Σίγουρα θα έχεις παρακολουθήσει ή σκοπεύεις να παρακολουθήσεις τη δραματική ταινία Malcolm & Marie, όπου πρωταγωνιστεί η Zendaya και ο John David Washington.

Αν τον γνωρίζεις ήδη, τότε θα έχεις μια ιδέα για τον ηθοποιό και τη λαμπρή καριέρα που έχει χαράξει και συνεχίζει να χαράζει στον καλλιτεχνικό κόσμο. Με μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, με συναρπαστικές ερμηνείες, με πολλά ταλέντα και διάφορα άλλα που θα ανακαλύψεις παρακάτω, ο ηθοποιός έχει θέσει τις σωστές βάσεις για μια μακρά πορεία στον κόσμο της υποκριτικής. Πρόσφατα τον απολαύσαμε στην ταινία Beckett, ενώ το περασμένο καλοκαίρι τον είδαμε να πρωταγωνιστεί στην ταινία Tenet του Christopher Nolan.

Αν θέλεις να ανακαλύψεις κι άλλες λεπτομέρειες για τον ηθοποιό, τότε συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο.

O πατέρας του είναι ο Denzel Washington

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες ήδη, ο 37χρονος ηθοποιός είναι γιος του θρυλικού ηθοποιού Denzel Washington και της συζύγου του Pauletta Pearson. Είναι ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα αδέρφια του, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Olivia Washington.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by @johndavidwashington

Φοίτησε στο Morehouse College 

Μετά από την ενεργή αθλητική καριέρα που ακολούθησε σε νεότερη ηλικία, ο ηθοποιός μετακόμισε από το Los Angeles στην Atlanta. Εκεί, φοίτησε στο Morehouse College. Αποφοίτησε το 2006 και κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων είχε ξεχωρίσει στην ποδοσφαιρική ομάδα του κολλεγίου.

Ασχολείται με την υποκριτική από την ηλικία των 7 ετών 

Εκτός από το ποδόσφαιρο, ο John David Washington φαίνεται ότι είχε ταλέντο και στην υποκριτική. Η καριέρα του στον καλλιτεχνικό χώρο ξεκίνησε περίπου στην ηλικία των 7 ετών, όταν εμφανίστηκε στην ταινία Spike Lee Malcom X. Στη συγκεκριμένη ταινία, πρωταγωνίστησε και ο πατέρας του.

Δεν έχει middle name 

Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, “John David” είναι το μικρό του όνομα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει  η διαδικτυακή βάση IMBd, δεν του αρέσει καθόλου όταν ο κόσμος τον αποκαλεί απλά John.

Έπαιξε στη NFL 

Εκτός από τις υπόλοιπες επιτυχίες του, ο John David έπαιξε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της NFL όντας μόνο μια σεζόν εκτός. Μετά από μερικές σεζόν στην UFL, η αθλητική καριέρα του τελείωσε όταν η τελευταία σταμάτησε τις δραστηριότητες της το 2012.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by @johndavidwashington

Ήταν συμπαραγωγός στην ταινία The Book of Eli 

Εκτός από ηθοποιός, ο John David Washington υπήρξε συμπαραγωγός στην ταινία The Book of Eli. Συγκεκριμένα, συνεργάστηκε με τον πατέρα του και παρά το γεγονός ότι η παραπάνω ταινία αγνοήθηκε από κάποιους, στο τέλος αποδείχθηκε ότι ήταν μια πολύ καλή δημιουργία.

Η ερμηνεία του στην ταινία BlacKkKlansman του χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο ηθοποιός έκανε τα πρώτα βήματα του στον χώρο της υποκριτικής σε πολύ νεαρή ηλικία. Ως ενήλικας μας έχει ενθουσιάσει με πολλές ερμηνείες του και ρόλους που έχει ενσαρκώσει. Ωστόσο, η ερμηνεία που άλλαξε ριζικά τη ζωή του και έκανε το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα του, ήταν εκείνη στην ταινία BlacKkKlansman, η οποία και του χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.