Η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε αρκετά το σώμα μας άλλα ξεχνάμε το μυαλό μας. Το μυαλό όμως  είναι αυτό που θα φέρει την επιτυχία στη ζωή μας. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, το στρες και η πολύωρη δουλειά είναι αυτά που μας κρατάνε πίσω από την εξάσκηση του μυαλού μας. Και αυτό ακριβώς είναι που έχουμε να κάνουμε: να εξασκήσουμε το μυαλό μας για να επιτύχουμε ακόμα και τους πιο δύσκολους μας στόχους. Εδώ θα μάθεις τους 5 τρόπους για να το κάνεις. Είσαι έτοιμη;

  1. Μάθε κάτι καινούργιο κάθε μέρα

Έρευνες δείχνουν ότι τα νέα πράγματα ή πληροφορίες που μαθαίνεις κάθε μέρα βοηθούν τη βελτίωση της μνήμης σου και την εξάσκηση του μυαλού σου. Το μυαλό σου παραμένει ζωντανό, δεν τεμπελιάζει και έτσι είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Δούλεψε το μυαλό σου.. .it’s a challenge!

  1. Μην επαναπαύεσαι

Μην αφήνεις το μυαλό σου άπραγο και απαίδευτο, μην παίρνεις τον ίδιο δρόμο για τη δουλειά κάθε μέρα, μην επαναπαύεσαι! Ένα ενεργό μυαλό, ετοιμοπόλεμο σε κάθε πρόκληση είναι η λύση για να πας ένα βήμα παρακάτω. Δοκίμασε να κανείς μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σου, βγες από το comfort zone σου και θα δεις θεαματικές αλλαγές. Νέα πράγματα, νέος κόσμος, νέες προκλήσεις!

  1. Παρατήρησε περισσότερο τις σκέψεις σου

Κάνε κάτι σαν διαλογισμό, σκέψου περισσότερο έστω και για μικρά πράγματα που βλέπεις καθημερινά γύρω σου αλλά κάνε το συνειδητά. Αυτό θα σε βοηθήσει όχι μόνο στην εξέλιξη του εαυτού σου αλλά και στην ικανότητα σου να δίνεις έμφαση και να κανείς focus. Ιδιαίτερα αν η προσοχή σου αποσπάται πολύ εύκολα. Καθάρισε το μυαλό σου μια φορά τη βδομάδα, δώσε έμφαση σε λεπτομέρειες και έτσι θα επιτυχείς να έχεις ένα breathing room μόνο για σένα.

  1. Άσκησε και τα δυο μέρη του μυαλού σου

Η κάθε πλευρά του εγκεφάλου εξυπηρετεί και διαφορετικές λειτουργίες. Το δεξί είναι αυτό που συγκρατεί τη μεγαλύτερη εικόνα ενός γεγονότος, ενώ το αριστερό τις λεπτομέρειες. Και τα δυο μαζί μας δίνουν την τέλεια αρμονία. Το μυστικό είναι να εξασκήσεις την αδύναμη πλευρά του εγκεφάλου σου. Vice versa δηλαδή. Κάνε ένα challenging working και προκάλεσε το μέρος του μυαλού σου που είναι πιο «αδύναμο» να δυναμώσει δουλεύοντας το. Για παράδειγμα μια άσκηση, για σένα που δεν μπορείς να συγκρατήσεις λεπτομέρειες, είναι να προσπαθήσεις να θυμηθείς τι φορούσε ο διπλανός σου το πρωί.

  1. Βελτίωσε το lifestyle σου

Έρευνες αποδεικνύουν ότι το lifestyle σου έχει άμεση επίδραση στο μυαλό σου. Ποσό μάλλον το κακό lifestyle που κατά καιρούς όλοι ακολουθούμε. Πως όμως θα το διορθώσεις;  Αρχικά με τη διατροφή σου, πρόσθεσε περισσότερη βιταμίνη Β και ωμέγα λιπαρά για ενδυνάμωση του εγκεφάλου. Ασκήσου 30 λεπτά κάθε μέρα, ενυδατώσου περισσότερο με κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού και προγραμμάτισε τα γεύματα σου. Όσο καλύτερη είναι η ζωή σου τόσο πιο σίγουρη θα είναι η επιτυχία σου!