Σύμφωνα με την επιστήμη, μπορείς να παραλείψεις τη γυμναστική και να βάλεις ένα ποτηράκι κρασί!

Έχω ξεκινήσει το γυμναστήριο πολλές φορές στη ζωή μου. Κάθε φορά που έκανα την εγγραφή, ζήτημα είναι αν πήγα τέσσερις ή πέντε φορές για να γυμναστώ. Ακόμα και αυτή τη στιγμή, έχω συνδρομή στο γυμναστήριο που λήγει την Πέμπτη – και πήγα μόνο μια φορά. Ναι, ΜΙΑ ΦΟΡΑ! Αυτό και αν είναι χάσιμο χρημάτων.

Κάθε φορά που γνωρίζω κάποιον που αγαπά το γυμναστήριο, τρομάζω. Ποιο είναι αυτό το άτομο; Γιατί είναι έτσι; Τι του αρέσει στο να γυμνάζεται και να ιδρώνει; Αυτά τα άτομα με τρομάζουν επειδή στο τέλος της εβδομάδας, το μόνο που σκέφτομαι είναι η πίτσα, το Netflix και λίγο κόκκινο κρασί.

Εύχομαι να ήμουν απο εκείνους που λατρεύουν το γυμναστήριο και πηγαίνουν τακτικά, αλλά δεν είμαι – και πρέπει να το αποδεχτώ.

Όμως, μια πρόσφατη μελέτη συγκλόνισε τον κόσμο μου! Η μελέτη αυτή απέδειξε οτι άτομα σαν και εμένα – δηλαδή που μισούν το γυμναστήριο – μπορούν αντί να ασκηθούν να πιουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. 

Ερευνητές του πανεπιστημίου Αlberta υποστηρίζουν πως ‘το κρασί περιέχει το μαγικό συστατικό ρεσβερατρόλη, το οποίο βρίσκεται στα σταφύλια και τους ξηρούς καρπούς. Αυτή η ουσία τονώνει τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και των οστών ακριβώς όπως θα συνέβαινε και μετά απο μια επίσκεψη στο γυμναστήριο.’ ΤΙ; Πρόκειται για κάποιο αστείο ή μόλις έγινε ο κόσμος καλύτερος; Μου φαίνεται πως ισχύει το δεύτερο.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη απο την κατανάλωση κόκκινου κρασιού και θα ήθελα να σας τους υπενθυμίσω σε περίπτωση που νιώθετε ενοχές γιατί παραλείψατε τη σημερινή σας προπόνηση στο γυμναστήριο.

  1. Σε αδυνατίζει, χωρίς να ιδρώνεις.

Ναι! Η ρεσβερατρόλη είναι ο,τι καλύτερο. Όταν βρίσκεται στο σώμα μας δημιουργεί τη χημική ένωση πισεταννόλη, η οποία έχει αποδειχθεί πως ‘προλαμβάνει την ανάπτυξη του λίπους’.

  1. Σου φτιάχνει τη διάθεση.

Εκτός απο εκείνους τους ‘περίεργους’ που γυμνάζονται – και λόγω αυτού έχουν ανεβασμένη διάθεση – υπάρχουμε και εμείς οι υπόλοιποι. Το να μείνουμε σπίτι και να πιούμε ένα κρασί φαντάζει για εμάς ο ιδανικός τρόπος να χαλαρώσουμε. Μαζί με μια πίτσα, είμαστε ευτυχισμένοι!

  1. Αν συνδυαστεί με σεξ, είναι φοβερή άσκηση.

Γνωρίζουμε ήδη πως το σεξ είναι μια πολύ διασκεδαστική μορφή άσκησης. Φαντάσου αν συνδυαστεί και με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί, το οποίο λέγεται οτι αυξάνει τη διάθεση για σεξ.

  1. Σε βοηθά να αντιμετωπίσεις το κρύωμα.

Ας το παραδεχτούμε, το γυμναστήριο μπορεί να είναι εστία μικροβίων. Απλά σκέψου τα αποδυτήρια. Το κρασί όμως βρίσκεται και πάλι εδώ to save the day! Μελέτη του 2010 απέδειξε οτι όσοι πίνουν περισσότερα απο 14 ποτήρια κρασί την εβδομάδα, έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να κρυώσουν στη διάρκεια του χρόνου.

  1. Είναι ένας καλό τρόπος να γνωρίσεις και να δεθείς με κάποιον άλλο.

Ας είμαστε ρεαλιστές, ποιος μπορεί να δεθεί με κάποιον στο γυμναστήριο; Πέρα απο τις κλεφτές ματιές που και που – όπου μοιράζεστε βουβά τον πόνο σας – το γυμναστήριο δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να δεθείς με κάποιον. Αυτό όμως μπορεί να γίνει με ένα ποτήρι κρασί στο μπαρ.

Άλλωστε, δεν είναι πιο σημαντικό το να εχεις φίλους απ’ οτι 6-pack;

  1. Κάνει πιο δυνατά τα δόντια σου.

Το κόκκινο κρασί δυναμώνει το σμάλτο των δοντιών σου και προλαμβάνει οποιοδήποτε πρόβλημα, όπως την ουλίτιδα. Οπότε, καλύτερα να μείνεις σπίτι με ένα ποτηράκι κρασί παρά να θέσεις σε κινδυνο την υγεία των δοντιών σου!

  1. Σε κρατάει νεα για πάντα.

Όσοι καταναλώνουν συχνά κόκκινο κρασί ζουν περισσότερο απο όσους πίνουν μπύρα ή κάποιο άλλο ποτό. Οι πολυφαινόλες είναι που σε διατηρούν νεανική. Αν το καλοσκεφτούμε, αυτό δεν ζητάμε και απο τη γυμναστική; Ένα νεανικό και υγιές σώμα που θα αντέξει στο τεστ του χρόνου;