Λένε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, και εμείς πρέπει να τους ακούσουμε. Εκείνους που το λένε. Εντάξει δε θα αφήσουμε τη γνώση μόνο στα λόγια, έχουμε και αποδείξεις.

1. Είναι η πρώτη έκφραση του προσώπου σου. Μπορεί να μην ήξερες τι ακριβώς έκανες γιατί ήσουν μόνο λίγων ημερών αλλά κατάφερες να σκάσεις ένα χαμόγελο και σίγουρα όλοι γύρω σου εκστασιάστηκαν.

2. Υπάρχουν 19, ναι 19, διαφορετικοί τρόποι για να χαμογελάσεις. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι υπάρχει μια ποικιλία από χαρούμενες εκφράσεις. Από το πιο ευγενικό, μέχρι το πιο πονηρό (έλα που δεν ξέρεις τι εννοώ, μεταξύ μας είμαστε) όλα είναι ιδιαίτερα.

(Παρατήρησες ότι οι επιστήμονες το έχουν ερευνήσει; Αυτό από μόνο του δε σε έκανε να χαμογελάσεις κάπως; Ίσως και να είναι το χαμόγελο νούμερο 8)

3. Το χαμόγελο σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Fake it until you make it που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Ακόμη και όταν δεν το εννοείς, το χαμόγελο έχει ένα μαγικό τρόπο να ρίχνει απευθείας την πίεση. Παιδιά εδώ έχουμε διπλό γουίν γουίν.

4. Ένα χαμόγελο χρειάζεται λιγότερο κόπο από το στραβομουτσούνιασμα. Λοιπόν, χρειάζεται περισσότερους μύες για να χαμογελάσεις αλλά το μαγικό είναι ότι αυτό είναι πιο εύκολο καθώς το έχεις εξασκήσει περισσότερο με τα χρόνια. Κάτι σαν τον τρικέφαλο. Όχι;

5. Το χαμόγελο ακούγεται. Όταν είσαι σε μόουντ φιλικό-πρόσωπο ον, αυτό αλλάζει αυτόματα τη φωνή σου. Όμορφο.

6. Όταν χαμογελάς κάνεις και τους γύρω σου να χαμογελάσουν. Αυτό από μόνο του φτάνει. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό και αυτό το κάνει υπέροχο. Μία έρευνα (ναιι, και άλλη έρευνα) απέδειξε ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιος να στραβώσει αν αυτός που έχει απέναντί του χαμογελάει.

7. Το χαμόγελο είναι μορφή άσκησης. Χρειάζεσαι 26 ολόκληρους μύες για να το κάνεις. Εντάξει μπορεί να μην έχεις αντικαταστήσει το γυμναστήριο, αλλά τουλάχιστον είναι μια αρχή.