Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο συχνές διακοσμητικές παρεμβάσεις που κάνουν οι stylish άνθρωποι και δημιουργούν αβίαστα καλοσχεδιασμένα σπίτια.

Μη αναμενόμενα στοιχεία

fantasticfrank.se

Οι άνθρωποι με προσωπικό στυλ γνωρίζουν ότι οι απροσδόκητες λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν ένα outfit, μια εκδήλωση ή ένα σπίτι, αξιοπρόσεκτα. Κάτι που δεν περιμένεις να δεις, αλλά όλως παραδόξως το βλέπεις και ταιριάζει απόλυτα. Μια πολυθρόνα με ‘φθαρμένο’ ύφασμα ή μια σόμπα παλαιού στυλ είναι μικρές λεπτομέρειες που προσδίδουν χαρακτήρα και στυλ σε ένα σπίτι.

Μια τολμηρή επιλογή

fantasticfrank.se

Τα κομψά άτομα είναι σίγουρα για τον εαυτό και τα γούστα τους, δε φοβούνται να τολμήσουν και έχουν την ίδια νοοτροπία στη διακόσμηση του σπιτιού τους. Είτε πρόκειται για ένα –πέρα-από-τα-συνηθισμένα- χρώμα στον τοίχο, ένα ιδιαίτερο φωτιστικό (όπως αυτό της φωτογραφίας), μια ασυνήθιστη καρέκλα, η επιλογή ενός απροσδόκητου κομματιού, θα επισφραγίσει την προσωπική σου πινελιά στο χώρο.

Ένα -τουλάχιστον- βιωματικό στοιχείο

bhdmdesign.com

Βιβλία και διακοσμητικά, προίκα από τα ταξίδια τους κυρίως, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που αγαπούν να έχουν σε κοινή θέα είτε σε μια προσεκτικά διακοσμημένη βιβλιοθήκη, είτε σε ένα coffee table οι στιλάτοι άνθρωποι, κάτι που εύκολα μπορείς να κάνεις και εσύ.

Φυτά

bhdmdesign.com

Τα φυτά είναι ανεπιτήδευτα σοφιστικέ. Η προσθήκη ενός ζωντανού στοιχείου στο δωμάτιο συμβάλλει στη δημιουργία αντιθέσεων με τα έπιπλα, δημιουργώντας μια ζεστή, ανακουφιστική σύνθεση.

Μια πολυτελή κουβέρτα

chrispatey.com

Εξίσου όμορφη και άνετη, μια κομψή κουβέρτα προσθέτει διαφορετικές υφές και πολυτέλεια σε οποιοδήποτε σπίτι. Όπως ένα κομψό παλτό είναι το τέλειο συμπλήρωμα για κάθε outfit, το ίδιο και μια κουβέρτα σε ένα δωμάτιο, ειδικά τοποθετημένη χαλαρά πάνω στο κρεβάτι ή τον καναπέ σου.

Κάτι παλιό και vintage

abkasha.com

Μια vintage τσάντα ή ένα ρολόι είναι μια προσθήκη με άποψη σε οποιοδήποτε outfit, ακριβώς όπως ένα τραπέζι ή μια καρέκλα με κάποια ιστορία προσθέτουν χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο.

Τέχνη

abkasha.com
monicawangphotography.com

Η τέχνη είναι ένα επιβλητικό στοιχείο και ιδανικό για να προσδώσεις προσωπικότητα και ζωντάνια σε ένα χώρο. Είτε πρόκειται για μια ασπρόμαυρη εκτύπωση είτε για πρωτότυπο έργο είναι μια επένδυση που θα απολαύσεις για πολλά χρόνια.


featured photo: myscandinavianhome.com