Το σίδερο είναι η λιγότερο αγαπημένη δουλειά των νοικοκυρών. Μπορεί να είναι η επαναλαμβανόμενη κίνηση που αναγκάζεσαι να κάνεις. Μπορεί να είναι ο όγκος των ρούχων που μαζεύεται μετά από εβδομάδες αναβλητικότητας. Μπορεί να είναι η τεμπελιά ή και όλα μαζί.

Στο πνεύμα, λοιπόν, και των τριών προηγουμένων δικαιολογιών, σου έχουμε 7 τρόπους για να μπορέσεις να κάνεις τα ρούχα σου να φαίνονται σιδερωμένα αφήνοντας το σίδερο στη ντουλάπα.

Επίλεξε προγράμματα και απορρυπαντικά πλυντηρίου που δεν τσαλακώνουν τα ρούχα

Υπάρχουν και τα δυο. Το λιγότερο στύψιμο θα σου εξασφαλίσει λιγότερο τσαλάκωμα όπως και ένα ειδικό απορρυπαντικό πλυντηρίου. Γιατί η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Χρησιμοποίησε το σίδερο για τα μαλλιά για τις μικρές προβληματικές περιοχές

Θες να σιδερώσεις το γιακά του πουκαμίσου σου; Έχει η μπλούζα σου ένα σημάδι τσαλακωμένου υφάσματος; Η πρέσα ή σίδερο μαλλιών είναι εκεί για να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Χρησιμοποίησε το σεσουάρ για να σιδερώσεις το φόρεμά σου

Ένα τσαλακωμένο φόρεμα μπορεί να διορθωθεί, αν το ψεκάσεις με λίγο νερό και αφού το κρεμάσεις, το «στεγνώσεις» με το ζεστό αέρα από το πιστολάκι σου όπως κάνεις με τα μαλλιά σου.

Προσοχή! Άφησε απόσταση τουλάχιστον 10 εκατοστών για να μην κάψεις το ύφασμα.

Βάλε πάνω από νερό που βράζει το τσαλακωμένο σου ρούχο

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα για μικρές προβληματικές περιοχές. Βράσε σε μια κατσαρόλα ή την τσαγιέρα σου νερό και τοποθέτησε πάνω από τους ατμούς (πάλι σε απόσταση ασφαλείας) την προβληματική περιοχή.

Βάλε το ρούχο σου στο στεγνωτήριο με μερικά παγάκια

Αυτό μάλλον θα σου φαίνεται περίεργο αλλά ναι, δουλεύει. Βάλε στο στεγνωτήριο το ρούχο που θέλεις και μαζί του και μερικά παγάκια. Επίλεξε το πρόγραμμα υψηλής θερμοκρασίας για λίγα λεπτά. Τα παγάκια θα λιώσουν και οι ατμοί θα βελτιώσουν κατά πολύ το τσαλάκωμα.

Κάνε ρολό το ρούχο σου

Όπως μπορεί να έχεις δει σε πολλά tutorial για το πώς να φτιάξεις τη βαλίτσα, το τύλιγμα των ρούχων σε ρολά είναι πολύ δημοφιλές. Κάνε το ίδιο λοιπόν για το ρούχο που θέλεις και στη συνέχεια βάλτο κάτω από το στρώμα του κρεβατιού σου για 15 λεπτά. Αυτό θα λειτουργήσει όπως η πρέσα.

Εκμεταλλεύσου τον ατμό όταν κάνεις μπάνιο

Ένα γνωστό κόλπο είναι αυτό που έχει σώσει πολλούς στα ταξίδια που δεν υπάρχουν οι ανέσεις του σπιτιού. Κάνε το μπάνιο σου και εκτός τις πετσέτες σου, έχε μαζί και το τσαλακωμένο σου ρούχο κρεμασμένο. Οι ατμοί σε συνδυασμό με το βάρος του ρούχου θα λύσουν κατά πολύ το πρόβλημα.

Δες ακόμα: 10 celebrity beauty hacks που θα θες να εντάξεις στην ρουτίνα σου


featured photo: Unsplash|Priscilla Du Preez