Λίγο πριν τα 25, λίγο μετά τα 25, λίγο πριν τα 30, λίγο μετά τα 30 τα προβλήματα και τα αδιέξοδα δε μεταλλάσσονται κατά πολύ.  Κάποια μπορεί να είναι τυχερή με τις σπουδές της και να βρει γρήγορα την άκρη με την καριέρα της ενώ άλλη μπορεί να επισημοποιήσει το φοιτητικό της έρωτα και να μη χρειάζεται να δουλέψει άλλο το ταλέντο της στα πρώτα ραντεβού. Κάποιες άλλες φτάνουν εκεί πριν τα 30 με ένα βουνό άλυτα θέματα και συμβιβάζονται  με το μοτίβο ”μόλις φτιάχνω τη μια κατηγορία της ζωής μου, χαλάει η άλλη”.

Παρακάτω θα βρεις μερικές προτάσεις ταινιών για να δεις μόνη σου, με φίλη σου ή με την αδερφή σου για να επεξεργαστείς ξανά και ξανά τα δικά σου θέματα και να πάρεις ιδέες. Eίναι η δική μου εξάδα με comfort movies και τη μοιράζομαι μαζί σου

1.  Lola Versus

lola-versus-custom Η Λόλα έχει όλα όσα θέλει: κολλητούς που την αγαπάνε, έναν πανέμορφο αρραβωνιαστικό (Joel Kinnaman), ένα γάμο που σχεδιάζει. H εταιρεία που ανέλαβε τη παραγωγή του 500 days of Summer γύρισε άλλη μια ταινία με θέμα μια 30χρονη που καταρρέει όταν χωρίζει πριν τον γάμο της. Δεν είναι η κομεντί που περιμένεις. Η Greta Gerwig τα βλέπει όλα ανάποδα όπως τα βλέπουμε εσύ και εγώ όταν χωρίζουμε.

2. Hello I Must Be Going hello-i-must-be-going Η Amy χωρίζει και επιστρέφει στο πατρικό της σε μια κωμόπολη του Connecticut, ανακαλύπτοντας ξανά το πάθος της για τη ζωή μέσα από τη σχέση της με ένα 19χρονο ηθοποιό.

3. Girl Most Likely

girl-most-likely-custom Η αγαπημένη κωμικός Kristen Wiig υποδύεται μια αποτυχημένη θεατρική συγγραφέα που επιστρέφει σπίτι της μετά τον νευρικό κλονισμό που ξεπέρασε. Δυστυχώς η μητέρα της είναι μέρος του προβλήματος έτσι η πρωταγωνίστρια πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της με την οικογένεια και τον εαυτό της.

4. In a World

in-a-world-custom Από τη συγγραφέα και σκηνοθέτη (έχεις δει πολλές δουλειές της) Lake Bell, η ταινία In a World -με Best Screenplay βραβείο απο το Sundance- ακολουθεί την προσπάθεια μια νεαρής γυναίκας εκφωνήτριας-ηθοποιού που δανείζει τη φωνή της να καθιερωθεί επαγγελματικά. Ο μεγαλύτερος της ανταγωνιστής είναι ο διάσημος πατέρας της.

5. Tiny Furniture tiny-furniture-custom Η προσπάθειες μια 25χρονης να καταλάβει ποια είναι και τι θέλει από τι ζωή. Πρόκειται για το ντεπούτο της Lena Dunham. 6. Frances Ha

frances-ha-custom Η αγαπημένης μας Frances είναι χορεύτρια μοντέρνου αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα μιας φυσιολογικής κοπέλας πριν τα 30. Θέματα με τους κολλητούς, προβλήματα με τις σχέσεις, τάσεις φυγής, οικονομικά θέματα και πάμπολλα ερωτήματα σχετικά με τη ζωή της.

Διάβασε περισσότερα για τη Frances Ha εδώ και εδώ