Μπορεί να συμβαίνει η κολλητή σου να παντρεύεται τον επόμενο μήνα, η συνάδελφος σου στο γραφείο να περιμένει το δεύτερο παιδί της και εσύ είσαι single και σκέφτεσαι αν και τι πηγαίνει λάθος. Τίποτα. Πλέον η απάντηση είναι κλισέ. ”Δεν είναι απαραίτητο να είσαι δεσμευμένη επειδή είναι κάποιοι άλλοι γύρω σου”.

Προφανώς κι εκεί έξω -και ευτυχώς- υπάρχουν ευτυχισμένα ζευγάρια και οικογένειες που περνούν καλά μαζί. Εδώ όμως θα βρεις επτά λόγους, για τους οποίους πρέπει να χαίρεσαι που δεν είσαι σε σχέση σε αυτήν τη φάση της ζωής σου και να απολαύσεις κάθε λεπτό που περνά.

Μπορείς ακόμα να ονειρευτείς τον έρωτα της ζωής σου

Όλα είναι στο τραπέζι. Ακόμα μπορείς να αναλογιστείς τι ζητάς από τον έρωτά σου. Είσαι στην αναζήτηση και καμία απόφαση δεν είναι παρμένη. Δεν σταματάς μέχρι να βρεις αυτό που θα κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα.

Κοιμάσαι όσο θες, όποτε θες

Ούτε μωρά να σε ξυπνούν στις έξι το πρωί, ούτε σύντροφος που θέλει να αδράξετε τη μέρα από νωρίς. Είναι Κυριακή και θες να την περάσεις ολόκληρη στο κρεβάτι; Δεν έχεις πουθενά να δώσεις λογαριασμό. Απόλαυσε τον ύπνο σου όσο μπορείς.

Η ξέφρενη διασκέδαση είναι ακόμα στο παιχνίδι

Μπορείς να βγεις όσο θες, να πας σε όλα τα πάρτυ που σε καλούν, να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους και να παρτάρεις ξέφρενα. Πόσους δεσμευμένους έχεις δει να χορεύουν ως το πρωί χωρίς να τους νοιάζει τίποτα; Καλά, -ευτυχώς- ίσως έχεις δει αλλά εδώ, τώρα, μιλάμε για τα θετικά της single ζωής.

Οι περιπέτειες στο σεξ δεν τελείωσαν

Τα παντρεμένα ή για τα πολύ καιρό μαζί ζευγάρια συχνά χάνουν το αρχικό πάθος τους. Όντας single, αυτά τα προβλήματα εξαφανίζονται. Το σεξ γίνεται περιπέτεια και όχι ρουτίνα. Η ερωτική σου ζωή δεν έχει να φοβάται και πολλά.

Μπορείς να ταξιδέψεις παντού χωρίς άγχος

Μην βλέπεις που η φίλη σου κανονίζει εδώ και ένα μήνα το τριήμερο που θα πάει με τον φίλο της και ψάχνει από τώρα που να αφήσει το παιδί. Για εσένα τα νέα είναι άκρως καλύτερα. Σου έκατσε να πας ταξίδι και έχεις μερικά χρήματα στην άκρη; Κλείνεις εισιτήρια και δεν το σκέφτεσαι ούτε λεπτό παραπάνω. Δεν έχεις να ανησυχείς για τις προτιμήσεις κάποιου άλλου ή το πρόγραμμα που τον βολεύει.

Ξοδεύεις τα χρήματά σου με τον δικό σου τρόπο

Μια σχέση αναπόφευκτα κοστίζει. Είτε ένα καλό δώρο που θα κάνεις στον αγαπημένο σου, είτε οι ανάγκες των παιδιών και των σκυλιών. Τα χρήματα εξαφανίζονται χωρίς να το καταλάβεις. Όταν όμως είσαι single, μπορείς να ξοδέψεις εγωιστικά τα λεφτά σου, και αυτό δεν είναι καθόλου κακό.

Αισθάνεσαι ελεύθερη καθώς ανακαλύπτεις τον εαυτό σου

Τα τριάντα είναι πολύ σημαντική ηλικία για τη γυναίκα. Νιώθεις ότι έχεις κατασταλάξει στα “θέλω” και τα “πιστεύω” σου, όμως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Ναι, μπορεί να ξέρεις περισσότερα για τον εαυτό σου απ’ό,τι μία δεκαετία πριν, αλλά είναι τόσο πολλά αυτά που μπορείς ακόμα να ανακαλύψεις. Μακριά από δεσμεύσεις και συμβιβασμούς που θέτουν συγκεκριμένα όρια, είσαι ελεύθερη να ζήσεις ακόμα ανέμελα και να το χαρείς στο 100%.

featured photo: everydayfeminism.com