Το νερό είναι το βασικό συστατικό που θα πρέπει να λαμβάνεις καθημερινά. Μερικοί όμως από εμάς, είτε ξεχνάμε να καταναλώνουμε 2 λίτρα την ημέρα -που είναι η stadar δόση-, είτε απλά δεν μπορούμε να είμαστε όλη την ώρα με ένα ποτήρι νερό στο χέρι. 

Υπάρχει όμως τρόπος να ενυδατωθούμε χωρίς να πίνουμε νερό; Ναι! Και αν κάτσεις να το σκεφτείς είναι και πολύ εύκολο διότι καθημερινά λαμβάνουμε ποσότητες νερού μέσα από τα τρόφιμα χωρίς να το καταλάβουμε. Ακόμα και τα αλκοολούχα ποτά ή τα αναψυκτικά μας ενυδατώνουν αφού περιέχουν νερό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορείς να αντικαταστήσεις τα αναψυκτικά με το νερό.

Γι’αυτό συγκεντρώσαμε για σένα μερικές εναλλακτικές πηγές νερού που θα σε βοηθήσουν να ενυδατωθείς όσο χρειάζεσαι.

#Ανθρακούχο νερό

Οι επιπλέον φυσαλίδες σε αυτό το ανθρακούχο νερό, προσθέτουν μια επιπλέον υφή στην γλώσσα σου και κάνουν πιο ενδιαφέρον την κατανάλωσή του. Βεβαίως οι αρωματικές του ποικιλίες σου δίνουν μια διαφορετική αίσθηση και δεν νιώθεις ότι πίνεις νερό. Πρόσεχε όμως αυτά που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, τα οποία σίγουρα δεν τα χρειάζεσαι.

#Καφές & τσάι 

5 τροποι να ενυδατωθεις χωρις να πιεις νερο

Σίγουρα θα έχεις ακούσει να λένε ότι ο καφές και γενικότερα τα ποτά που περιέχουν καφέ σε αφυδατώνουν πιο εύκολα. Αυτό βέβαια δεν είναι και τόσο σωστό. Οποιοδήποτε ποτό περιέχει νερό, συμβάλλει στην ενυδάτωσή σου. Απλά ο καφές είναι διουρητικός και σε στέλνει πολύ συχνά στην τουαλέτα οπότε έχει περάσει στην αντίληψη πολλών ως το χειρότερο που μπορείς να πιεις. Το ίδιο ισχύει και για το τσάι το οποίο και αυτό περιέχει καφεϊνη.

#Φρούτα & Λαχανικά

5 τροποι να ενυδατωθεις χωρις να πιεις νερο

Ναι καλά διαβάσατε. Μπορείς να λάβεις την καθημερινή ποσότητα νερού που χρειάζεται ο οργανισμός σου, τρώγοντας φρούτα και λαχανικά. Για παράδειγμα, το καρπούζι είναι πάνω από 90% νερό, οι ντομάτες 95% ενώ τα αγγούρια σχεδόν 97%. Προτίμησε λοιπόν φρούτα που είναι ιδαίτερα ζουμερά.

#Νερό Καρύδας

5 τροποι να ενυδατωθεις χωρις να πιεις νερο

Το νερό καρύδας είναι μια εναλλακτική λύση και αυτό γιατί περιέχει βιταμίνη Β αλλά και τα κατάλληλα μεταλικά στοιχεία. Δοκίμασέ το! Θα σου δώσει μια διαφορετική γεύση και μπορεί να σου αρέσει κιόλας.

#Σούπες

5 τροποι να ενυδατωθεις χωρις να πιεις νερο

Είναι ότι πρέπει άμα είσαι άρρωστος τον χειμώνα αλλά επίσης είναι και το κατάλληλο φαγητό για να λάβεις το νερό που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Υπάρχουν άπειρες συνταγές που μπορείς να δοκιμάσεις.