Το μπάνιο είναι συνήθως το πιο περίεργο δωμάτιο του σπιτιού και εκείνο που έχουμε την τάση να επικρίνουμε περισσότερο. Ο λόγος είναι ότι αποτελείται από σταθερά κομμάτια (πλακάκια και είδη υγιεινής), και τις περισσότερες φορές ο χώρος είναι τόσο μικρός που δεν σου αφήνει την επιλογή να προσθέσεις διακοσμητικά. Όμως ακόμα και σε ένα πολύ μικρό μπάνιο μπορείς να δημιουργήσεις και τελικά να εντυπωσιάσεις. Εκμεταλλεύσου τον χώρο του καθρέφτη και ένταξε στην συνολική διακόσμηση καθρέφτες με… χαρακτήρα. Οι παρακάτω εντυπωσιακές ιδέες θα σε κάνουν να σκεφτείς out of the box!

Ο επικαθήμενος 

1

Σίγουρα πάνω από τον νιπτήρα χρειάζεσαι χώρο για να ακουμπήσεις τα απαραίτητα (οδοντόβουρτσες κλπ). Τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το ράφι για να ακουμπήσεις τον καθρέφτη. Το αποτέλεσμα θα είναι industrial και άκρως μοντέρνο.

Multi mirror project 

2

Ποιος είπε ότι στο μπάνιο χρειάζεσαι μόνο έναν καθρέφτη; Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο. Δημιούργησε ένα κολλάζ από μικρότερους καθρέφτες. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα επίλεξε εκείνους που έχουν εντυπωσιακή κορνίζα. Αν μάλιστα το κλασικό στυλ διακόσμησης είναι η αδυναμία σου, μετέφερέ το και στο μπάνιο, επενδύοντας σε μπαρόκ κορνίζες, με χρυσές και ασημί πινελιές.

Για… κρέμασμα 

3

Μια ακόμα εντυπωσιακή ιδέα για καθρέφτη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα είναι ο κρεμαστός. Εσύ απλά επιλέγεις το σχέδιο που θέλεις και τον ενώνεις με χοντρό σχοινί ή αλυσίδα. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να κάνεις τρύπες στο πλακάκι του τοίχου, αλλά στο ταβάνι και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ξεχωριστό. Ταιριάζει ιδιαίτερα αν θέλεις το μπάνιο σου να έχει ρουστίκ αισθητική ή αν είναι περίεργα διαμορφωμένο και κατά διαβολική σύμπτωση μπροστά στον νιπτήρα υπάρχει παράθυρο!

A door to heaven 

4

Για σένα που ο καθρέφτης του μπάνιου είναι συνδεδεμένος με έξτρα αποθηκευτικό χώρο, έχουμε καλά νέα. Η ιδέα εξελίχθηκε, ο μικρός καθρέφτης έγινε ολόσωμος κι εσύ έχεις έναν τεράστιο, κρυφό, χώρο αποθήκευσης!

Κλέψε την παράσταση

5

Υπάρχουν και αυτοί οι καθρέφτες που σε αφήνουν άφωνο. Δεν έχει σημασία το μέγεθός τους όμως η κορνίζα ή το κόψιμό τους είναι τόσο ιδιαίτερα που σχεδόν λυπάσαι να τους κρεμάσεις στο μπάνιο. Συνδύασέ τους με φωτιστικά που θα τους αναδείξουν ακόμα περισσότερο.

All the way mirror

6

Φυσικά ας μην ξεχνάμε την all time classic επιλογή ενός καθρέφτη που καλύπτει όλη την επιφάνεια του επίπλου του μπάνιου. Είναι εκείνος που κυριαρχεί στον χώρο και μάλιστα τον μεγαλώνει. Εκμεταλλεύσου την αντανάκλασή του τοποθετώντας έναν πίνακα ή κάποιο ενδιαφέρον quote.

www.luthers.gr / www.facebook.com.luthers.gr / instagram: luthers.gr

Φωτός:

1: https://www.buzzfeed.com/peggy/clever-and-unconventional-bathroom-decorating-ideas?sub=2094445_994600&utm_term=.tvVkg7W22R#.loxyMZKrrN

2: http://www.addicted2decorating.com/scalloped-console-table-part-1.html

3: http://www.remodelista.com/posts/a-brazilian-in-san-francisco/

4: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/4d/a6/d7/4da6d7ea929f6cb746a51876a63c6f43.jpg

5: http://www.boredart.com/wp-content/uploads/2016/01/Refreshing-Bathroom-Mirror-Designs-34.jpg

6: http://www.apartmenttherapy.com/9-easy-creative-bathroom-mirror-ideas-you-need-to-see-before-your-friends-do-228729?crlt.pid=camp.fkIyh0fBV6lv