτογραφίας, μάθε πως μπορείς να συνδυάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις δύο μεγάλες σου αγάπες. Και μετά, ποιος ξέρει, ίσως βρεις την αφορμή που έψαχνες για να ταξιδεύεις πιο συχνά.

Φρόντισε να επενδύσεις σε μία καλή κάμερα.  Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις την καλύτερη dslr φωτογραφική μηχανή της αγοράς. Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα, άλλωστε, έχουν ενσωματωμένες κάμερες με αξιοπρεπή απόδοση. Παρόλα αυτά αν θες να αναβαθμίσεις την ποιότητα των φωτογραφιών σου, η αγορά μιας mirrorless κάμερας είναι ένας οικονομικός τρόπος να το κάνεις. Είναι πολύ ελαφριές μηχανές, επομένως θα είναι εύκολο να την παίρνεις στα ταξίδια σου.

Αφιέρωσε χρόνο για να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου. Μπορεί να είναι μια διαδικασία που φαίνεται χρονοβόρα αν θες να έχεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, όμως από την στιγμή που βρεις το στυλ σου είναι κάτι πολύ απλό. Υπάρχουν πολλά προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών τόσο για το κινητό όσο και για τον υπολογιστή, είτε επί πληρωμή είτε δωρεάν.

#travel_greece

A post shared by Eleni Aravani (@helen_arav) on

TIP: Προτίμησε να μην χρησιμοποιείς τα έτοιμα φίλτρα του Instagram. Σημασία έχει το αποτέλεσμα να μοιάζει φυσικό επομένως είναι καλύτερο να ρυθμίσεις την θερμοκρασία, την φωτεινότητα ή να χρησιμοποιήσεις κάποιο φίλτρο στο μίνιμουμ. Φωτογράφισε σε φυσικό φως. Δίνει κάτι μαγικό σε κάθε φωτογραφία. Οι καλύτερες ώρες είναι λίγο μετά την ανατολή και πριν την δύση του ηλίου.

Throwback to my be-loved Łodz #erasmus #poland #photography A post shared by Eleni Aravani (@helen_arav) on

#bythelake #photography #travelling

A post shared by Eleni Aravani (@helen_arav) on

Φρόντισε οι φωτογραφίες σου να έχουν δομή και ξεκάθαρες γραμμές. Ακολούθησε τον κανόνα των Τρίτων και βγάλε φωτογραφίες με προοπτική, καθώς έτσι μοιάζουν πιο ισορροπημένες και ενδιαφέρουσες.

Green is the new black #nature #perspective A post shared by Eleni Aravani (@helen_arav) on

Χρησιμοποίησε ως έμπνευση λογαριασμούς στο Instagram όμως μην ξεχνάς να βγάζεις τις δικές σου μοναδικές φωτογραφίες. Είναι σημαντικό μέσα από τις εικόνες να λες την δική σου ιστορία, να εκφράζεις την δική σου φωνή.

Οργανώσου. Πριν επισκεφτείς τον προορισμό σου, κάνε μία έρευνα πάνω στο τι έχει να προσφέρει. Και δεν εννοώ μόνο τα μαγαζιά, τα εστιατόρια και τα μνημεία. Αναζήτησε τα κρυμμένα μέρη κάθε πόλης. Προσπάθησε να βρεις που θα έχεις καλύτερη πρόσβαση για ξεχωριστές φωτογραφίες.

Μπες και εσύ μέσα στις φωτογραφίες σου. Τα τοπία είναι πολύ όμορφα. Μπορούν να γίνουν όμως βαρετά αν δεν είσαι πουθενά στις φωτογραφίες. Άλλωστε σημασία έχει να κρατάς αναμνήσεις και από τον εαυτό σου σε κάθε χώρα.

#hungry

A post shared by Eleni Aravani (@helen_arav) on

Να χαθείς στην πόλη. Θα δεις πράγματα που τις περισσότερες φορές δεν λένε οι ταξιδιωτικοί οδηγοί, και κάπως έτσι θα βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες.

@vacations A post shared by Eleni Aravani (@helen_arav) on